Argelaguer Vall del Llierca

Garrotxa: Argelaguer – Tortellà – Montagut i Oix – Sales de Llierca – Sant Jaume de Llierca – Fundat l´any 2005

Nens i joves, protagonistes dels processos participatius a la Vall del Llierca

Posted by lejarza en 16 septiembre, 2016


Nens i joves, protagonistes dels processos participatius a la Vall del Llierca

David Planella

Els quatre municipis de la Vall del Llierca es plantegen formar un consell d´infants l´any que ve. Volen escoltar els nens per decidir sobre determinats aspectes dels pobles. Mentre no es concreta la proposta conjunta, l´Ajuntament de Tortellà treballa per engegar el seu propi procés participatiu per a joves aquesta mateixa tardor.

És només una primera idea, però Argelaguer, Tortellà, Montagut i Oix i Sant Jaume estan d´acord que és interessant i que han de buscar la manera de tirar-la endavant. De cara a l´any que ve, els quatre municipis de la Vall del Llierca s´han proposat crear un consell d´infants que doni veu als més petits. L´alcalde d’Argelaguer, Artur Ginesta, ho ha avançat a Ràdio Olot.

Des de les eleccions municipals del 2015, els quatre municipis del Llierca ja han treballat conjuntament en diferents aspectes –hi ha bona relació entre ajuntaments– i la seva voluntat és continuar-ho fent. El projecte del consell dels infants és compartit, però mentre es treballa per donar-li forma, l´Ajuntament de Tortellà no vol perdre el temps. Satisfer les necessitats dels joves és un dels objectius del mandat de l´equip de govern de Rafel Domínguez. L´alcalde avança la creació d´un espai per a ells i d´un procés participatiu perquè puguin dir-hi la seva.

Aquest estiu, Tortellà va recuperar el casal, va posar en marxa les brigades joves i va organitzar la festa major amb més èxit juvenil dels últims anys. Va ser el principi d´un seguit d´iniciatives per a nens i adolescents, un col·lectiu que, segons Rafel Domínguez, fins ara havia estat massa descuidat al municipi.

dscf7299

Nens i joves, protagonistes dels processos participatius a la Vall del Llierca, Argelaguer, Tortellà, Montagut i Oix i Sant Jaume de Llierca estan d´acord que és interessant i que han de buscar la manera de tirar-la endavant (Foto: Lejarza – Garrotxa)

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

 
A %d blogueros les gusta esto: