Argelaguer Vall del Llierca

Garrotxa: Argelaguer – Tortellà – Montagut i Oix – Sales de Llierca – Sant Jaume de Llierca – Fundat l´any 2005

Argelaguer reflexiona sobre el pes econòmic del riu Fluvià

Posted by lejarza en 28 febrero, 2017


 

Argelaguer reflexiona sobre el pes econòmic del riu Fluvià

 

Per Redacció, 27 de febrer de 2017 http://www.radiolot.cat/noticies/argelaguer-reflexiona-sobre-pes-economic-riu-fluvia/

 

Argelaguer reflexionarà aquest dissabte sobre el pes del Fluvià en la seva economia: els pous de glaç, els molins o les actuals centrals hidroelèctriques han abastit el municipi gràcies al pas d’aquest riu. Una xerrada de Josep Vilar repassarà com ha influït en l’economia del municipi.

 

Aquesta és una de les activitats que forma part del projecte “El Fluvià, tres comarques i un riu”. Es tracta del resultat de més de dos anys de feina entre tres museus diferents de Girona i que ara donen els seus fruïts no només amb les exposicions sinó també amb l’activitat paral·lela. A Argelaguer s’hi sumen aquest dissabte a les sis de la tarda amb una conferència que reflexiona sobre l’aprofitament hidràulic del riu al seu pas per aquest municipi. L’alcalde és Artur Ginesta.

 

Molt més enllà de la història…

 

La idea d’aquesta xerrada no només és posar en relleu el pes històric. De fet, Ginesta espera que serveixi per a reivindicar el potencial que té el riu en temes com per exemple la creació d’energia renovable a través de la hidroelèctrica.

 

“El Fluvià, tres comarques i un riu”, és una exposició que es pot veure fins al 21 de maig a la Sala Oberta del Museu Comarcal de la Garrotxa. A banda, hi hauran visites de camp a llocs com Sant Joan les Fonts o altres xerrades a Can Trona de la Vall d’en Bas.

wp_20160907_10_43_31_pro-1

Argelaguer reflexionarà aquest dissabte sobre el pes del Fluvià en la seva economia: els pous de glaç, els molins o les actuals centrals hidroelèctriques han abastit el municipi gràcies al pas d’aquest riu. (Foto: Lejarza,central hidroeléctrica Moli Carlot al Riu Fluvià)

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

 
A %d blogueros les gusta esto: