Argelaguer Vall del Llierca

Garrotxa: Argelaguer – Tortellà – Montagut i Oix – Sales de Llierca – Sant Jaume de Llierca – Fundat l´any 2005

Beuda acaba una “obra faraònica” de portar aigua a totes les masies del municipi

Posted by lejarza en 17 septiembre, 2016


Beuda acaba una “obra faraònica” de portar aigua a totes les masies del municipi

Jordi Altesa

Beuda acabarà aquest any una de les obres més ambicioses que ha tingut a sobre de la taula en els últims anys. Ja s’han executat les obres que faran que pràcticament totes les masies tindran accés a l’aigua potable. Ha estat feina de més d’una dècada i que, en el seu moment, ningú es pensava que es podria fer. Ara, arriba al final però l’electricitat i les noves tecnologies són els nous reptes que marca l’alcaldessa.

Beuda té uns 200 habitants repartits en diferents masies en 36 quilòmetres quadrats. Ara, es fa una obra de connexió dels dos grans dipòsits al poble, el de Beuda i el de Segueró, que té un cost de 70.000€ més Iva. D’aquesta manera es podran passar aigua d’una banda a l’altra en funció de la necessitat. Les distàncies i els pocs habitants repartits en la zona han fet que hagi estat “una obra faraònica”. Tot plegat va començar fa dotze anys amb un projecte amb el qual pocs confiaven però que ara s’acaba. S’ha anat fent amb fases per tal de fer-ho possible amb un cost que sobrepassa els 0,5M€. L’alcaldessa, Anna Vayreda, ha explicat a Ràdio Olot que aquest any s’acaba del tot l’obra que ha tingut diferents fases però que no per això s’acaba la feina amb els serveis bàsics: la llum i Internet són ara les prioritats.

Quatre se n’han quedat fora

Vayreda ha explicat que totes les masies que han volgut hi ha pogut optar a excepció de tres o quatre masies que estan per sota de la cota del dipòsit. En aquest cas, l’alcaldessa ha explicat que han obert línies de subvencions per tal de que tinguin els seus propis magatzems d’aigua a casa.

El municipi de Beuda, a banda de moltes cases disseminades, inclou quatre nuclis de població. Beuda en sí que té menys de la meitat dels habitants, Segueró amb una cinquantena, Lligordà en té una trentena i una quinzena més viuen a Palera.

wp_20160731_13_26_58_pro

Esglesia de Sant Feliu de Beuda a la Garrotxa (Foto: Lejarza – Argelaguer) El Sant Sepulcre de Palera Beuda estén el seu terme en un pendent lleuger des del nucli que dóna nom al municipi, fins pràcticament la llera del Fluvià, acostant-nos ja a Besalú.

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

 
A %d blogueros les gusta esto: