Argelaguer Vall del Llierca

Garrotxa: Argelaguer – Tortellà – Montagut i Oix – Sales de Llierca – Sant Jaume de Llierca – Fundat l´any 2005

50 anys sense el tren d´Olot

Posted by lejarza en 14 julio, 2019


50 anys sense el tren d´Olot
Pere Espinet Coll, Anglès
Recordo amb moltíssima enyorança l´últim viatge que vaig fer amb el tren d´Olot l´estiu del 1969.
Els vagons eren ben replets de gent, les calderes anaven a ple rendiment, els xiulets avisaven l´encarregat de cada pas de nivell per tal que tanqués les portaleres i, com no, que el cap d´estació de cada poble tingués a punt la seva gorra, el seu xiulet i la campana. L´escenari era com si d´un dia qualsevol del tren d´Olot es tractés.
Però aquell dia, en cada parada del nostre tren, hi havia els delators; la munió de gent que hi havia en cada poble, amb llàgrimes als ulls, esperant que el nostre tren fes parada i passés, amb els xiulets d´entrada i sortida, per donar-li, per última vegada, el seu adeu-siau.
Tota aquella atmosfera ja volia indicar-nos que no era un dia qualsevol del nostre molt estimat tren d´Olot: era l´últim viatge i els últims viatgers. Com si d´una mort es tractés, sempre és dolorós i costa molt de digerir dir l´últim adeu, i molt més per als qui el varen viure i conviure, amb moltes històries i anècdotes personals i familiars a dins dels seus vagons.
Malauradament, tot això ja és història,amb vivències bones i no tan bones, amb alegries per a uns i penes per a d´altres, però el destí és el que és i nosaltres no hi podem fer res.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

 
A %d blogueros les gusta esto: