Argelaguer Vall del Llierca

Garrotxa: Argelaguer – Tortellà – Montagut i Oix – Sales de Llierca – Sant Jaume de Llierca – Fundat l´any 2005

Escola Montpalau d´Argelaguer, es posa en marxa la instal·lació fotovoltaica d´autoconsum

Posted by lejarza en 23 octubre, 2019


Escola Montpalau d´Argelaguer, es posa en marxa la instal·lació fotovoltaica d´autoconsum.

Nota de l´Ajuntament.

Aquestes darreres setmanes s´ha posat en funcionament la instal·lació solar fotovoltaica d´autoconsum amb sistema d´emmagatzament que dona servei a aquest equipament.

Està format per un camp generador de 5.500 Wp constituït per 20 mòduls de 275 Wp col·locats en dos grups, a la coberta de l´edifici de l´ampliació de l´escola.

Es sistema disposa d´un grup format per inversor híbrid monofàsic de 4,6kW, un carregador de bateries de 3,3kW i un conjunt de bateries de LiFePo de 10 kW.

Aquest sistema té una pantalla de visualització de l´estat de funcionament i també es connecta a internet per control i supervisió remota, el que permet fer un ús divulgatiu de la instal·lació

Aquesta instal·lació funciona amb els nous sistemes que permet el recent RD 244/2019, que és el modelo d´autoconsum amb compensació d´energia, on l´energia generada que no s´autoconsumeix en el mateix moment a l´edifici és injectada a les bateries per utilitzar-la en altres moments que no hi hagi generació i si les bateries estan carregades l´energia excedent s´injectarà a la xarxa elèctrica per tal que la consumeixin els veïns més propers a aquesta instal·lació.

Aquest kWh excedents seran compensats per la comercialitzadora elèctrica en la factura mensual de l´edifici, en la part corresponent al cost de l´energia que s´ha obtingut de la xarxa en els moments on el consum ha estat superior a la generació.

El cost de la instal·lació ha estat de 20.173,48,9€ que ha estat finançat en 13.304,96€ pel Programa del Pla a l´Acció – Línia 5 de la Diputació de Girona, per efectuar accions per lluitar contra el canvi climàtic, la implantació de les energia renovables i eficiència energètica, incloses en el Pla d´Acció per a l´Energia Sostenible, que té com a objectiu reduir les emissions dels gasos d´efecte hivernacle. I forma part d´un seguit d´actuacions que porta a terme l´Ajuntament d´Argelaguer per millorar l´eficiència energètica dels seus equipaments i és la segona instal·lació fotovoltaica municipal (posada en funcionament a l´octubre de 2016), a l´edifici de l´Ajuntament.

Aquesta instal·lació podrà generar uns 6.900 kWh a l´any, el que permetrà un estalvi d´0,81 tn de CO2.

D´aquest kWh s´estima que uns 6.900 kWh es podran autoconsum en el mateix moment a l´edifici, suposant un estalvi directe d´uns 1.108€.

Escola Montpalau d´Argelaguer (Foto: Lejarza Garrotxa)

Escola Montpalau d´Argelaguer (Foto: Lejarza Garrotxa)

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

 
A %d blogueros les gusta esto: