Argelaguer Vall del Llierca

Garrotxa: Argelaguer – Tortellà – Montagut i Oix – Sales de Llierca – Sant Jaume de Llierca – Fundat l´any 2005

Tortellà acceptarà l´acord de Cales, Yesos y Cementos de Olot S.A. (Cycosa)

Posted by lejarza en 28 marzo, 2017


Tortellà acceptarà l´acord de Cales, Yesos y Cementos de Olot S.A. (Cycosa)

Argelaguer – Vall del Llierca

L´Ajuntament de Tortellà (Garrotxa) acceptarà l´acord que li ha ofert l´empresa d´Argelaguer, Cales, Yesos y Cementos de Olot S.A. (Cycosa), l´empresa del President de la Cambra de Comerç de Girona, va sobreexplotar la pedrera de calç dels Comuns, de propietat municipal, durant 16 anys des del 1994 fins al 2010.

Cycosa va extreure dels Comuns uns 500.000 metres cúbics més dels permesos en la concessió, una xifra que els topògrafs han calculat a partir dels metres d´alçària i fondària, així com del perímetre, de la pedrera a cel obert.

L´empresa s´ha compromès a pagar 100.000 euros al consistori i assumir els 240.000 euros que costarà restaurar aquest espai protegit en un període de dos anys.

La restauració comença.rà en uns mesos per que estan a l´espera que els tècnics de Medi Ambient de Girona de la Generalitat de Catalunya donin el vistiplau a la proposta de restauració, on s´inclou replantar 2.700 arbres i arbustos autòctons al lloc.

L´Ajuntament de Tortellà vol tancar el litigi de la pedrera dels Comuns i començar els treballs de restauració, l´equip de govern –Independents per Tortellà- aprovarà l´acord a què han arribat amb Cycosa en un ple extraordinari que es farà quan Medi Ambient els hagi donat llum verda a la proposta de restauració.

L´alcalde confia que les dues forces a l´oposició –CiU i CUP- també hi donin suport, si bé no els fa falta perquè tenen majoria.

El consistori va convocar la setmana passada una enquesta per saber si els veïns del poble creien que s´havia d´acceptar l´acord amb l´empresa, sols 67 persones d´un cens de 600 van anar a expressar la seva opinió, això representa una participació de l´11% de la població, per tenir present la decisió, l´alcalde Domínguez demanó un 40% de participació, però l´alcalde ja no es recorda del 40% ni de les seves paraules.

http://www.elpunt.cat

Entrada a Cycosa i Cales de Llierca empresa situada al terme municipal d´Argelaguer al riu Llierca (Foto Lejarza Garrotxa)

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s

 
A %d blogueros les gusta esto: