Argelaguer Vall del Llierca

Garrotxa: Argelaguer – Tortellà – Montagut i Oix – Sales de Llierca – Sant Jaume de Llierca – Fundat l´any 2005

Els Amics de Sant Aniol d’Aguja a la Universitat Catalana d’Estiu

Posted by lejarza en 25 agosto, 2016


Els Amics de Sant Aniol d’Aguja a la Universitat Catalana d’Estiu

Argelaguer – Vall del Llierca

L’associació Amics de Sant Aniol d’Aguja ha presentat el seu projecte de rehabilitació del refugi a la Universitat Catalana d’Estiu (UCE) de Prada de Conflent. En presència de Sònia Tubert (portaveu) Marta Nonell (arquitecta) acompanyades d’altres companys i companyes de l’Associació.

L’entitat va participar a la Jornada Catalunya del Nord a l’Abast, dedicada a exposar alguns projectes transfronterers que fan palesa la col·laboració i la feina en comú entre els territoris catalans dels dos costats de la frontera.

L’Associació està formada per tres entitats: Associació Terra Aspra de Montagut (Garrotxa), Grup Excursionista Peu Alegre de Sant Llorenç de Cerdans (Vallespir) i Centre excursionista de Banyoles (Pla de l’Estany).

A la UCE, l’entitat va exposar el projecte de restauració del refugi i de conservació del patrimoni de la vall de Sant Aniol.

Aquest edifici forma part del paisatge de Sant Aniol. Recuperar-lo respectant la seva antiga estructura seria ser fidels al paisatge i a la història.

S’obtindria la consolidació d’un edifici antic que ha tingut usos ben diversos: rectoria, vivenda, hostal, casa de l’Obra i refugi per a excursionistes.

De tots aquests usos n’han deixat constància escrita molts d’autors.

Per citar-ne alguns: César August Torras, Josep Girona Casagran, Carles Bosch de Trinxeria, Marià Vayreda, Ramon Sala, Narcís Puigdevall, Joaquim Agustí i Bassols….i fins i tot la princesa Maria de las Nieves de Braganza i Borbón en deixa constància en el seu diari de viatge de l’any 1872.

Sant Aniol cases veïnes

L’Associació Amics de Sant Aniol d’Aguja ha presentat el seu projecte de rehabilitació del refugi a la Universitat Catalana d’Estiu (UCE) de Prada de Conflent

Una respuesta para “Els Amics de Sant Aniol d’Aguja a la Universitat Catalana d’Estiu”

  1. lejarza said

    La Universitat Catalana d’Estiu

    Francesc Gombau. GIRONA.

    Cada any per aquestes dates es repeteix el mateix lamentable espectacle de radicalitat i extremisme de l’anomenada «Universitat Catalana d’Estiu», organitzada i generosament finançada des de fa anys per ajuntaments i diputacions de CiU. Aquest any, per exemple, alguns dels partícips en l’esdeveniment han exigit que «desaparegui el bilingüisme» de Catalunya, la qual cosa dóna idea del seu grau de convivència i tolerància lingüística; han inclòs València en el «procés» secessionista i han proposat que a Catalunya es limiti la recepció de televisions en espanyol, en un cas únic de restricció a la llibertat informativa a tot Europa. Resulta lamentable que sota l’aparença d’una «universitat» no hi hagi més que un míting anual de radicals, però més deplorable encara és que a sobre els ho paguem tots amb els nostres impostos.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

 
A %d blogueros les gusta esto: