Argelaguer Vall del Llierca

Garrotxa: Argelaguer – Tortellà – Montagut i Oix – Sales de Llierca – Sant Jaume de Llierca – Fundat l´any 2005

Puigdemont s´ha de presentar al Parlament

Posted by lejarza en 30 enero, 2018


Puigdemont s´ha de presentar al Parlament
Juan R. Lejarza Argelaguer (Garrotxa)
Davant la decisiva setmana que s´acosta al Parlament de Catalunya, apel·lo des d´aquí a la responsabilitat dels nostres representants per no travessar de nou línies vermelles que ens situarien novament davant el vertigen i el conflicte.
A part del que digui el Tribunal Constitucional, Puigdemont s´ha de presentar al Parlament en persona, per costum de Dret Consuetudinari, també anomenat d´usos o costums, que és una font del dret.
Són normes jurídiques que no estan escrites però es compleixen perquè en el temps s´ha fet costum nomenar el president de la Generalitat de Catalunya; és a dir, s´ha fet ús d´aquest costum que es desprèn dels fets que s´han produït repetidament, en totes les legislatures a Catalunya.

2 comentarios para “Puigdemont s´ha de presentar al Parlament”

 1. lejarza said

  El teatre de la política

  david céspedes 01.02.2018

  Lamentablement la política s´ha convertit en un autèntic teatre. Lluny queda aquella manera de fer política de la transició i durant els primers anys de la democràcia. Ara la política s´ha convertit en un fet individualista. Els partits únicament pensen en ells i no pas en l´acció política col·lectiva. La política catalana ha esdevingut un teatre on només té importància l´escenificació. Fa molt temps, molt, que ERC i l´actual PdeCAT –li´n diuen així encara que sigui CDC– que no se suporten. No s´aguanten. El primer invent de Junts pel Sí es va fer amb la recança d´ERC. Els republicans no volien anar junts. Ara tampoc volen fer Puigdemont president. És així de clar. Tota la resta és un autèntic teatre i posada en escena per enganyar el públic. No tots els espectadors s´ho creuen, evidentment, però una part sí. Hi ha una part de l´electorat que assisteix a aquest teatre amb devoció i s´ho creuen tot perquè, realment, actuen molt bé. A tot el que estem assistint aquests dies de suposades negociacions i converses entre els partits són mentides. Pels passadissos del Parlament els dos partits es diuen de tot. Fa dies, un dirigent de l´antiga Convergència em deia que això és com una parella que ha estat infidel, que s´han enganyat i que intenten conviure però sabent que no van enlloc.

 2. lejarza said

  Heroisme a distància

  albert soler 12.10.2018

  Les lliçons de valor i heroisme des del refugi de Waterloo s´han convertit en un clàssic del llacisme. Per això al president fugat se li va acudir l´original nom de Crida per a la ultimíssima operació estètica convergent. Des de la llunyania i la bona vida, ell crida a la desobediència, crida a plantar cara a l´estat, crida a sacrificis i crida, en fi, que algú, ni que sigui un despistat, faci el que ell no va ser capaç de fer, ni ho serà mai. Crida que els que no van fugir com gallines s´enfrontin a la maquinària de l´Estat, la mateixa de la qual ell va guillar només de sospitar que es començava a moure. Si hi ha universitat a distància, també hi ha de poder haver heroisme.

  I tanmateix, un no pot deixar de comprendre en Puigdemont. És algú que ja ho ha perdut absolutament tot. La dignitat i el prestigi, per descomptat i des del primer moment, però ara em refereixo a coses més tangibles: casa, família, amics, feina i, sobretot, futur. Que un home sense present i sense futur cridi a la revolta no és només comprensible: és el que toca. Ja que res no té i res no espera tenir, almenys intenta aconseguir que siguin molts més els que es trobin en la seva situació. Les penes compartides són de més bon portar. Si aconseguís enredar en la desobediència en Torrent, més alguns consellers i alts càrrecs, qui sap si acabarien també havent de fugir per cames, i a Waterloo hi cabem tots. Les sobretaules serien més entretingudes, que parlar sempre amb en Matamala comença a avorrir. I la de partides de cartes que podrien organitzar en les fredes nits belgues. Toca continuar alliçonant des de Bèlgica.

  Gràcies a la crida a la revolta de Puigdemont, però sobretot gràcies al fet que encara queden il·lusos que se´l creuen, l´independentisme ha perdut la majoria al Parlament. Tampoc és que importi, va suposar només que el bloc sobiranista perdés votacions com reprovar la monarquia o proclamar el dret a l´autodeterminació, que més que propostes d´un parlament semblen la carta d´un nen als Reis. O d´un lector de diaris ociós, d´aquells que encara escriuen cartes al director i quan s´acosta Nadal les titulen «Carta als Reis» i demanen que s´acabin les guerres i la fam. Molt lacrimogen però poc efectiu, tant el Parlament català com les cartes.

  Potser en Puigdemont mira TVE des de la distància, amb internet és fàcil. Fa poc emetien un reportatge sobre el mentir. Sé que a un expert com ell poc se li pot ensenyar, però el programa era científic i tot el que ell en sap ho ha descobert per instint, com tots els superdotats. S´hi deia, per ­exemple, que quan algú vol ser enganyat a la llarga sempre apareix algú que l´enganya. Els mentiders professionals, i el president fugat no hi ha dubte que ho és, no menteixen a la babalà, primer s´asseguren que hi ha algú no només disposat a ser enganyat, sinó amb ganes de ser-ho. Dos milions, aviat està dit.

  Consideren també els científics que atribuïm més veracitat a algú que conserva trets de nadó en el rostre. No dic la intel·ligència d´un nadó, que en això estarien igualats Puigdemont i Presidentorra, sinó l´aspecte. A Presidentorra no li troba aspecte de nadó ni un talp que l´observi des de 500 metres, però en Puigdemont, blanquet, mantegós i amb la veueta atiplada, estava predestinat a ser el gran estafador dels catalans. Que vagin amb compte en Torrent i companyia.

  https://www.diaridegirona.cat/opinio/2018/10/12/heroisme-distancia/939940.html

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

 
A %d blogueros les gusta esto: