Argelaguer Vall del Llierca

Garrotxa: Argelaguer – Tortellà – Montagut i Oix – Sales de Llierca – Sant Jaume de Llierca – Fundat l´any 2005

Resum de l’activitat de l´Associacio de Veïns d´Argelaguer any 2016

Posted by lejarza en 7 diciembre, 2016


Resum de l’activitat de l´Associacio de Veïns d´Argelaguer any 2016

Per la Junta de l´Associacio de Veïns d´Argelaguer (AVA)

L´Associació de Veïns va promoure l´enderroc de l´obsolet transformador elèctric de la Plaça. Argelaguer conta ara amb una Plaça més agradable sense aquesta torreta elèctrica, i que millorarà amb el enderroc del edifici inacabat.

Com que´l Consistori de l´Ajuntament, té l´objectiu d´articular la participació dels argelaguencs i les argelaguencas en els afers públics, hem treballat en la redacciò del Reglament de Participació Ciutadana, per fer-lo possible.

Ens hem reunit a Girona amb l´Agencia Catalana de l´Aigua (ACA), per fer el seguiment dels abocaments incontrolats de terres i runes, per l´empresa Salvador Serra per les obres al casc històric, a la Riera del Vinyot, amb el carrer Muralla i Can Jan. Al setembre de 2015, l´AVA, l´Ajuntament i l´ACA varem tindre una reunió, on se´ns va comunicar el compromís adquirit, per totes les parts, de la reposició d´aquest espai natural, amb la redacció d´un Projecte Tècnic, estem esperant el document, que segons l´ACA ha de redactar l´Ajuntament.

Hem demanat al Consistori que retingui la devolució de l’aval núm. 2110002284, dipositat en concepte de garantia per l’empresa Salvador Serra SA, de 26.770€, fins que no es resolgui l´abocament de les terres.

Ens hem reunit amb la Diputació per demanar el document “Pla d’Acció per a l´Energia Sostenible” (PAES), el teniem demanat des del 16 de març de 2015, al Consorci de Medi Ambient de la Garrotxa (SIGMA), el Tècnic d´Infraestructures i Energia, s´havia compromès a lliurar-nos una còpia, però comprovat que no tenia voluntat de complir amb el compromís, Girona ens ho a facilitat, el tenim a disposició de tots els veïns interessats.

Hem demanat a Bassols Energia d´Olot, que retiri els 8 pals elèctrics de formigó abandonants a diferents llocs del poble, que en temps passats, foren usats per mantenir les línies de subministrament, avui inservibles. Amb l´objectiu de tenir un poble més net i donar una bona imatge, per a nosaltres mateixos i per als visitants en general. Hem demanat al Consistori de l´Ajuntament que demani formalment la sol.licitud per la retirada d´aquestes instal.lacions en desús, ja que estant en propietat pública municipal.

La Comissió de Festes d´Argelaguer a demanat a l´Associacio, i altres entitats del poble, propostes per a la Festa Major del Papa Sant Damas I, fill del municipi, per al dia 11 de decembre d´aquet any. Hem acordat proposar com activitat cultural dedicar el Consultori Mèdic a la primera metgessa anestesiòloga a Catalunya, amb una placa record, a Maria Oliveras Collellmir (Argelaguer 1910 – Barcelona 2009), pionera de l´Anestèsia i de les anàlisis clíniques a Catalunya.

Ara mateix estem treballant sobre l´abastament domiciliari d´aigua, hem demanat al consistori poder consultar el Contracte pùblic, entre l´Ajuntament i la companyia Prodaisa, i aixi mateix, el “Reglament Regulador del Servei Municipal d´Aigua Potable a Argelaguer”, per conèixer la gestió de la xarxa municipal d´aigua, i per ser informats periòdicament de l´analítica de l´aigua potable que es realitza en el poble.

Com a cloenda, cal afegir, que deurem celebrar que l´Associació de Veïns després d´haver promogut i participat activament en la reclamació veïnal de l´enderroc de l´edifici de la Plaça Generalitat, on es va posar una pancarta com a reivindicació i recordatori, el consistori hagi fet el pas de la compra, esperem el seu definitiu enderroc, per poder dignificar i fer molt més acollidora la Plaça del nostre poble, per poder tenir i fer, MÉS POBLE.

Fins aquí, hem fet memòria de les tasques que hem realitzat, n´hem deixat en el tinter altres, però no volem excedir l´espai, segons ens demanant des de la redacciò de l´Argelaga. La Junta

Plaça Generalitat d´Argelaguer edifici abandonat per Anida Banc BBVA, Enderroc Ja!

Plaça Generalitat d´Argelaguer edifici abandonat Enderroc Ja!

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

 
A %d blogueros les gusta esto: