Argelaguer Vall del Llierca

Garrotxa: Argelaguer – Tortellà – Montagut i Oix – Sales de Llierca – Sant Jaume de Llierca – Fundat l´any 2005

L´Ajuntament d´Argelaguer compra finalment “l´esquelet” de la plaça

Posted by lejarza en 2 noviembre, 2016


L´Ajuntament d´Argelaguer compra finalment “l´esquelet” de la plaça

El Punt/Avui, Ramon Estéban – Argelaguer

Una assignatura pendent des de feia molts anys de l´Ajuntament d´Argelaguer està a punt de superar-se.

El consistori ha aprovat l´adquisició de la finca de la plaça de la Generalitat on hi ha un edifici a mig construir, amb la intenció d´enderrocar-lo. L´adquisició costarà al municipi 56.000 euros. Tot i que la idea més estesa és que, un cop tirat a terra s´eixampli la plaça, el consistori vol sondejar el tema amb els veïns abans de prendre una decisió al respecte.

L´edifici es va projectar i es va començar a construir en la dècada passada, al final del període de vaques grasses del sector immobiliari. La crisi va irrompre abans que s´acabessin les obres i el promotor no va poder completar-les, i va deixar en un punt molt cèntric del poble un d´aquests esquelets de formigó que encara es veuen a força ciutats.

Fins i tot hi va quedar muntada una grua, que es va treure al cap d´uns anys per evitar accidents. Arran dels deutes contrets pel promotor, la finca va passar a mans de la immobiliària d´un banc, amb la qual l´Ajuntament –governat en solitari per una agrupació d´electors– ha estat negociant des de mesos enrere.

Queixes

La situació en què va quedar l´edifici i el consegüent impacte visual va moure un col·lectiu de veïns, constituïts en Associació, a reclamar-ne l´enderroc, una petició que es va fer patent amb la pancarta que hi van penjar durant uns mesos.

Paral·lelament, els veïns van reclamar –i se´n van sortir– que es desmuntés el transformador que, tot i no estar en servei, havia deixat en un costat de la plaça la companyia elèctrica que n´era propietària.

Plaça Generalitat d´Argelaguer edifici abandonat per Anida Banc BBVA, Enderroc Ja!

Plaça Generalitat d´Argelaguer edifici abandonat Enderroc Ja!

Enderroc de la Associaciò de Veïns d´Argelaguer de la torreta electrica de Bassols Energia a la Plaça Generalitat (Foto 1 Lejarza)

Enderroc de la Associaciò de Veïns d´Argelaguer de la torreta electrica de Bassols Energia a la Plaça Generalitat (Foto: Lejarza)

Anuncios

Una respuesta to “L´Ajuntament d´Argelaguer compra finalment “l´esquelet” de la plaça”

 1. lejarza said

  Les Carreres, d’urbanització il·legal al principal nucli de població de Sant Aniol

  3 de novembre de 2016

  Per Jordi Altesa

  És una urbanització que estava en fals quan el seu propietari es va esfumar i que ha suposat molt esforç i diners públics per tirar-ho endavant. Tenien aigua no potable i un accés per una passera que els deixava inundats quan plovia molt. L’alcalde assegura que estan a punt d’acabar la feina amb el canvi de les canonades d’aigua i amb un asfaltatge pendent.

  Sant Esteve de Llémena era el nucli principal on vivia la gent al municipi, juntament amb Sant Aniol de Finestres, les Medes i la Barroca. Després de les diferents actuacions, la urbanització ha canviat la distribució d’habitants. A les Carreres hi ha 50 cases amb un mínim de 5.000 metres quadrats per cada parcel·la. És tota una muntanya que, malgrat tot, ha estat carregada de problemes.

  Té una història semblant a la urbanització del Molí d’en Llorenç de Maià de Montcal però amb més sort: un projecte privat que l’Ajuntament va haver d’assumir per treure de la il·legalitat. L’alcalde, Francesc Oliveras, ha explicat a Ràdio Olot que ara estan fent les noves canonades d’aigua i que faltarà asfaltar els carrers per donar-ho per acabat.

  El problema de la urbanització de les Carreres és que estava en sòl no urbanitzable i que per tant les construccions van estar un temps en la il·legalitat. En total, el 2013 hi vivien ja 89 persones de les 289 que hi havia a Sant Esteve de Llémena. L’accés a aquesta cinquantena de cases però era complicat fins fa cinc anys. S’havia de creuar el riu per un pas llis que s’inundava i quedava inservible en època de pluja forta. Oliveras recorda que el pont va costar mig milió d’euros.

  De les poc més de 300 persones que viuen als nuclis de Sant Aniol de Finestres, un 70% ho fan en disseminats. Les Carreres és al vessant est de la vall a tocar de Sant Esteve.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

 
A %d blogueros les gusta esto: