Argelaguer Vall del Llierca

Garrotxa: Argelaguer – Tortellà – Montagut i Oix – Sales de Llierca – Sant Jaume de Llierca – Fundat l´any 2005

L´Agència Catalana de l´Aigua aprova les obres de bombejament de les aigües residuals de Castellfollit de la Roca cap a la depuradora d´Argelaguer

Posted by lejarza en 30 octubre, 2019


L´Agència Catalana de l´Aigua aprova les obres de bombejament de les aigües residuals de Castellfollit de la Roca cap a la depuradora d´Argelaguer.

Argelaguer – Vall del Llierca

L´Agència Catalana de l´Aigua ha aprovat l´execució de les obres per a millorar el sanejament de les aigües residuals de Castellfollit de la Roca. Per a fer-ho, bombejaran l´aigua cap a la depuradora del Llierca, on l´ACA també hi preveu una ampliació.

La depuradora de Castellfollit de la Roca havia quedat obsoleta, per les seves deficiències estructurals i perquè treballava al màxim de la seva capacitat, i ara ja té els dies comptats: l´Agència Catalana de l´Aigua ha aprovat l´execució de les obres de bombejament de les seves aigües residuals cap a la depuradora de la Vall del Llierca, ubicada en terme municipal d´Argelaguer.

L´actuació tindrà un cost d´1 milió 200 mil euros, i permet que Castellfollit pugui ampliar el volum d´aigua a tractar, optant a desenvolupar noves zones urbanes.

Miquel Reverter, alcalde de Castellfollit de la Roca: “Mai que s´ampliï la zona industrial i es desenvolupin nous habitatges a Castellfollit tindrem resolt el problema de la capacitat per tractar les aigües residuals del municipi.”

Artur Ginesta, Alcalde d´Argelaguer: “Aquestes depuradores funcionen com amb més volum millor, i per tant, no tenim cap problema en incorporar les aigües de Castellfollit i Montagut.”

L´actuació afecta a les aigües residuals de Castellfollit i del barri del Cos i Fluvià de Montagut; amb aquesta connexió a la depuradora del Llierca, l´ACA també preveu ampliar l´equipament.

Jordi Cargol, conseller de Medi Ambient: “Hem d´estar molt contents que l´ACA aposti per aquesta infraestructura. Aquest any farem el projecte i el proper any farem l´execució de les obres.”

De moment, es farà la redacció del projecte constructiu de l´ampliació, per valor de 48.200 euros. Segons el Consell Comarcal, s´espera que les dues actuacions resolguin el tractament de les aigües residuals de tota la Vall del Llierca i Castellfollit.

L´Estació D´Aigues Residuals (EDAR) de la Vall del Llierca situada a Argelaguer (foto Lejarza)

L´Estació D´Aigues Residuals (EDAR) de la Vall del Llierca situada a Argelaguer (foto Lejarza)

Una respuesta hasta “L´Agència Catalana de l´Aigua aprova les obres de bombejament de les aigües residuals de Castellfollit de la Roca cap a la depuradora d´Argelaguer”

 1. lejarza said

  Faran una estació de bombeig per traslladar les aigües de Castellfollit
  El consell d’administració de l’Agència Catalana de l’Aigua s’ha compromès a fer una inversió d’1.200.000 euros
  x.v. castellfollit de la roca 14.11.2019

  El consell d’administració de l’Agència Catalana de l’Aigua ha aprova un conveni amb el Consell Comarcal de la Garrotxa. En aquest acord, l’Agència es compromet a invertir 1.200.000 euros en les obres de bombejament de les aigües residuals de Castellfollit de la Roca a la depuradora d’Argelaguer.
  Segons ha explicat l’alcalde de Castellfollit, Miquel Reverter, el projecte consisteix primer a demolir la depuradora ubicada al costat del pont vell de Castellfollit. «Per causa del terreny, la depuradora es mou», ha explicat.
  Un cop derruïda, en el mateix lloc faran una estació de bombeig de la qual partirà un tub que arribarà fins a l’estació depuradora ubicada a Argelaguer, al límit amb Sant Jaume de Llierca. L’alcalde ha explicat que la inversió permetrà elevar el volum d’aigua de Cas­tellfollit a tractar.
  La voluntat és que l’actuació serveixi per ampliar la zona industrial de Castellfollit i també serveixi per desenvolupar zones urbanes. Reverter ha qualificat la inversió de molt favorable pel desenvolupament del poble.
  En el mateix consell d’administració de l’aprovació de les obres de bombejament, l’Agència Catalana de l’Aigua va aprovar un conveni amb el Consell Comarcal de la Garrotxa per la redacció del projecte d’ampliació.

  https://www.diaridegirona.cat/comarques/2019/11/14/faran-estacio-bombeig-traslladar-aigues/1013651.html

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

 
A %d blogueros les gusta esto: