Argelaguer Vall del Llierca

Garrotxa: Argelaguer – Tortellà – Montagut i Oix – Sales de Llierca – Sant Jaume de Llierca – Fundat l´any 2005

A Sant Jaume de Llierca consulta popular per la planta de triatge al polígon de Politger

Posted by lejarza en 28 septiembre, 2016


A Sant Jaume de Llierca consulta popular per la planta de triatge al polígon de Politger

Argelaguer – Vall del Llierca

El president de l´Associació de Veïns de Sant Jaume de Llierca, Antoni Tomàs a dic que repartiran un paper d´avís per a una consulta popular urgent sobre planta de triatge al polígon de Politger.

Demanaran si accepten la planta de triatge al polígon de Politger o si no la volen enlloc. La consulta està programada per aquet dissabte, de les 10 del matí a les 18 hores, al Centre Cívic.

Els veïns no estan d´acord amb la nova ubicació proposada pel Consell Comarcal de la Garrotxa. Antoni Tomàs ha explicat que el Consell Comarcal la vol fer a la part del polígon més propera al riu Fluvià i al costat d´un precipici.

En tant que posició màxima, els veïns estan en contra de qualsevol tipus de planta de triatge. “Ni a Sant Jaume de Llierca, ni enlloc”, ha indicat Antoni Tomàs. Ha apuntat que la seva opció és la generalització del sistema porta a porta. “Si el reciclatge el fem els veïns, les plantes de triatge no són necessàries”.

Ha explicat que tenen l´esperança que tiri endavant la proposta de resolució sobre el Pla Especial Urbanístic del Centre de Residus de la Garrotxa, presentada el 21 de setembre per la CUP per Mireia Boya, Sergi Saladié i Benet Salelles, que demana la derogació definitiva de la resolució del Conseller de Territori i Sostenibilitat del 27 de març del 2014, en la qual aprova el Pla Especial urbanístic del Centre de Residus de la Garrotxa.

També demana a l´Agència Catalana de Residus que adeqüi el Pla de Residus de Catalunya a les noves determinacions que porten a minimitzar la generació de residus mitjançant la recollida porta a porta i d´aquesta manera limitar la implantació de plantes de tractament de residus. Antoni Tomàs ha opinat: “Si la proposta tira endavant estarà tot solucionat”.

El consistori (CiU) els cedirà l´espai que han demanat –el Centre Cívic de Sant Jaume de Llierca- però ha volgut deixar clar que és una iniciativa que no té res a veure amb l´Ajuntament, que no aprova “ni la forma ni el contingut” i que no es basarà en cap cens d´habitants.

Precisament, l´alcalde (CiU) i representants de l´oposició (ERC) es van reunir fa uns dies amb els veïns per informar-los de com evolucionaven les converses amb el Consell Comarcal perquè n´estiguessin assabentats. L´anunci de la consulta els ha agafat per sorpresa.

Des del Consell Comarcal de la Garrotxa afirmen que sigui quin sigui el resultat no tindrà cap validesa legal. El president del Consell i alcalde de Sant Joan les Fonts (CiU), ha acusat a aquesta associació de “difondre mentides” i “desinformar”.

La Generalitat de Catalunya considerar inviable el projecte de la planta de triatge del Consell Comarcal de la Garrotxa al Ajuntament de Sant Jaume de Llierca Juan R. lejarza d´Argelaguer

No al projecte de la planta de triatge del Consell Comarcal de la Garrotxa al Ajuntament de Sant Jaume de Llierca Foto Juan R. lejarza d´Argelaguer

Una respuesta para “A Sant Jaume de Llierca consulta popular per la planta de triatge al polígon de Politger”

 1. lejarza said

  La plataforma antiplanta de Sant Jaume organitza una consulta per si la planta va al polígon

  Jordi Altesa

  Generalitat, Consell i Ajuntament tenen pràcticament fet el trasllat a una ubicació dins del polígon. La plataforma anti-planta recela de la ubicació perquè és més propera al riu i demanen que, si no hi ha més remei que fer-la, almenys sigui a la zona més nord de la zona industrial.

  L’associació de veïns no a la planta de triatge a Sant Jaume ha repartit aquest dimecres a pràcticament totes les cases del poble informació explicant i convocant a aquesta votació popular. Admeten que no fer la planta a Can Coma de Baix és una millora però tampoc els convenç l’opció presentada dins del polígon de Politger. En una entrevista a Ràdio Olot, el president d’aquesta entitat, Antoni Tomàs, diu que la nova ubicació és més propera al riu i en recela pels riscos en casos d’abocaments. A banda, creuen que si hi hagués filtracions aquestes acabarien als rius.
  No fa falta…

  Per tot plegat faran una segona consulta aquest cap de setmana oberta als veïns. El que ells demanen és que es tregui de la part sud i almenys es posi més al nord. Tot i això manté que el seu plantejament inicial és que no hi hagi una planta a la Garrotxa perquè no creuen que sigui necessària amb les d’Orís i a Pedret i Marzá a Osona i l’Alt Empordà, respectivament.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

 
A %d blogueros les gusta esto: