Argelaguer Vall del Llierca

Garrotxa: Argelaguer – Tortellà – Montagut i Oix – Sales de Llierca – Sant Jaume de Llierca – Fundat l´any 2005

Convocatòria d’ajuts menjador i desplaçament per al curs 2019-2020

Posted by lejarza en 5 mayo, 2019


Convocatòria d’ajuts menjador i desplaçament per al curs 2019-2020
Argelaguer – Vall del Llierca
A partir del proper 6 de maig i fins el 7 de juny al Consell Comarcal o el 24 de maig, al mateix centre, el Consell Comarcal de la Garrotxa obre el termini per a la presentació de sol·licituds de beques menjador i de transport escolar per al curs 2019/2020.
Per segon any, s’ha habilitat el servei de cita prèvia, que les famílies hauran de demanar a través del web: citaprevia.garrotxa.cat o trucant als telèfons 972 274 998 o 972 27 49 00, de dilluns a divendres, de 8:30h a 14:30h i la tarda de dilluns de 16:00h a 19:00h. Aquest servei ja està operatiu.
La cita prèvia, que és imprescindible per a tramitar la subvenció a les oficines del Consell Comarcal de la Garrotxa (Av. Onze de setembre, 22. Olot), ofereix als usuaris una major comoditat en la gestió, estalviant-los temps d’espera. Un cop sol·licitada la cita prèvia, la documentació per gestionar la petició es pot recollir a la secretaria de l’escola o l’institut corresponent, al Servei d’Educació del Consell Comarcal de la Garrotxa o es pot descarregar aquí. És important recordar que les sol·licituds s’han de fer per família i centre educatiu.
Aquelles famílies que optin per presentar la documentació directament al centre educatiu que els hi correspongui, no cal que sol·licitin cita prèvia, doncs aquesta està establerta només per a aquells ciutadans que decideixin tramitar l’ajut amb el suport del Consell Comarcal de la Garrotxa, bé perquè necessitin assessorament sobre el procés de petició o perquè vulguin realitzar consultes sobre els ajuts. El termini per presentar directament la sol·licitud al centre educatiu, sense cita prèvia, finalitza el dia 24 de maig (uns dies abans que la tramitació a través del Consell Comarcal).
A més de l’atenció a les oficines del Servei d’Educació del Consell Comarcal, els tècnics del Consell es desplaçaran, en dies concrets, a 15 centres educatius de tota la comarca per atendre a les famílies que necessitin assessorament per a la gestió dels ajuts. Els centres on es farà aquesta atenció itinerant són: Argelaguer Escola Montpalau, Escola Castanyer, Escola Castellroc, Escola Finestres, Escola Joan Maragall, Escola Joan Roura, Escola La Bòbila, Escola Les Escomes, Escola Lluís Castells, Escola Mont Cós, Escola Rocalba, Escola Sant Cristòfol, Escola Verntallat, IE Salvador Vilarrassa i el Parvulari d’en Bas.
Els horaris i dies concrets d’aquesta atenció directa a l’escola es poden consultar a la circular informativa per als alumnes que vulguin sol·licitar el servei de transport i/o ajuts de menjador i desplaçament per al curs 2018/2019, penjada al web http://www.garrotxa.cat i repartida a tots els centres escolars de la comarca. És importar recordar que també caldrà tenir cita prèvia per a accedir a aquest servei directe a l’escola.

Escola Montpalau d´Argelaguer (Foto: Lejarza Garrotxa)

Escola Montpalau d´Argelaguer (Foto: Lejarza Garrotxa)

Una respuesta para “Convocatòria d’ajuts menjador i desplaçament per al curs 2019-2020”

 1. lejarza said

  SOS Menjadors tem que el procés participatiu sigui «una cortina de fum»

  Educació obre un cicle de sessions per definir l’espai del migdia a les escoles, tant des del punt de vista educatiu com alimentari.

  La coordinadora que defensa el dret de les famílies a gestionar el servei manté, després de consultes jurídiques, que els consells comarcals poden signar convenis amb les AMPAs

  pili turon 05.05.2019

  Gairebé 5 mesos després d’aturar la redacció d’un nou decret per regular el servei de menjador escolar, el Departament d’Educació obrirà la setmana vinent el procés participatiu que va anunciar al desembre, amb l’objectiu de «definir com ha de ser l’espai del migdia als centres educatius».

  A l’espera de participar-hi, la coordinadora SOS Menjadors escolars públics, que defensa el dret de les famílies a gestionar-los, tem que només sigui «una cortina de fum».

  El seu portaveu, Jordi Estalrich, és qui expressa aquesta preocupació i explica que han aprofitat l’espera per consultar a diversos serveis jurídics si, tal com argumenta l’administració, la Llei de contractació pública impedeix que els consells comarcals –amb competències traspassades en aquest àmbit– continuïn signant convenis amb les associacions de mares i pares d’alumnes que volen assumir el servei.

  Versions jurídiques diferents

  La Federació d’associacions de pares i mares d’alumnes de Catalunya (Fapac) va ser la primera en negar la incompatibilitat i en afirmar que la llei permet mantenir el menjador al càrrec de les famílies allà on elles ho desitgin. Estalrich explica que «qüestionàvem la visió de consells comarcals com el del Baix Empordà –que va presentar com el cas paradigmàtic–, que donen per anul·lat els convenis amb les AMPAs, i vam decidir consultar juristes del sindicat Ustec·STEs i de l’ONG Justícia Alimentària per veure si coincidien amb els de la Fapac»; i així ha estat. A partir d’aquests dictàmens, el portaveu de SOS Menjadors defensa que «l’administració té una versió jurídica de les coses i nosaltres, una altra».

  El representant de la coordinadora recorda que estan d’acord en què «el decret de menjadors està desfassat», però defensa que «una tercera part dels gestionats per AMPAs ho haurien de continuar fent mentre duri el procés de diàleg». Perquè, tot i que consells comarcals com els del Gironès i el Pla de l’Estany han arribat a acords per allargar els convenis amb les associacions de famílies, d’altres com el Baix Empordà van optar per adjudicar-lo a empreses. Aquesta darrera opció, seguida també en altres llocs de Catalunya, contradiu les recomanacions del director general d’Atenció a la família i comunitat educativa, Ramon Simon, qui diverses vegades ha demanat flexibilitat als ens comarcals fins que el sistema es resolgui definitivament.

  En base a les consultes legals fetes per SOS Menjadors, ara treballen amb juristes per redactar un conveni base que faciliti aquest impàs tant a les administracions com a les AMPAs. «Els problemes –diu el seu portaveu– estaran en aquells consells on els secretaris facin lectures restrictives de la norma».

  En relació a la via participativa que s’obre ara –el calendari de sessions presencials va del 7 de maig al 20 de juny–, tant a través d’una plataforma virtual com amb trobades presencials, Jordi Estalrich assegura que «si només es ven fum, recuperarem la mobilització i l’opció de la Iniciativa Legislativa Popular (ILP)», que SOS Menjadors va aparcar «davant el compromís del conseller Josep Bargalló d’impulsar un marc normatiu que vagi més enllà del decret». Educació ha informat que els resultats de les primeres aportacions al debat es donaran a conèixer al juliol i les conclusions finals, a la tardor. El debat discutirà la importància educativa del temps del migdia, la qualitat alimentària i del servei que s’hi ofereix.

  https://www.diaridegirona.cat/comarques/2019/05/05/sos-menjadors-tem-que-proces/978413.html

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

 
A %d blogueros les gusta esto: