Argelaguer Vall del Llierca

Garrotxa: Argelaguer – Tortellà – Montagut i Oix – Sales de Llierca – Sant Jaume de Llierca – Fundat l´any 2005

Firmes per reclamar el pla especial de l´Alta Garrotxa

Posted by lejarza en 30 octubre, 2016


Firmes per reclamar el pla especial de l´Alta Garrotxa

Ramon Estéban – Olot, El Punt/Avui

El lloc web Viualtagarrotxa.cat està recollint signatures per reclamar al Parlament i al govern el pla especial de l´espai natural de l´Alta Garrotxa, un document que s´havia d´aprovar inicialment el 2012 i que encara està pendent. La recollida de firmes es fa a través de la plataforma Change.org.

L´Alta Garrotxa ha caigut en l´oblit més absolut per part de l´administració de la Generalitat de Catalunya”, es lamenta el promotor de la campanya. Atesa la incertesa sobre el pla especial, els ciutadans –es diu en el text de la petició– poden optar per l´inconformisme i la resignació o bé per la “reivindicació d´uns drets com a ciutadà de peu fent força a través d´aquesta recollida de firmes”. Des del 1996 l´espai natural de l´Alta Garrotxa es regeix per unes normes especials que des del mateix territori consideren insuficients.

Adjudicat el 2010

El pla especial ha de donar resposta a aquest dèficit, harmonitzant les normatives de cada ajuntament i concretant les regles sobre edificabilitat, usos i activitats que s´hi poden fer (l´afluència de visitants cada cop és més nombrosa), la preservació dels valors naturals, l´accés motoritzat o la recuperació de la ramaderia, entre altres qüestions.

La redacció d´aquest pla especial acumula un retard considerable. Es va adjudicar a una empresa externa el 2010 i es preveia que al cap d´un any i mig estigués a punt per a l´aprovació inicial. El promotor era Medi Ambient, un departament que va desaparèixer quan va canviar el color del govern català, circumstància que va fer alentir el procés.

Paral·lelament al retard en l´elaboració del document, el Consorci de l´Alta Garrotxa, que gestiona aquest espai natural, ha anat perdent pressupost i plantilla.

dscf0928

Pont medieval a Oix a la Alta Garrotxa, municipi de Montagut i Oix (Foto: Lejarza, Argelaguer)

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

 
A %d blogueros les gusta esto: