Argelaguer Vall del Llierca

Garrotxa: Argelaguer – Tortellà – Montagut i Oix – Sales de Llierca – Sant Jaume de Llierca – Fundat l´any 2005

Argelaguer compra la finca de la Plaça de la Generalitat del temps del “boom” immobiliari

Posted by lejarza en 22 octubre, 2016


Argelaguer compra la finca de la Plaça de la Generalitat del temps del “boom” immobiliari

Argelaguer – Vall del Llierca

El Consistori (Independents per Argelaguer-IPA) de l´Ajuntament d´Argelaguer a aprovat aquet divendres, en ple extraordinari la compra per 56.000 euros, la finca a mig fer de la Plaça de la Generalitat.

Es tracta d´una herència del temps del “boom” immobiliari municipal. A la Plaça de la Generalitat d´Argelaguer es va començar a construir un edifici, amb oposició veïnal, i que va quedar a mig fer per la crisi estructural del sistema capitalista, començadà l´any 2006.

Un edifici que retalla la Plaça i que va topar amb els veïns. L´empresa ENSADE 2000, SL va fer fallida, va abandonar l´obra, els materials de construcciò i la grua, durant dos anys, l´Ajuntament va mantener la Plaça sense cap seguretat per la mainada i els veïns en general, va ser comprada per el banc BBVA que ho va cedir a la seva inmobiliària Anida, que te com a lema: “Construimos relaciones duraderas. La experiencia nos ha demostrado que la prioridad eres tú”.

A l´any 2008, un veï va fer gestions amb les autoritats a Girona, demanan es retires la grua per perill de caure a sobre les persones i les vivendes col.lindans, el 17-06-2008 el Consistori va aprovar una resolució d´execució d´obres per al “compliment dels deures legals d´ús i conservació de l´edifici de la Plaça Generalitat”. En data 17-09-2008 l´alcalde va ordenar l´execució subsidiària de la resolució, i va adjudicar per contracte menor les obres de construcció d´una tanca de totxos per tancar d´edifici a l´empresa Construccions Ginesta, l´actual alcalde.

El cost va ser segons la factura núm. 454 de data 7-02-2009 de l´empresa Construccions Ginesta, per un import total de 5.978,81 euros IVA inclòs, l´Ajuntament va fer el pagament de la factura a Ginesta amb càrrec a la fiança dipositada en el moment d´iniciar les obres.

Com que des de la data del 7-02-2009 a l´any 2014, el Consistori de l´Alcalde Josep Dorca Serrat (CiU-ERC), no feia res per trobar una soluciò a l´edifici inacabat, l´Associació de Veïns d´Argelaguer (AVA), des del mes de decembre de l´any 2014, va promoure l´enderroc de l´edifici i va posar una pancarta com a reivindicació.

El consistori -no acostumat a la llibertat d´expresió-, en un primer moment va retirar la pancarta, tornant-la a posar inmediatament per les queixes dels veïns congregats a la plaça.

El nou Consistori (Independents per Argelaguer-IPA) l´any 2015 es va comprometre amb l´Associació de Veïns d´Argelaguer a enderrocar l´edifici, els va dir que la seva màxima prioritat per aquesta legislatura és trobar una solució en aquesta patètica estructura que enlletgeix la Plaça del poble i ens treu espai vital.

Aquest estiu de 2016, l´Ajuntament va fer una oferta formal i, després d´un regateig, amb els propietaris han acceptat la proposta. L´alcalde, Artur Ginesta, ha explicat que la idea és ampliar la plaça però es plantegen demanar-ho a la ciutadania.

Es tracta d´una victòria pels veïns i veïnas d´Argelaguer que ja des del principi es van oposar a la seva construcció. Una vella demanda que l´Associació de Veïns manté, i que ara es podrà arreglar per 56.000€.

Per acompanyar la futura millora global de la Plaça del poble, l´Associació de Veïns va promoure l´enderroc de l´obsolet transformador elèctric de Bassols Energia d´Olot de la mateixa plaça. Argelaguer conta ara amb una Plaça més agradable sense aquesta torreta elèctrica, i que millorarà amb el enderroc del edifici del carrer Acàcies.

Plaça Generalitat d´Argelaguer edifici abandonat per Anida Banc BBVA, Enderroc Ja!

Plaça Generalitat d´Argelaguer edifici abandonat Enderroc Ja!

Una respuesta para “Argelaguer compra la finca de la Plaça de la Generalitat del temps del “boom” immobiliari”

 1. lejarza said

  Victòria simbòlica d’Argelaguer contra el “totxo”

  Jordi Altesa

  Argelaguer aprova avui en un ple extraordinari la compra d’una finca a mig fer al Carrer Acàcies. La idea original és tirar a terra aquest esquelet urbà que va generar molta polèmica entre els veïns de la zona deu anys enrere.

  Es tracta d’una herència del temps del ‘boom’ immobiliari. Al carrer Acàcies número 1 d’Argelaguer es va començar a construir un edifici que va quedar a mig fer per la crisi. Un edifici que retallava la plaça i que va topar amb oposició veïnal. L’empresa va fer fallida i va ser comprada per una entitat bancària que ho va cedir a la seva immobiliària. Aquest estiu l’Ajuntament ha fet una oferta formal i, després d’un regateig, els propietaris han acceptat la seva proposta. L’alcalde, Artur Ginesta, ha explicat que la idea és ampliar la plaça però es plantegen demanar-ho a la ciutadania.
  Un edifici amb molta polèmica
  Es tracta d’una petita victòria pels veïns de la plaça d’Argelaguer que ja des del principi es van oposar a la seva construcció. Una vella demanda que ara es podrà arreglar per 56.000€ quan l’aprovi el ple municipal d’aquest divendres. Ginesta recorda una polèmica de més de deu anys que va danyar la imatge de la plaça.
  Més propostes de govern
  Aquests són alguns dels projectes que tenien pendents de fer l’equip de govern municipal en aquest mandat i que podrà tirar endavant. La instal·lació de passeres és un altre dels projectes que també estan treballant per fer possible i facilitar la vida als veïns.
  http://www.radiolot.cat/noticies/victoria-simbolica-dargelaguer-contra-totxo/

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

 
A %d blogueros les gusta esto: