Argelaguer Vall del Llierca

Garrotxa: Argelaguer – Tortellà – Montagut i Oix – Sales de Llierca – Sant Jaume de Llierca – Fundat l´any 2005

La Garrotxa posa èmfasi en la protecció del cranc de riu de potes blanques

Posted by lejarza en 22 abril, 2019


La Garrotxa posa èmfasi en la protecció del cranc de riu de potes blanques
Argelaguer – Vall del Llierca
Els nostres rius són la llar d´una gran diversitat d´espècies, algunes de les quals es troben cada dia més amenaçades per diversos factors, d´entre els quals es troba la manipulació humana sobre el territori o l´extensió d´espècies exòtiques que esdevenen una clara competència per la fauna i flora autòctones. En aquest sentit, l´Agrupació Naturalista i Ecologista de la Garrotxa (ANEGx), amb seu a Olot, el juliol passat van emprendre la campanya “Supervivents dels nostres rius”, que pretén sensibilitzar i conscienciar sobre la necessitat de vetllar i protegir les espècies autòctones que habiten a rieres i que estan en perill de desaparèixer.
El Departament de Territori apunta que és un dels 17 projectes atorgats en el marc de la convocatòria de subvencions per a fundacions del tercer sector per finançar projectes d´educació ambiental pels anys 2018 i 2019.
El president de l´ANEGx, Joan Montserrat, explica que la campanya va començar el mes de juliol de 2018 i té previst acabar el juliol d´enguany. També subratlla que l´objectiu de la iniciativa és “donar a conèixer la problemàtica que estan patint les espècies i informar sobre què es pot fer per intentar-les recuperar”, afegint que el programa no té en compte “unes accions concretes directes sobre la salvaguarda dels animals, com ara la cria en captivitat, sinó que està focalitzada en la sensibilització amb la voluntat que es conegui la temàtica i s´eviti l´expansió d´altres espècies foranes que poden afectar a les autòctones”.
La Garrotxa posa èmfasi en la protecció del cranc de riu de potes blanques, tenint en compte que a Olot hi ha un centre de cria d´aquest animal. Una de les iniciatives que realitza l´ANEGx és portar l´exposició de la campanya a 15 escoles de la Garrotxa. Montserrat apunta que “l´estiu passat vam fer una activitat de control de cranc americà en jornades de voluntariat i casals d´estiu, activitat que es tornarà a fer al juny i al juliol”. També afegeix que “al Molí de les Fonts, on es cria cranc autòcton, farem un itinerari per conèixer l´hàbitat i la invasió del cranc americà”.

Riu Llierca  a Santa Cecilia de Sadernes a la Garrotxa (Foto Lejarza Argelaguer)

Riu Llierca a Santa Cecilia de Sadernes a la Garrotxa (Foto: Lejarza Argelaguer)

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

 
A %d blogueros les gusta esto: