Argelaguer Vall del Llierca

Garrotxa: Argelaguer – Tortellà – Montagut i Oix – Sales de Llierca – Sant Jaume de Llierca – Fundat l´any 2005

Aïllats a la Miana

Posted by lejarza en 26 febrero, 2017


 

Aïllats a la Miana

 

Els veïns es queixen que per la pista alternativa de què disposen mentre la principal està tancada no hi poden passar els turismes”

 

El Punt/Avui, Ramon Estéban – Sant Ferriol (Garrotxa)

 

La vintena d’habitants del veïnat de la Miana (terme de Sant Ferriol) es queixen de les dificultats que pateixen per desplaçar-se fins a Sant Jaume de Llierca, que és el nucli de població que tenen més a la vora, des que a finals de novembre es va fer malbé el passallís sobre el riu Fluvià de la pista asfaltada que fan servir habitualment. Les obres per reparar aquest pas ja van començar, però no estaran enllestides fins d’aquí a unes setmanes. Arran d’aquell incident, els ajuntaments de Sant Ferriol, Sant Jaume de Llierca i Argelaguer (els municipis per on passa la pista de la Miana) van decidir condicionar de manera provisional l’esmentat camí alternatiu –la pista de can Canet i el Turrós, de titularitat privada–, formigonant-ne un tros i posant grava grossa en altres.

 

Tot i així, els de la Miana consideren que l’estat de la pista continua sent molt deficient i que és impossible circular-hi si no és amb un 4×4. Entre les cases de la Miana hi ha tres establiments dedicats al turisme rural. Ara, l’única sortida que els queda és la pista que els mena a Besalú, però es queixen que han de donar massa volta i eviten haver d’utilitzar-la.

 

Segons els denunciants, el mal estat de la pista alternativa es deu sobretot al pas de 4×4 de caçadors. Com que les pluges han deixat el camí enfangat, les roderes ara són molt profundes i els cotxes que no siguin alts hi queden atrapats, sobretot en els punts de més pendent. En els trams que hi han posat grava –hi afegeixen– es corre el risc de fer malbé els baixos dels turismes. De fet, asseguren, ja hi ha un cotxe al taller per aquesta raó. “Penseu que els nostres clients venen amb cotxes normals i no pas amb 4×4”, fa notar la responsable d’una de les cases de turisme rural afectades.

 

Aquest dilluns les màquines tornaran a treballar, tant a la pista de can Canet com al passallís de la carretera de la Miana. En la primera, es mirarà de millorar els punts més conflictius, però a la part més enfangada tot dependrà de si fa prou calor perquè s’assequi i si els 4×4 no hi deixen més empremta. Al passallís de l’accés principal s’hi reprendran els treballs després que els van haver de deixar temporalment per culpa de la crescuda del Fluvià. Si no hi ha nous entrebancs –sobretot, si no torna a créixer el riu–, a l’Ajuntament de Sant Jaume calculen que a mitjan abril ja s’hi podrà passar de nou.

Sant Jaume de Llierca (Garrotxa) senyalització informativa

Sant Jaume de Llierca senyalització informativa (Foto Lejarza Argelaguer Garrotxa)

 

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

 
A %d blogueros les gusta esto: