Argelaguer Vall del Llierca

Garrotxa: Argelaguer – Tortellà – Montagut i Oix – Sales de Llierca – Sant Jaume de Llierca – Fundat l´any 2005

La vaga d´educació pública el 18-G i 9-F

Posted by lejarza en 9 enero, 2017


La vaga d´educació pública el 18-G i 9-F

Arnau Rodellar Martí

L´escola pública catalana necessita urgentment un augment de la inversió. El 18-G i 9-F fem vaga durant el debat i votació dels pressupostos.

Els mesos d´octubre, novembre i desembre de 2016 van ser molt actius als centres educatius públics de Catalunya. Es van realitzar assemblees de treballadors i treballadores on es va plantejar el període de debat dels pressupostos del 2017 com un moment clau per recuperar la inversió a l´educació pública.

L´actual abandonament i desinversió a la xarxa d´escoles públiques es materialitza a través de ràtios d´alumnes per aula molt elevades, fills i filles de famílies migrades sense aules d´acollida, alumnat amb necessitats educatives específiques sense educadores d´Educació Especial, ni TEI a P3, ni TIS, ni el personal de l´EAP suficient.

Per al Departament d´Ensenyament, els infants i adolescents catalans matriculats a l´escola pública no mereixen la incorporació immediata de docents substituts quan es produeixen baixes, ni un aprenentatge en edificis en condicions. Es tanquen línies a centres públics i no es construeixen els instituts públics necessaris. Hi ha una manca de personal docent que provoca sobrecàrrega d´hores lectives, i resta temps a coordinacions, preparació de classes i col·laboració amb les famílies.

Davant d´aquesta situació, cal aturar l´abandonament i la privatització de l´escola pública catalana, augmentar-ne la inversió, rescatar-la i dignificar-la.

Per això fem vaga el dimecres 18 de gener (concentració a les 12 del migdia davant del Parlament) i el dijous 9 de febrer. Aturem els centres educatius públics contra les polítiques neoliberals!

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

 
A %d blogueros les gusta esto: