Argelaguer Vall del Llierca

Garrotxa: Argelaguer – Tortellà – Montagut i Oix – Sales de Llierca – Sant Jaume de Llierca – Fundat l´any 2005

El 15 d’abril Mieres tornarà a votar a què dedica la inversió municipal

Posted by lejarza en 3 diciembre, 2016


El 15 d’abril Mieres tornarà a votar a què dedica la inversió municipal

Per Jordi Altesa

Hi haurà, com a mínim, 20.000€ disponibles per les propostes que facin els veïns. D’aquest any ja s’han licitat totes les obres però en quedaran pendents que seran una realitat l’any que ve.

El 26 de juny d’aquest any, coincidint amb les eleccions espanyoles, a Mieres van tenir una tercera urna per saber a què es destinaven els diners que el consistori tenia disponibles per a inversió. Un 42% del cens va votar i es van repartir 23.450€ que l’Ajuntament tenia previst gastar-se aquest any en forma d’inversió.

De les 14 propostes que es podien triar, se’n faran deu. La que va tenir més vots va ser la compra de jocs de taula pel centre cívic, seguit de posar tres miralls al carrer de Can Caló per millorar la visibilitat dels cotxes.

També hi ha diners previstos al parc infantil, plantar arbres a la riera, la millora de l’escenari, una zona de pícnic, una barana, arreglar la pista de petanca, senyalitzar millor l’aparcament del dispensari i la catalogació del patrimoni de Mieres.

L’any que ve l’experiència es repetirà. Un dels canvis que hi haurà és en les dates de la consulta. L’alcalde de Mieres, Enric Domènech, ha explicat a Ràdio Olot que l’any que ve aniran més d’hora i serà el 15 d’abril per tenir més temps d’executar-ho.

Contents amb l’experiència

Els arbres a la riera es plantaran doncs més tard, els miralls al carrer de Can Caló estan en estudi tècnic i el catàleg d’elements patrimonials es farà a principis de l’any que ve.

Aquesta setmana el Consell de Poble ha decidit que si hi ha romanent positiu dels comptes municipals del 2016 aquest se sumi als 20.000€ per a inversió que preveuen els pressupostos de Mieres de l’any que ve.

Domènech ha explicat que estan contents de la participació en aquesta consulta de pressupostos participatius i amb una altra sobre la possibilitat d’instal·lar càmpings al poble.

Al consell de Poble de Mieres hi ha els set regidors de l’ajuntament, un representant de cada entitat del municipi, el jutge de pau i dos ciutadans que van demanar ser-hi.

2 comentarios para “El 15 d’abril Mieres tornarà a votar a què dedica la inversió municipal”

 1. lejarza said

  El pressupost de 2017 de Cornellà del Terri inclou propostes dels veïns

  El nou compte municipal puja a 2,2 milions i preveu inversions en millores de camins i del polígon industrial

  ddg | cornellà del terri 03.12.2016

  El nou pressupost de l’Ajuntament de Cornellà del Terri per a 2017 puja a 2.217.996 euros, lleugerament superior al de l’exercici de 2016 i amb un increment d’ingressos, sense pujar impostos i reduint el 2% l’IBI –tal com va destacar el Consistori.

  El govern municipal de CiU-Gent va destacar que el pressupost inclou les demandes d’entitats i associacions, a més d’un increment de la despesa en acció social i serveis com ara neteja viària o jardineria. També contempla un augment en la partida de millores de l’escola.
  L’alcalde, Salvador Coll, va assenyalar que «és un pressupost sense retallades i que garanteix tots els serveis, fet des de la prudència». El batlle va remarcar que l’equip de govern ha estat «prudent amb els ingressos previstos i realistes amb les despeses que tindran lloc durant l’any».

  Pel que fa a les inversions previstes, des de l’Ajuntament van ressaltar la despesa d’inversió per l’asfaltatge de camins, per un valor de 195.432,10 euros finançats en part pel Pla Únic d’Obres i Serveis; que es destinaran a les carreteres que connecten la Banyeta amb la plaça de Ravós i la pujada de ca l’Agustí de Ravós fins a la carretera de les Serres, i les cunetes de Santa Llogaia. També s’han previst inversions en el polígon industrial i en la millora de les xarres de camins saludables i vies verdes, que es finançaran amb fons propis sense demanar crèdit.

  En el pressupost de 2017 de Cornellà del Terri s’incorporen les demandes resultants del procés de participació que el municipi va dur a terme fa uns mesos, en el qual es destinen 10.000 euros per a la millora de l’enllumenat en veïnats i 10.000 euros per al tancament perimetrals de contenidors.

 2. lejarza said

  El poble de Mieres ja té els resultats dels pressupostos participatius

  24 d’abril de 2017

  Es fan públics els resultats de la consulta popular que s’ha realitzat a Mieres els dies 15, 18, 19, 20 i 21 d’abril per decidir el Jutge de Pau i els pressupostos participatius.
  La participació ha estat de 135 persones (45%) i de 143 persones (47,66%) respectivament.
  El nomenament del Jutge de Pau tindrà lloc al ple municipal d’aquest divendres 28 d’abril a les 20:00 h. També aquest divendres, a les 20:30 h, es reunirà el Consell de Poble i, a partir dels resultats de la consulta, s’aniran seleccionant les propostes seguint l’ordre de puntuació fins a assolir la suma de 20.000 euros. En aquest procés s’aniran descartant aquelles propostes valorades en una quantitat superior a la diferència entre 20.000 euros i el valor total de les propostes seleccionades anteriorment. També s’analitzarà tot el procés, es recolliran millores i es crearà una comissió de seguiment per controlar el desenvolupament de totes les propostes. Posteriorment al Consell de Poble, es faran públiques les propostes que es realitzaran aquest 2017 al conjunt de la ciutadania a través del butlletí d’informació municipal.
  PRESSUPOSTOS PARTICIPATIUS 2017
  Participació: 143 persones (47,66%).
  Resultats: 135 vots vàlids, 4 vots en blanc i 4 vots nuls.
  Proposta – Import – Vots
  Barana – 1.500€ – 65
  Ombra – 5.500€ – 58
  Focus – 100€  – 55
  Llibres – 500€ – 50
  Parc d’Skate – 4.500€ – 46
  Mur – 10.000€ – 45
  Fotografies antigues – 300€ – 42
  Bancs – 3.500€ – 41
  Barbacoa – 2.500€ – 39
  Aventura – 4.500€ – 39
  Foguera de Sant Joan – 600€ – 34
  Antilliscant – 4.500€ – 31
  Entrada aparcament – 2.500€ – 30
  Asfaltatge – 10.000€ – 22
  Paviment – 10.000€ – 11
  CONSULTA POPULAR JUTGE DE PAU
  Participació: 135 persones (45%).
  Resultats: 131 vots vàlids, 2 vots en blanc i 2 vots nuls.
  Ester Nart Casals: 72 vots.
  Isidre Vila Sole: 59 vots

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

 
A %d blogueros les gusta esto: