Argelaguer Vall del Llierca

Garrotxa: Argelaguer – Tortellà – Montagut i Oix – Sales de Llierca – Sant Jaume de Llierca – Fundat l´any 2005

Roben coure a tres camps de futbol garrotxins

Posted by lejarza en 17 febrero, 2017


 

Roben coure a tres camps de futbol garrotxins

 

Els d’Argelaguer, Sant Jaume i Besalú, i a la pista poliesportiva de Montagut”

 

El Punt/Avui R. Estéban – Sant Jaume de Llierca

 

Els camps de futbol d’Argelaguer, Sant Jaume de Llierca i Besalú, a més de la pista poliesportiva de Montagut s’han afegit a la llista de víctimes dels lladres de cable de coure. En tots els casos s’han endut les mànegues (els tubs plastificats dins dels quals hi ha tres cables de coure) que passaven entre les torres d’il·luminació. Per endur-se’ls han obert les caixes de la base de les torres, han desconnectat les mànegues i les han anat estirant. En el cas del camp de Sant Jaume, equipat amb sis torres, s’han endut uns 200 metres de mànega, o sigui, 600 metres de coure. Els robatoris a Argelaguer i Sant Jaume de Llierca es van descobrir ahir, mentre que els de Besalú i Montagut van tenir lloc dies enrere, tot i que van transcendir també ahir. L’alcalde de Sant Jaume, Jordi Cargol, va expressar ahir el seu malestar pels fets i, més que l’import econòmic (el qual encara no s’ha concretat) va remarcar els maldecaps que comportarà no tenir llum artificial durant un temps, ja que els entrenaments es fan al vespre i quan es juguen els partits el cap de setmana, encara cal il·luminar el terreny de joc. Al camp d’Argelaguer (que és de gespa artificial) hi entrenen diferents equips de la comarca per no fer malbé els seus terrenys de gespa natural. A Besalú sí que tenen el pressupost de la reposició del cablejat: 3.000 euros, va indicar ahir l’alcalde, Lluís Guinó.

els-camps-de-futbol-dargelaguer-sant-jaume-de-llierca-i-besalu-a-mes-de-la-pista-poliesportiva-de-montagut-shan-afegit-a-la-llista-de-victimes-dels-lladres-de-cable-de-coure

Els camps de futbol d’Argelaguer, Sant Jaume de Llierca i Besalú, a més de la pista poliesportiva de Montagut s’han afegit a la llista de víctimes dels lladres de cable de coure. Foto, Lejarza vista general del camp de futbol d’Argelaguer al fons

Una respuesta hasta “Roben coure a tres camps de futbol garrotxins”

 1. lejarza said

  Roben el fil elèctric dels camps de futbol de Besalú i Argelaguer

  Les dues instal·lacions han quedat sense el llum de les torres i no hi poden entrenar de nit · Els lladres primer van tallar els fils dels quadres i dels armaris i després van estirar l’escomesa

  x.v 17.02.2017

  Els lladres han arrencat el fil elèctric dels camps de futbol de Besalú i d’Argelaguer. Es van endur el cable que connecta les torres de llums amb les caixes de distribució i ara els dos camps estan sense llum.
  El primer robatori va tenir lloc dilluns. Els lladres van aprofitar que el camp de futbol està a la perifèria de la localitat en direcció a Olot per entrar-hi. Van fer l’operació de tallar els fils que hi ha a les caixes de distribució i van estirar el fil que connecta els armaris amb les torres. L’Ajuntament de Besalú ha valorat els danys en uns 3.000 €.
  Per tal de poder entrenar, l’equip de futbol de Besalú va demanar el camp d’Argelaguer. És un camp de gespa artificial molt ben equipat i ben fet. A Argelaguer van accedir a deixar-los el camp, però a la nit del dijous els lladres van anar al seu camp.

  Ahir, l’alcalde d’Argelaguer, Artur Ginesta, s’afanyava a fer gestions perquè l’empresa d’electricitat que ja reparava els llums s’afanyés per poder tornar a tenir el camp en servei per als entrenaments nocturns.
  A l’hora de dinar, l’operari de l’empresa elèctrica s’afanyava a fer la reparació per poder-ho enllestir aviat. Això no obstant, els fils de les caixes i dels armaris estaven tallats des de la sortida de la connexió; els forats per on surt la tramada, oberts i amb els cables tallats. A la vista, hi havia molta feina.
  Els lladres van doblegar la tanca del camp, es van ficar dins i van tallar totes les connexions dels armaris i dels quadres. Això no obstant, només es van endur l’escomesa d’una part. La hipòtesi és que els lladres van arrencar els fils de les connexions i després van estirar i es van endur el cable que va sortir a la superfície i van marxar.
  A Argelaguer, es van endur dues tramades (uns 50 metres de cable), però el que costarà tornar a encendre els llums està per valorar.
  El camp de futbol d’Argelaguer també està ubicat a la perifèria. Està situat al costat del cementiri i queda força lluny de la part antiga del poble.
  Abans d’anar a Argelaguer i Besalú –fa dues setmanes– els lladres van arrencar els cables elèctrics dels fanals de la pista poliesportiva de Montagut. Van obrir les tapes dels fanals, van tallar les connexions i van estirar el cable.
  La Selva interior
  Els lladres fa pocs dies van robar cables de fanals i zones esportives de Sils, Vilobí d’Onyar, Amer, la Cellera de Ter, Osor i Sant Julià de Llor.
  En una mateixa nit, la del 7 de febrer, els lladres van actuar en una pista esportiva a Sils, i a Vilobí d’Onyar van arribar a robar el cable dels fanals del centre del poble i els del camp de futbol.
  A la Cellera de Ter, els lladres es van endur uns 500 metres de coure del carrer de les Brugueres, ubicat al Pasteral. També han robat fil a Osor, Amer, Sant Julià de Llor i a Garrigoles (Alt Empordà).
  La punta de robatoris de cable elèctric pot ser provocada per un augment de la cotització del coure. La cotització actual està entre els 5 i els 6 euros el quilogram, segons la qualitat del metall.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

 
A %d blogueros les gusta esto: