Argelaguer Vall del Llierca

Garrotxa: Argelaguer – Tortellà – Montagut i Oix – Sales de Llierca – Sant Jaume de Llierca – Fundat l´any 2005

El Lluís Llach ensenya l´Estaca!

Posted by lejarza en 28 abril, 2017


El Lluís Llach ensenya l´Estaca!

Francesc Buixeda Cabré, Santa Pau (Garrotxa)

Hem pogut comprovar, pels mitjans de comunicació i visió de vídeos de diferents conferències impartides pel cantautor i diputat Lluís Llach, com s´aplicarà la Llei «de transitorietat jurídica». Hem quedat de pedra, els independentistes amaguen el que no els interessa dir, perquè no ho sàpiga d´antuvi l´Estat, però la realitat és «qui diu les veritats perd les amistats», o sia els vots. Igual va passar amb el jutge Vidal, a qui li va costar la carrera política, recentment iniciada, per dir que s´estaven recollint dades fiscals il·legalment. Pretenen portar el procés fins a les últimes conseqüències amb la màxima opacitat i deixeu-me dir «amb nocturnitat i traïdoria».

S´omplen la boca dient que és un procés pacífic i democràtic, com i de quina manera?, volen convocar un referèndum sense cobertura legal i per a més «inri», pretenen la cobertura mitjançant la famosa Llei de transitorietat, que tampoc la tindrà, ja que s´aprovarà pel Parlament sense disposar de competència. Amb tot això i si el resultat del pretès referèndum fos favorable, declararan unilateralment la independència.

Bagatge, descaradament il·legal i de total desobediència; volen a més forçar la seva aplicació, mitjançant la potestat sancionadora, contra els funcionaris i la ciutadania desobedients, segons va remarcar el Sr. Llach, dient «ha quedat clar?». Doncs sí, i veient el president fent-li costat, encara més clar, si així ha de ser la nova república, senyors!: «Val més boig conegut que savi per conèixer».

Una respuesta para “El Lluís Llach ensenya l´Estaca!”

 1. lejarza said

  11.05.2017
  Lluís Llach ha tret l´estaca? Rèplica
  Francesc Buixeda Cabré Santa Pau (Garrotxa)
  Replico la carta de la Sra. Do­lors Bosch, d´El Punt Avui del 3 de l´actual, a la meva del Diari de Girona de 28 d´abril, i no al Punt, on segons la seva opinió, jo estava molt «enfurismat» per les paraules d´en Lluís Llach, referents a la potestat sancionadora a aplicar per fer complir la llei de transitorietat jurídica. D´enfurismat, res, estupefacte sí, veient a la república del nou estat, que segons ens diuen serà un paradís, l´in­com­pliment de la legislació, segons ells, catalana i legal, seria obligada per la força sancionadora. Mal anem, si abans de res, si quan ni tan sols s´ha convo­cat el referèndum, es parla de sancionar a qui no l´acati.
  La il·legalitat de la nova legislació està ben clara i manifestada pels lletrats del Parlament català (se´n va fer cas omís), per tant es pretén que funcionaris i ciutadania la compleixin, si s´està parlant de la desobediència catalana a la legislació espanyola, com volen que el poble acati una llei aprovada sense competència?, és a dir il·legal…
  La necessitat del referèndum l´ha creat el govern sobiranista, per la incapacitat negociadora (volguda o no) amb l´Estat, han agafat el camí del mig que no portarà enlloc, i «qui dies passa anys empeny», provocant la confrontació ciutadana i estatal, molt perillosa per la convivència i obtenir resultats positius, deixant les necessitats i primant el procés, com si d´avui a demà poguéssim gaudir d´aquest meravellós estat, fins i tot amb una declaració unilateral d´independència. Tot per via democràtica, oi?
  Ha quedat molt clara la seva posició Sra. Bosch (que respecto), desobediència i desconnexió d´Espanya, però això, ho sap vostè, suposo, i el Govern independentista també, i ningú és capaç de dir-ho per no reconèixer la impossibilitat real de portar-ho a terme, sense un gir assenyat del procés.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

 
A %d blogueros les gusta esto: