Argelaguer Vall del Llierca

Garrotxa: Argelaguer – Tortellà – Montagut i Oix – Sales de Llierca – Sant Jaume de Llierca – Fundat l´any 2005

El jutjat obliga a Castellfollit de la Roca a penjar la bandera espanyola a l´ajuntament

Posted by lejarza en 18 octubre, 2016


El jutjat obliga a Castellfollit de la Roca a penjar la bandera espanyola a l´ajuntament

Argelaguer – Vall del Llierca

El jutjat obliga Castellfollit de la Roca (Garrotxa) a penjar la bandera espanyola en un lloc “destacat, visible i d´honor” de la façana de l´Ajuntament. La sentència, dictada pel Jutjat contenciós administratiu número 2 de Girona, estima el recurs interposat per la subdelegació del govern el 22 de juliol del 2015 i descarta els arguments del consistori.

La resolució esgrimeix que, per llei, la bandera ha d´onejar “diàriament i amb caràcter de permanència” i recull que la Guàrdia Civil ha elaborat diferents informes constatant que a Castellfollit de la Roca fa temps que no ho fa.

La sentència desestima, un per un, els arguments desplegats per l´Ajuntament de Castellfollit de la Roca i obliga a “col·locar la bandera espanyola a la seu exterior de l’edifici”. El magistrat recorda que la llei exigeix que la bandera onegi “sempre en un lloc destacat, visible i d´honor” i que, si està al costat d´altres banderes, ha d´ocupar un lloc “preeminent”, sense que les altres puguin tenir una mida més gran.

L´advocada de l´Estat, en representació de la delegació del govern a Catalunya, va interposar el recurs el 22 de juliol del 2015 i va formalitzar la demanda l´11 de gener del 2016. Ara, el Jutjat contenciós número 2 de Girona ha dictat i notificat la sentència i recorda que hi ha nombrosa jurisprudència que avala que tots els ajuntaments tenen l´obligació “prevista legalment” de penjar la bandera espanyola.

L´equip de govern d´ERC està valorant amb els advocats de quina manera poden oposar-se a la sentència, ja sigui presentant un recurs o bé demanant un aclariment.

L´alcalde, Miquel Reverter, ha deixat clar que no volen penjar la bandera: “No tenim aquesta voluntat i creiem que ja hi ha suficients problemes al país com per perdre el temps obligant la gent a penjar banderes”, ha afegit.

wp_20160723_11_38_45_pro

Castellfollit de la Roca (Garrotxa) Foto: Lejarza – Argelaguer

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

 
A %d blogueros les gusta esto: