Argelaguer Vall del Llierca

Garrotxa: Argelaguer – Tortellà – Montagut i Oix – Sales de Llierca – Sant Jaume de Llierca – Fundat l´any 2005

Joves pel clima

Posted by lejarza en 2 marzo, 2019


Joves pel clima
M. Àngels Pagès
Encara que hi hagi veus en contra, la realitat del canvi climàtic és un fet. Qui ho té ben clar és el moviment estudiantil Fridays for future que va creixent com l’espuma a moltes ciutats del continent europeu.
Qui ho va iniciar va ser Greta Thunberg, una jove adolescent sueca. Ella sola es va plantar davant el Parlament per protestar contra la inacció del govern suec per pal·liar el canvi climàtic.
Ara ja és coneguda pels seus discursos davant institucions com l’ONU o el Fòrum Econòmic Mundial. Fa pocs dies va fer sentir la seva veu a Brussel·les a la Conferència organitzada pel Comitè Econòmic i Social Europeu. Es va dirigir a Jean-Claude Junker i altres dirigents polítics amb unes exigències molt dures respecte a la necessitat de reduir les emissions un 80% per al 2030.
Els va advertir que si no fan el que s’ha de fer per frenar el canvi climàtic passaran a la història com els pitjors malvats de tots els temps.
Girona ha estat la primera ciutat espanyola a adherir-se a aquest moviment per part de tres estudiants. Seguint l’exemple de la Greta el migdia del divendres 18 de gener es van plantar davant la Seu de la Generalitat.
Així han continuat cada setmana amb l’objectiu d’anar sumant forces i ja són més de cinquanta els manifestants.
Barcelona ha seguit el seu exemple i moltes altres ciutats s’aniran afegint ja que el poder d’expansió de les xarxes és imparable.
És ben lloable que una lluita personal s’hagi convertit en un projecte global que mogui tota una generació en defensa de la vida a la Terra.
El passat 21 de febrer més de 30.000 estudiants es van manifestar pels carrers de Bèlgica per demanar polítiques efectives que facin front al canvi climàtic.
Esperem que la força de les seves veus ajudi a conscienciar la nostra societat a prendre mesures a un problema que afecta a tots els habitants del Planeta.

Una respuesta to “Joves pel clima”

 1. lejarza said

  Suma’t a la vaga pel clima! / ¡Súmate a la huelga por el clima!
  13 de marzo
  [Català]
  Benvolgudes inscrites i benvolguts inscrits:

  «No podem resoldre una crisi sense tractar-la com una crisi», són paraules de la jove activista sueca Greta Thunberg, emblema del moviment juvenil que lluita contra el canvi climàtic a nivell global gràcies a la iniciativa #FridaysForFuture que reclama justícia ambiental cada divendres. L’impuls de les generacions joves ens interpel·la a prendre consciència de l’emergència climàtica que estem vivint.

  Ens enfrontem a un col·lapse civilitzatori si no posem fre al creixement il·limitat, si no evitem la pujada de la temperatura mitjana mundial a 1,5° en els pròxims anys, si no entenem per fi que els recursos naturals en aquest planeta són finits. Un desastre mediambiental que aboca a la joventut a alçar la seva veu per a denunciar que se’ls està robant el seu futur, un desastre que encara podem parar si actuem ara.

  Per això, des de Podem Catalunya fem una crida a participar massivament en la jornada de mobilització mundial pel clima que tindrà lloc el divendres, 15 de març, a les 12.00 hores, en pl. Universitat, Barcelona.
  Unim-nos a les generacions globals que lluiten per la vida!
  Mapa de convocatòries: http://juventudxclima.es/mapa/

  Una cordial salutació,

  Secretaria de Moviment Popular i Societat Civil de Podem Catalunya

  [Castellano]
  Queridas inscritas y queridos inscritos:

  «No podemos resolver una crisis sin tratarla como una crisis», son palabras de la joven activista sueca Greta Thunberg, emblema del movimiento juvenil que lucha contra el cambio climático global gracias a la iniciativa #FridaysForFuture, que reclama justicia ambiental cada viernes. El impulso de las generaciones jóvenes nos interpela a tomar conciencia de la emergencia climática que estamos viviendo.

  Nos enfrentamos a un colapso civilizatorio si no ponemos freno al crecimiento ilimitado, si no evitamos la subida de la temperatura media mundial a 1,5 grados en los próximos años, si no entendemos por fin que los recursos naturales en este planeta son finitos. Un desastre medioambiental que aboca a la juventud a alzar su voz para denunciar que se le está robando su futuro, un desastre que todavía podemos parar si actuamos ahora.

  Por esto, desde Podem Catalunya, hacemos un llamamiento a participar masivamente en la jornada de movilización mundial por el clima que tendrá lugar el viernes, 15 de marzo, a las 12.00 h en la plaza Universitat, Barcelona.
  ¡Unámonos a las generaciones globales que luchan por la vida!
  Mapa de convocatorias: http://juventudxclima.es/mapa/

  Un cordial saludo,

  Secretaría de Movimiento Popular y Sociedad Civil de Podem Catalunya

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s

 
A %d blogueros les gusta esto: