Argelaguer Vall del Llierca

Garrotxa: Argelaguer – Tortellà – Montagut i Oix – Sales de Llierca – Sant Jaume de Llierca – Fundat l´any 2005

La pandèmia i els pressupostos de l’Estat

Posted by lejarza en 18 noviembre, 2020


La pandèmia i els pressupostos de l’Estat
Francesc Buixeda Cabre, Santa Pau (Garrotxa)
L’actual Govern de coalició, en què els socis minoritaris, tenen pressa per aplicar les seves opcions polítiques, abans de la possible dissolució o divisió, per desavinences o altres circumstàncies, provoca el desgast del partit dominant, que es veu obligat a claudicar per mantenir la governabilitat.
Dins aquesta vulnerable situació, s’ha iniciat el procés d’aprovació dels nous pressupostos de l’Estat. El Govern ha negociat amb les forces polítiques afins, és a dir, d’esquerres i nacionalistes, per obtenir el nombre mínim de vots necessaris, i això ha encès els ànims de l’oposició i també de membres del mateix partit (PSOE), per haver optat per aquesta combinació, quan en tenia d’altres constitucionalistes, que hi hagueren permès una negociació menys trencadora.
Europa avisa i aconsella no augmentar impostos, ni pensions, ni sous dels funcionaris, i diu sí a reformes estructurals per reduir la despesa pública i destinar el màxim de recursos per ajudar a reflotar la crisi econòmica que està produint-se per la pandèmia del coronavirus. Els pressupostos que es plantegen des de l’Estat van en direcció totalment contrària.
Classe política, si us plau, heu de fer un esforç, oblidant el partidisme i pensant en la salut i situació econòmica de la ciutadania, girant la tendència, i fent-la més propera a les directrius europees, per ser sincers, més de sentit comú, d’acord amb la situació actual. Si es pretén modificar la Constitució, és un procés que per la seva complexitat s’ha d’enfocar en moments més propicis, tant físicament com econòmicament. S’ha d’aconseguir majoria qualificada que ho consideri necessari, com qualsevol democràcia, i això vol temps i dedicació.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

 
A %d blogueros les gusta esto: