Argelaguer Vall del Llierca

Garrotxa: Argelaguer – Tortellà – Montagut i Oix – Sales de Llierca – Sant Jaume de Llierca – Fundat l´any 2005

L’Agència Catalana de l’Aigua ha fet pública les subvencions als ens locals de la Vall del Llierca

Posted by lejarza en 8 abril, 2018


L’Agència Catalana de l’Aigua ha fet pública les subvencions als ens locals de la Vall del Llierca
Argelaguer Vall del Llierca
L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha fet pública la resolució definitiva de la línia
de subvencions adreçades als ens locals de la Vall del Llierca per millorar el control de l’aigua subministrada amb la instal·lació o millora dels comptadors d’aigua en alta.
En el cas de la Vall del Llierca, les subvencions es reparteixen de la següent manera:
Ajuntament de Montagut i Oix 14.842,64€ per à l´Instal·lació de comptadors volumètrics en alta a l’abastament del Gomarell a Alta Garrotxa de Montagut.
Ajuntament de Tortellà 5.843,41€ per à l´instal·lació de comptadors volumètrics en alta a l’abastament d’aigua potable de Tortellà.
Aquestes mesures són essencials per conèixer els rendiments i l’eficiència dels sistemes d’abastament, i, per tant, garantir una millor qualitat del servei de subministrament i un millor aprofitament dels recursos hídrics.
La major part de les propostes municipals subvencionades tenen per objectiu el control de la totalitat dels cabals, tant captats com subministrats, en tots els seus nuclis.
La part més important, però, ascendeix fins a 132.075€ i està destinada al Consell Comarcal de la Garrotxa. El Consell disposa d’un organisme autònom denominat Consorci de Medi Ambient i Salut Pública de la Garrotxa. Es tracta, d’un organisme que fa accions directes en temes d’aigua a tots els municipis de la comarca. En aquest cas, els diners són per a la instal·lació de comptadors a les captacions i a les sortides dels dipòsits de regulació i la seva integració a un sistema de telecontrol en diferents sistemes d’abastament de la Garrotxa.
La majoria dels proveïments ho fan a partir de les aigües subterrànies. Destaca Olot, que es proveeix de pous artesians, sense connexió coneguda amb les aigües principals del Fluvià al pas d’aquesta localitat.
La captació superficial per a l’abastament de població més important està situada á la captació d’abastament del Gomarell à la riera de Sant Aniol única xarxa en alta o supramunicipal existent i que arriba als municipis d’Argelaguer, Montagut i Tortellà.
La Captació del Gomarell subministra aigua per gravetat mitjançant un tram amb una canonada de fibrociment (FC) de 150 mm i un segon tram amb una canonada de polietilé (PE) de 160mm., aquesta captació d´aigua és explotada per l´empresa Prodaisa que lo fà en alta i baixa pèls municipis de Argelaguer, Tortellà y Montagut i Oix.

Zona de captacio d´aigues del Gomarell dels pobles d´Argelaguer, Tortellà i Montagut i Oix prop de Sant Aniol d’Aguja a Alta Garrotxa (Foto: Lejarza)

Zona de captacio d´aigues del Gomarell dels pobles d´Argelaguer, Tortellà i Montagut i Oix prop de Sant Aniol d’Aguja a Alta Garrotxa (Foto: Lejarza)

Una respuesta hasta “L’Agència Catalana de l’Aigua ha fet pública les subvencions als ens locals de la Vall del Llierca”

 1. lejarza said

  AJUNTAMENT DE MONTAGUT I OIX

  Butlletì Oficial de la Provincia de Girona (BOP) Núm. 70 – 11 d’abril de 2018 núm. 2972

  Anunci d’aprovació inicial d’unes memòries tècniques

  Per Decret d’alcaldia núm. 38/2018 de data 3 d’abril de 2018 s’han aprovat inicialment els documents tècnics que tot seguit s’indiquen:

  Instal·lació de comptadors volumètrics en alta a l’abastament de Montagut amb un pressupost de 19.955,11 euros iva inclòs.

  L’acord juntament amb els documents tècnics esmentats se sotmeten a informació pública, per un termini de trenta dies hàbils, als efectes que es puguin presentar al·legacions o reclamacions, en cas de no presentar-se al·legacions ni reclamacions, l’acord d’aprovació inicial esdevindrà definitiu.

  Els documents esmentats es poden consultar a la secretaria d’aquest ajuntament de dilluns a divendres de 8h a 15h i a la pàgina web de l’ajuntament: http://www.montagut-oix.cat.

  Montagut, 3 d’abril de 2018

  Mònica Boix Pagès alcaldessa

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

 
A %d blogueros les gusta esto: