Argelaguer Vall del Llierca

Garrotxa: Argelaguer – Tortellà – Montagut i Oix – Sales de Llierca – Sant Jaume de Llierca – Fundat l´any 2005

Al Santuari de la Mare de Déu de la Salut de Terrades passaram per la Porta Santa

Posted by lejarza en 17 septiembre, 2016


Al Santuari de la Mare de Déu de la Salut de Terrades passaram per la Porta Santa

Juan R. Lejarza, Argelaguer (Garrotxa)

Demà diumenge, 18 de setembre, totes les parròquies de l’Alt Empordà s’aplegaran a La Salut de Terrades per celebrar la gran festa de la Misericòrdia.

Amb assistència del senyor Bisbe de Girona, passarem la Porta Santa.

El Santuari de la Mare de Déu de la Salut de Terrades, va ser fundat per Mossèn Felip Olivet i la primitiva capella va ser inaugurada el 8 de setembre de 1681. Al seu interior guarda una col·lecció d’exvots i és un lloc molt conegut i visitat amb una gran devoció de tots aquells romeus i peregrins que s’hi apleguen periòdicament i que provenen de tots els pobles i viles de la comarca.

S’esperen turismes, autocars i joventut a peu, de tot l’Empordà. S’han programat festes populars, activitats per als petits i per als joves.

Presentació a Maria dels infants batejats i oferiment dels matrimonis i famílies. Plantació d’un xiprer, signe de pau i concòrdia.

Via Lucis a Santa Magdalena, l´Ermita de Santa Magdalena està situada a 570 metres sobre el nivell del mar. Per accedir-hi s’ha d’agafar el camí que surt del Santuari de la Salut. És un camí senyalitzat i de bon fer. L’ermita, restaurada al segle XV, es troba envoltada de grans roques i des de dalt es contempla una magnífica vista de l´Emporda.

Arrossada popular. Final de festa musical amb Veus Empordaneses. Al Santuari de la Salut, l’Empordà recordarà amb Misericòrdia els malalts i impossibilitats a casa i als hospitals. Als avis i àvies, als infants, a les famílies amb falta de recursos, als que han de viure de caritat, els qui els falta sostre. Als matrimonis, a la joventut que busca feina.

Als temples de l’Empordà guardaran silenci. Només les campanes repicaran a festa, al ressò del campanar de la Salut.

wp_20160424_10_37_06_pro

Via Lucis a Santa Magdalena, l´Ermita de Santa Magdalena de Terrades (Alt Emporda) està situada a 570 metres sobre el nivell del mar (Foto: Lejarza – Argelaguer

wp_20160424_10_35_44_pro

Ermita de Santa Magdalena de Terrades (Alt Emporda) agafar el camí que surt del Santuari de la Salut, camí senyalitzat i de bon fer, restaurada al segle XV, es troba envoltada de grans roques (Foto: Lejarza – Argelaguer)

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

 
A %d blogueros les gusta esto: