Argelaguer Vall del Llierca

Garrotxa: Argelaguer – Tortellà – Montagut i Oix – Sales de Llierca – Sant Jaume de Llierca – Fundat l´any 2005

Traslladaran les aigües residuals de Castellfollit de la Roca fins a Argelaguer

Posted by lejarza en 4 enero, 2019


Traslladaran les aigües residuals de Castellfollit de la Roca fins a Argelaguer
Argelaguer – Vall del Llierca
El Consell Comarcal de la Garrotxa preveu tancar l´actual depuradora de Castellfollit de la Roca perquè la inestabilitat del terreny sobre el qual s´assenta la planta fa que les instal·lacions es moguin i en conseqüència hi ha perill de trencament dels tancs i fissures en les instal·lacions.
Segons informa Olot Televisió, la idea és bombar les aigües residuals de Castellfollit i a través d´un tub i conduir-les fins a l´Estació Depuradora d´Aigües Residuals d´Argelaguer, posada en servei l´any 2010.
El projecte pel trasllat de les aigües ja està redactat i el Consell Comarcal de la Garrotxa disposa d´una partida d´aproximadament un milió d´euros.
El projecte preveu la demolició de la depuradora de Castellfollit situada sota del pont vell.
La depuradora de Castellfollit de la Roca té 25 anys. Va ser la primera estació destinada a treure les impureses de l´aigua que es va fer a la conca alta de la Garrotxa.
L´Estació D´Aigues Residuals (EDAR) de la Vall del Llierca està situada a Argelaguer i abasteix als nuclis següents: Argelaguer, Sant Jaume de Llierca, Tortellà i Montagut i Oix (Barri La Cometa), i no disposa de cap Estudi d´Impacte Ambiental.
L´EDAR d´Argelaguer disposa d´un tractament de tipus Biològic amb eliminació de Nitrogen i té un cabal de disseny de 1.600 m3/dia, hi ha episodis de desbordaments i fluctuacions de cabal. El promig mensual del cabal mitjà diari tractat a l´EDAR durant l´any 2013 mostra què es van arribar a superar els 1.300 m3/dia (81% del cabal de disseny).
Es considera que una depuradora està saturada quan s´arriba al 80% del seu cabal de disseny, que seria aproximadament 1280 m3/dia.
Observant els anys anteriors a la depuradora d´Argelaguer, es té que:
L´any 2010 el pic es situa en 1.000 m3/dia a l´octubre.
L´any 2011 el pic és al novembre, amb gairebé 2.500 m3/dia.
El 2012 el pic es situa a l´octubre, amb un promig de cabal mitjà diari de 950 m3/dia aproximadament.
L´any 2013 es va arribar a superar els 1.300 m3/dia (81% del cabal de disseny).

L´Estació D´Aigues Residuals (EDAR) de la Vall del Llierca situada a Argelaguer (foto Lejarza)

L´Estació D´Aigues Residuals (EDAR) de la Vall del Llierca situada a Argelaguer (foto Lejarza)

Depuradora del Llierca d´Argelaguer (foto: Lejarza

Depuradora del Llierca d´Argelaguer (foto: Lejarza

Una respuesta para “Traslladaran les aigües residuals de Castellfollit de la Roca fins a Argelaguer”

 1. lejarza said

  L’ACA aprova l’execució de les obres per millorar el sanejament de les aigües residuals de Castellfollit de la Roca

  L’Agència Catalana de l’Aigua ha aprovat l’execució de les obres per a millorar el sanejament de les aigües residuals de Castellfollit de la Roca. Per a fer-ho, bombejaran l’aigua cap a la depuradora del Llierca, on l’ACA també hi preveu una ampliació.

  La depuradora de Castellfollit de la Roca havia quedat obsoleta, per les seves deficiències estructurals i perquè treballava al màxim de la seva capacitat, i ara ja té els dies comptats: l’Agència Catalana de l’Aigua ha aprovat l’execució de les obres de bombejament de les seves aigües residuals cap a la depuradora de la Vall del Llierca, ubicada en terme municipal d’Argelaguer.

  L’actuació tindrà un cost d’1 milió 200 mil euros, i permet que Castellfollit pugui ampliar el volum d’aigua a tractar, optant a desenvolupar noves zones urbanes.

  Miquel Reverter, alcalde de Castellfollit de la Roca: “Mai que s’ampliï la zona industrial i es desenvolupin nous habitatges a Castellfollit tindrem resolt el problema de la capacitat per tractar les aigües residuals del municipi.”

  Artur Ginesta, Alcalde d’Argelaguer: “Aquestes depuradores funcionen com amb més volum millor, i per tant, no tenim cap problema en incorporar les aigües de Castellfollit i Montagut.”

  L’actuació afecta a les aigües residuals de Castellfollit i del barri del Cos i Fluvià de Montagut; amb aquesta connexió a la depuradora del Llierca, l”ACA també preveu ampliar l’equipament.

  Jordi Cargol, conseller de Medi Ambient: “Hem d’estar molt contents que l’ACA aposti per aquesta infraestructura. Aquest any farem el projecte i el proper any farem l’execució de les obres.”

  De moment, es farà la redacció del projecte constructiu de l’ampliació, per valor de 48.200 euros. Segons el Consell Comarcal, s’espera que les dues actuacions resolguin el tractament de les aigües residuals de tota la Vall del Llierca i Castellfollit.

  https://www.garrotxadigital.cat/2019/10/29/laca-aprova-lexercucio-de-les-obres-per-millorar-el-sanejament-de-les-aigues-residuals-de-castellfollit-de-la-roca/

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

 
A %d blogueros les gusta esto: