Argelaguer Vall del Llierca

Garrotxa: Argelaguer – Tortellà – Montagut i Oix – Sales de Llierca – Sant Jaume de Llierca – Fundat l´any 2005

El Consell Comarcal de la Garrotxa aprova el preu de la recollida de residus

Posted by lejarza en 4 abril, 2018


 

El Consell Comarcal de la Garrotxa aprova el preu de la recollida de residus

 

Argelaguer Vall del Llierca

 

El Consell Comarcal de la Garrotxa, en el seu darrer ple, va aprovar els preus de la recollida de deixalles en proximitat.

 

El servei de recollida domèstica ascendeix aquest 2018 a 749.271,92 euros; el servei de recollida d’activitats arriba als 182,69 euros per tona, són uns preus que després cada municipi adequa a les seves necessitats de gravar més o menys els veïns.

 

Tots els grups del ple van posar de manifest la importància d’implantar un sistema de selecció de residus en origen que permeti incrementar el reciclatge per part dels ciutadans i faci més eficaç la gestió de residus.

 

La recollida de deixalles de Argelaguer que s’acciona amb una tarja personalitzada es el millor sistema de recollida dels quatre assajats en una prova pilot que s’adapten més bé als municipis de la Garrotxa. L’ha realitzat el Consorci de Medi Ambient i Salut Pública (Sigma) de la Garrotxa ponderant l’eficiència, el cost, la percepció ciutadana i l’aplicació del pagament per generació (paga menys qui més recicla).

 

La seva implantació comporta un increment de la despesa del servei a l’entorn del 20% i del 3%, respectivament, amb relació al cost actual.

 

Els 55.999 habitants de la Garrotxa van generar, el 2016, 23.790 tones de residus municipals als contenidors de vorera, 1,16 quilos per habitant al dia.

El Consistori incumpleix el acord dels contenidors de deixalles a l’Era de la esglesia amb L´Associació de Veïns d´Argelaguer (AVA) Foto: Lejarza - Garrotxa https://llierca.wordpress.com/2016/09/23/el-consistori-incumpleix-el-acord-dels-contenidors-de-deixalles-amb-els-veins-dargelaguer/

El Consistori incumpleix el acord dels contenidors de deixalles a l’Era de la esglesia amb L´Associació de Veïns d´Argelaguer (AVA) Foto: Lejarza – Garrotxa https://llierca.wordpress.com/2016/09/23/el-consistori-incumpleix-el-acord-dels-contenidors-de-deixalles-amb-els-veins-dargelaguer/

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s

 
A %d blogueros les gusta esto: