Argelaguer Vall del Llierca

Garrotxa: Argelaguer – Tortellà – Montagut i Oix – Sales de Llierca – Sant Jaume de Llierca – Fundat l´any 2005

Miquel Calm exAlcalde de la Vall d´en Bas nou cas de “portes giratòries”

Posted by lejarza en 31 diciembre, 2015


Miquel Calm exAlcalde de la Vall d´en Bas nou cas de “portes giratòries”

La vinculació és el Consorci d’Acció Social de la Garrotxa”

Argelaguer – Vall del Llierca

Miquel Calm, exAlcalde i regidor de l´Ajuntament de la Vall d´en Bas (CiU) i exVicepresident de la Diputació de Girona i exPresident del Consorci de les Vies Verdes de Girona, serà el nou president de “Sumar empresa d´acciò social SL”.

Calm, exAlcalde de la Vall d´en Bas, substituirà en aquest càrrec l´Alcalde de Banyoles i Vicepresident de la Diputació, Miquel Noguer exPresident del Consell Comarcal de la Garrotxa.

El grup de la CUP a la Diputació va criticar l´elecció de Calm adduint que s’ha fet “sense tenir en compte cap criteri tècnic ni de mèrits”, una pràctica que diu que és constant a la Diputació de Girona. “La col·locació de l’exVicepresident de la Diputació és un nou cas de portes giratòries”, sosté la CUP, que hi afegeix que el nomenament de Calm “comportarà una retribució econòmica important”, de 36.000 euros anuals.

La Diputació de Girona es va desvincular de l´elecció de Calm com a President de Sumar; van indicar que l´elecció la va fer el Consell General de la Societat Limitadà.

La vinculació de Calm amb Sumar és el Consorci d’Acció Social de la Garrotxa, depenen del Consell Comarcal de la Garrotxa.

Miquel Calm president de Convergència a la Garrotxa

Miquel Calm president de Convergència a la Garrotxa a Olot

Foto: Miquel Calm president de Convergència a la Garrotxa a Olot

Una respuesta hasta “Miquel Calm exAlcalde de la Vall d´en Bas nou cas de “portes giratòries””

 1. lejarza said

  Un ens de la Diputació tria Miquel Calm de president amb un sou de 36.000€

  La CUP critica el nomenament de l’exvicepresident de la corporació perquè considera que no s’ha valorat «cap criteri tècnic ni de mèrits»

  31.12.2015

  GIRONA | PAU ESPARCH

  L’exvicepresident de la Diputació de Girona Miquel Calm (CDC) serà a partir de demà el nou president de Sumar Empresa d’Acció Social SL. Es tracta d’un ens depenent de la Diputació que està dedicat a l’assistència i als serveis socials de nens, joves, disminuïts físics i ancians en centres no residencials. Calm ha estat escollit per unanimitat per la junta general de Sumar i tindrà un sou de 36.000 euros anuals bruts. Es tracta del mateix salari que reben els assessors de ple dels partits amb representació a la Diputació de Girona.

  Qui va anunciar l’elecció de Calm com a president de Sumar va ser la CUP, que va considerar que la tria s’ha fet «sense tenir en compte cap criteri tècnic ni de mèrits». Calm ocuparà la presidència de Sumar que fins ara ha tingut el vicepresident de Promoció Econòmica de la Diputació, Miquel Noguer (CDC). De fet, Noguer ha estat el president de Sumar en una situació diferent perquè fins aquest any Sumar formava part del Consorci d’Acció Social de Catalunya (CASC), tot i que fa un mes es va aprovar la dissolució del CASC i Sumar ha assumit totes les funcions.

  Segons els nous estatuts de Sumar, la junta general ha de designar el president i fixar la seva retribució «en funció de la dedicació que realitzi». Així doncs, la junta general de Sumar ha aprovat el sou de 36.000 euros anuals bruts per al president i també una retribució de 500 euros bruts -318 euros nets- per les assistències de la resta de membres de la junta general. Aquesta retribució, a la qual s’aplica un 37% de retenció, ja inclou les dietes (per quilometratge i/o àpats). Segons els estatuts, la junta general ha de reunir-se, «amb caràcter ordinari i obligatori», com a mínim dues vegades cada any.

  Calm forma part de la junta general de Sumar en representació del Consorci d’Acció Social de la Garrotxa (CASG). Ara bé, Calm no és membre de la junta general del CASG, ja que -com marquen els estatuts- per formar-ne part hauria de ser regidor de l’Ajuntament d’Olot o conseller comarcal de la Garrotxa (cosa que no passa en el seu cas). Per això, fonts de la Diputació van destacar ahir que Calm és membre de la junta general de Sumar «a proposta del CASG». També es dóna la circumstància que en l’anterior mandat de la Diputació de Girona -de 2011 a 2015-, Calm va ser vicepresident d’Acció Territorial i no es va fer càrrec de Sumar, perquè llavors Noguer presidia l’ens.

  Segons les mateixes fonts, Noguer ha optat per no presentar-se de nou com a president de Sumar «per la feina que suposa» el càrrec, davant la dificultat de combinar-lo amb la vicepresidència de la Diputació i l’alcaldia de Banyoles. Tot i això, en l’anterior mandat Noguer tenia la mateixa vicepresidència que ara i també l’alcaldia de Banyoles, que va compaginar amb la presidència de Sumar. En canvi, a diferència de l’anterior mandat, Calm ara no és vicepresident de la Diputació ni diputat de la corporació ni alcalde de la Vall d’en Bas.

  Davant el nomenament de Calm, el diputat de la CUP a la Diputació de Girona, Lluc Salellas, va lamentar ahir que «el nomenament de Calm comportarà una retribució econòmica important pel càrrec que ocuparà». Salellas també va afegir: «Fa unes setmanes vam saber que un altre exdiputat i exalcalde de CiU com Xavier Soy passarà a ser membre del Patronat de la Casa de Cultura i ara ens tornem a trobar una persona de Convergència escollida a dit per ocupar un càrrec de direcció depenent de la Diputació». Per això, Salellas va criticar la «recol·locació» de dos exvicepresidents en «espais de poder». A diferència de Calm, fonts de la Diputació van assegurar que Soy no tindrà retribució per formar part del Patronat de la Casa de Cultura.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

 
A %d blogueros les gusta esto: