Argelaguer Vall del Llierca

Garrotxa: Argelaguer – Tortellà – Montagut i Oix – Sales de Llierca – Sant Jaume de Llierca – Fundat l´any 2005

Un grup xinès gestionarà les escombraries d´Olot després de comprar Urbaser

Posted by lejarza en 27 septiembre, 2016


Un grup xinès gestionarà les escombraries d´Olot després de comprar Urbaser

Argelaguer – Vall del Llierca

Després de la seva progressiva entrada en els negocis energètic i immobiliari, els diners xinès ha posat ara els seus ulls en el milionari sector de les escombraries.

Només la compra d´Urbaser atorgarà al gegant asiàtic CNTY la capacitat de gestionar 19 milions de tones anuals de residus a Espanya.

La companyia, controlada per Pequín, pagarà entre 1.164 i 1.399 milions d´euros a ACS, segons va anunciar la constructora presidida per Florentino Pérez a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

Urbaser és la companyia que opera en el sector del tractament de residus d´Olot. El grup disposa a Espanya de 36 plantes de pretractament de residus urbans, quatre plantes que generen energia a través del seu tractament, 41 instal·lacions de compostatge, 33 centres de tractament d´envasos i un total de 37 abocadors.

Tota aquesta infraestructura li permet donar servei a més de 50 ciutats entre elles Olot a la Garrotxa, i recollir les escombraries de més de quatre milions de ciutadans. Urbaser competeix en el negoci de les escombraries amb altres filials de grans constructores com FCC, Ferrovial, Sacyr i OHL.

La compra d´Urbaser s´ha materialitzat a través de la societat Firion Investments, constituïda el passat mes de maig a Madrid.

Aquesta empresa va ser creada per un bufet espanyol i traspassada al fons Ying Zhan Investment Limited, amb seu a Hong Kong. El seu administrador únic és Yan Shengjun, president del gegant dels residus Xina Tianying. El valor total de l´operació ascendirà a entre 2.200 i 2.463.000 milions d´euros.

wp_20160516_11_42_16_pro

Un grup xinès gestionarà les escombraries d´Olot després de comprar Urbaser (Foto Lejarza – Argelaguer – Vall del Llierca)

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

 
A %d blogueros les gusta esto: