Argelaguer Vall del Llierca

Garrotxa: Argelaguer – Tortellà – Montagut i Oix – Sales de Llierca – Sant Jaume de Llierca – Fundat l´any 2005

Comencen els tràmits per redactar el Pla Especial de l’Alta Garrotxa fins a finals de primavera

Posted by lejarza en 14 marzo, 2017


Comencen els tràmits per redactar el Pla Especial de l’Alta Garrotxa fins a finals de primavera

Per Jordi Altesa

Set anys després de l’intent fallit, ara tenen el compromís de la Generalitat que no el guardaran a un calaix i tirarà endavant. Si el Govern català té nous pressupostos, es preveu un augment del pressupost del Consorci fins als 241.000€

La prioritat número 1 del 2017 pel Consorci de l’Alta Garrotxa és fer l’aprovació inicial del Pla Especial de l’espai natural protegit. El calendari amb el qual treballen és poder-lo presentar als municipis a finals de primavera. La Generalitat s’ha encarregat de calmar el recel als municipis que no veien clar tornar a començar per acabar al mateix lloc que fins ara: amb un projecte que porta set anys en un calaix per no aprovar-se. El canvi d’actitud de la conselleria, segons el director del Consorci Francesc Canalias ve donat perquè la situació actual és insostenible amb unes normes pensades per a ser provisionals però que porten durant ja un quart de segle.

Recels passats

Tot i els recels de tornar a engegar de nou el procés, la Generalitat s’ha guanyat la confiança dels alcaldes de la zona amb que ara sí que s’avançarà. Una administració a més que és la principal aportadora de fons per al funcionament del Consorci de l’Alta Garrotxa. El Govern català sembla haver canviat de tàctica i s’ha guanyat la confiança parlant clar als municipis.

Part de la feina servirà

Canalias deixa clar que aquesta nova redacció no tira la feina feta fins ara d’estudis previs el 2010 però assenyala que també han passat uns quants anys des d’aquell moment i que caldrà posar-ho al dia. Ara, han convençut a la Direcció General que amb ajuda i suport el propi Consorci ho pot assumir sense haver-ho d’externalitzar. Una situació que ha assegurat que permetrà avançar ràpid.

Pressupostos pendents de la Generalitat

El Consell Plenari de l’Alta Garrotxa ha aprovat ja els pressupostos per al 2017 que impliquen un “petit increment” per mantenir les actuacions de manteniment del patrimoni arquitectònic i natural d’aquestes 32.000 hectàrees de la Garrotxa però també del Ripollès i l’Alt Empordà. Tot plegat depèn de que el Govern català aprovi els seus pressupostos aquesta setmana al Parlament.

wp_20170113_11_56_30_pro

L´alimentació del Clot d’Espolla prové de l´Alta Garrotxa, entre la riera de Beget, la riera d´Escales i la riera de Sant Aniol, que acaben formant el riu Llierca que conflueix al Fluvià a Argelaguer i Sant Jaume de Llierca (foto: Lejarza – Garrotxa)

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

 
A %d blogueros les gusta esto: