Argelaguer Vall del Llierca

Garrotxa: Argelaguer – Tortellà – Montagut i Oix – Sales de Llierca – Sant Jaume de Llierca – Fundat l´any 2005

L´Associació de Veïns de Sant Jaume de Llierca a convocat una Consulta Popular

Posted by lejarza en 29 septiembre, 2016


L´Associació de Veïns de Sant Jaume de Llierca a convocat una Consulta Popular

Argelaguer – Vall del Llierca

Una pregunta, dues respostes i dues urnes.

En la consulta es preguntarà:

Esteu d´acord que es faci la planta al polígon sud?

-. Ni a Sant Jaume ni enlloc de la Garrotxa, casella del No.

-. Al costat de la Casica i de la carretera de can Coma de Baix?, casella del Sí.

Els participants, que han de tenir setze anys o més, es trobaran dues urnes. Una serà per als veïns de Sant Jaume, persones que, segons el DNI, estan domiciliades al municipi.

L´altra serà per a la resta de gent del poble i dels municipis d´Argelaguer, Tortella, Montagut i Oix i Sales de Llierca.

La consulta està programada per aquet dissabte, de les 10 del matí a les 18 hores, al Centre Cívic.

Els veïns no estan d´acord amb la nova ubicació proposada pel Consell Comarcal de la Garrotxa. Antoni Tomàs ha explicat que el Consell Comarcal la vol fer a la part del polígon més propera al riu Fluvià i al costat d´un precipici.

En tant que posició màxima, els veïns estan en contra de qualsevol tipus de planta de triatge. “Ni a Sant Jaume de Llierca, ni enlloc”, ha indicat Antoni Tomàs. Ha apuntat que la seva opció és la generalització del sistema porta a porta. “Si el reciclatge el fem els veïns, les plantes de triatge no són necessàries”.

Des del Consell Comarcal de la Garrotxa afirmen que sigui quin sigui el resultat no tindrà cap validesa legal. El president del Consell i alcalde de Sant Joan les Fonts (CiU), ha acusat a aquesta associació de “difondre mentides” i “desinformar”.

Al mes de juliol d´aquet any el Consell Comarcal Garrotxa va amenaçar com una demanda judicial contra els veïns de Sant Jaume de Llierca per unes suposades acusacions realitzades contra els funcionaris tècnics, els representants polítics i contra el President.

L´Associació de Veïns de Sant Jaume de Llierca (AVSJ), tè el suport de l´Associació de Veïns d´Argelaguer (AVA), entitats ecologistes, partits polítics com la CUP del Llierca i sectors econòmics com la pagesia de la Vall del Llierca.

WP_20160429_20_26_52_Pro

L´Alcalde de Sant Jaume de Llierca Jordi Cargol Cros parlant al Centre Cìvic contra la Planta de Triatge del Consell Comarcal de la Garrotxa d´Olot (Foto Lejarza Argelaguer)

2 comentarios para “L´Associació de Veïns de Sant Jaume de Llierca a convocat una Consulta Popular”

 1. lejarza said

  L´Associació de Veïns de Sant Jaume de Llierca a convocat una Consulta Popular per aquest dissabte

  Redacció | Data: 29 setembre, 2016

  http://www.elgarrotxi.cat/lassociacio-de-veins-de-sant-jaume-de-llierca-a-convocat-una-consulta-popular-per-aquest-dissabte/

  Una pregunta, dues respostes i dues urnes.
  En la consulta es preguntarà:
  Esteu d’acord que es faci la planta al polígon sud?
  -. Ni a Sant Jaume ni enlloc de la Garrotxa, casella del No.
  -. Al costat de la Casica i de la carretera de can Coma de Baix?, casella del Sí.
  Els participants, que han de tenir setze anys o més, es trobaran dues urnes. Una serà per als veïns de Sant Jaume, persones que, segons el DNI, estan domiciliades al municipi.
  L’altra serà per a la resta de gent del poble i dels municipis d’Argelaguer, Tortella, Montagut i Oix i Sales de Llierca. La consulta està programada per aquest dissabte, de les 10 del matí a les 18 hores, al Centre Cívic.
  Els veïns no estan d’acord amb la nova ubicació proposada pel Consell Comarcal de la Garrotxa. Antoni Tomàs ha explicat que el Consell Comarcal la vol fer a la part del polígon més propera al riu Fluvià i al costat d’un precipici.
  En tant que posició màxima, els veïns estan en contra de qualsevol tipus de planta de triatge. “Ni a Sant Jaume de Llierca, ni enlloc”, ha indicat Antoni Tomàs. Ha apuntat que la seva opció és la generalització del sistema porta a porta. “Si el reciclatge el fem els veïns, les plantes de triatge no són necessàries”.
  Des del Consell Comarcal de la Garrotxa afirmen que sigui quin sigui el resultat no tindrà cap validesa legal. El president del Consell i alcalde de Sant Joan les Fonts (CiU), ha acusat aquesta associació de “difondre mentides” i “desinformar”.
  Al mes de juliol d’aquest any el Consell Comarcal Garrotxa va amenaçar com una demanda judicial contra els veïns de Sant Jaume de Llierca per unes suposades acusacions realitzades contra els funcionaris tècnics, els representants polítics i contra el President.
  L’Associació de Veïns de Sant Jaume de Llierca (AVSJ), té el suport de l’Associació de Veïns d’Argelaguer (AVA), entitats ecologistes, partits polítics com la CUP del Llierca i sectors econòmics com la pagesia de la Vall del Llierca.

  Font: llierca.wordpress.com
  Foto: L´Alcalde de Sant Jaume de Llierca Jordi Cargol Cros parlant al Centre Cìvic contra la Planta de Triatge del Consell Comarcal de la Garrotxa d´Olot (Foto Lejarza Argelaguer)

 2. lejarza said

  Acord per la planta de residus de Sant Jaume
  L’Ajuntament, el Consell i l’Agència de Residus han fet públic el pacte que ubica l’equipament al pla de Politger
  06.10.2016

  X.VALERI | SANT JAUME DE LLIERCA

  La Planta de triatge per la Garrotxa i el Pla de l’Estany serà una realitat el 2018 dins del polígon industrial de Politger, a Sant Jaume de Llierca. Serà una planta amb capacitat per triar 25.000 tones de residus de resta a l’any, serà més petita que la prevista als terrenys de can Coma de Baix. i serà modular. És a dir, s’adaptarà a la reducció de residus prevista per l’aplicació progressiva de la recollida porta a porta a tota la comarca. Besalú ja la començarà l’any vinent.

  La previsió és que en els pròxims anys la Garrotxa i el Pla de l’Estany passin del 40% de reciclatge actual a un 60%. Això no obstant, la planta continuarà essent imprescindible. «Perquè sempre hi haurà fracció resta», ha dit el director de l’Agència Catalana de Residus, Josep Maria Tost, ahir a la presentació de l’acord entre el Consell Comarcal de la Garrotxa, l’Ajuntament de Sant Jaume i l’Agència Catalana de Residus que ha tingut lloc fa poca estona a la sala de plens del Consell Comarcal de la Garrotxa.

  A l’acte han estat presents Joan Espona (president del Consell Comarcal de la Garrotxa per CiU)), Jordi Cargol (Ajuntament de Sant Jaume de Llierca) i Josep Maria Tost (president de l’Agència Catalana de Residus). Espona s’ha mostrat satisfet del resultat final de la polèmica de la planta de triatge prevista en un principi en sòl rústic a can Coma de Baix i ha indicat que les negociacions per la nova ubicació van començar pel març, quan els Consells del Pla de l’Estany i de la Garrotxa van acordar compartir infraestructures de residus.
  Jordi Cargol (alcalde de Sant Jaume per CiU) ha explicat que l’Ajuntament ha exigit una nau completament tancada (nau industrial),la impossibilitat de fer cap ampliació de l’estructura en el futur i garantir que al municipi no es faci cap nou abocador. També ha explicat que Sant Jaume participarà de manera activa en el control, la gestió i el funcionament d’aquesta infraestructura comarcal.
  Durant les pròximes setmanes treballaran en la redacció d’un document que ha de permetre formalitzar, establir i garantir a totes les parts els acords arribats.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

 
A %d blogueros les gusta esto: