Argelaguer Vall del Llierca

Garrotxa: Argelaguer – Tortellà – Montagut i Oix – Sales de Llierca – Sant Jaume de Llierca – Fundat l´any 2005

Amagar el cap sota l´ala

Posted by lejarza en 13 agosto, 2016


Amagar el cap sota l´ala

Lola Arpa Vilallonga

El Baix Empordà és un mar de blat de moro transgènic amb aspersors inundant el sòl permanentment i cubes aplicant-hi tones de productes fitosanitaris altament tòxics, mentrestant, en altres conreus els purins van fent la seva feina.

Així any rere any. Conseqüència lògica, l´aigua està altament contaminada. Era d´esperar.

Vaig assistir a la reunió informativa de l´Ajuntament de la Bisbal. La gent indignada.

Els regidors posant pedaços i minimitzant el tema. Captar més aigua dels aqüífers, pagar part de la quota de l´aigua, Càrites repartirà garrafes als desfavorits, xiulets… que la gent calli.

Senyors, vostès saben molt bé que aquesta no és la solució.

Fins que la Generalitat de Catalunya no actui, i talli en sec els permisos d´aplicació de purins i pesticides, la taca d´oli s´anirà escampant cap a altres municipis del Baix Empordà i el canvi climàtic farà la resta.

Anuncios

3 comentarios to “Amagar el cap sota l´ala”

 1. lejarza said

  Un camió cisterna de 17.000 litres d’aigua abastirà la Bisbal

  L’Ajuntament posarà en marxa el servei el proper dimarts i serà diari de dilluns a divendres

  13.08.2016

  LA BISBAL D’EMPORDÀ | C.TORRAMADÉ L’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà va tancar ahir la contractació d’un camió cisterna perquè subministri aigua potable al municipi. La cisterna té una capacitat per a 17.000 litres d’aigua i el primer dia que anirà a la Bisbal serà dimarts que ve. A partir d’aquell dia, subministrarà aigua diàriament de dilluns a divendres fins que l’aigua de la xarxa torni a ser apta per beure i cuinar. El web de l’Ajuntament (www.labisbal.cat) ofereix la informació del recorregut que farà el camió cisterna entre les nou del matí, que començarà el repartiment a la plaça de l’Església de Sant Pol, fins a dos quarts de tres de la tarda, quan tancarà el trajecte a la plaça de la Cuixa.
  El regidor de Comunicació, Josep Maria Castells (CUP), ha informat que l’empresa que ha contractat l’Ajuntament és una de Llofriu. Aquesta proximitat ha de permetre que, si és necessari, el vehicle pugui tornar si no es cobreix la demanda.
  A més de l’abastament amb el camió cisterna, l’Ajuntament mantindrà el repartiment de garrafes que va començar dimecres a la tarda. Aquests punts fixos d’abastament són els dimecres a la tarda a Càritas i els divendres al matí a les Escolles Velles, a la Creu Roja. Ahir, els efectius de Protecció Civil van seguir amb aquest repartiment. El seu cap, Joan Antoni Ajenjos, va explicar que van repartir unes 140 garrafes de vuit litres de les 180 que tenien disponibles.
  Finalment, el web municipal també informa que des de Torre Maria s’informarà avui, demà, i la resta de dies sobre l’operatiu de subministrament d’aigua potable. Castells ha afegit que les persones que necessitin que els portin l’aigua a casa ho podran sol·licitar en aquest contacte.
  Aquest divendres van complir-se vuit dies des que l’Ajuntament va comunicar a través d’un ban que l’aigua de l’aixeta no era apta per beure ni per cuinar per excés d’herbicides. De moment, la solució urgent que s’estudia és si es pot incrementar l’aigua que prové de Fontanilles.

 2. lejarza said

  NEGLIGÈNCIA

  14.08.2016

  JOSEP QUINTANAS BOSCH

  El senyor alcalde de la Bisbal ha promès perdonar part de la taxa pel servei de subministrament d’aigua – ara contaminada- als usuaris, els bisbalencs. La pagaria l’Ajuntament. Un tipus generós, pensareu. Llàstima que els diners de l’Ajuntament els aportin aquests mateixos usuaris com a contribuents. La butxaca dreta i la butxaca esquerra del ciutadà. El públic ho valora, però. Com està convençut de que els impostos pagats son diners llançats, malaguanyats i perduts, sols veu que el rebut no serà tant alt i això que s’estalvia.
  Pagaran els veïns i no Sorea, la concessionària. Sorprèn aquesta cura municipal en garantir els ingressos a l’empresa que es dedica a cobrar els rebuts de l’aigua a canvi d’un subministrament. Que el subministrament no es produeixi en els nivells de potabilitat exigits, que la concessionària no tingui ni idea de res, no li significa assumir cap responsabilitat. Sorprèn, però com no coneixem els termes de la concessió del servei, no podem saber si són propis d’una societat madura i l’Ajuntament no els fa complir o un vestit a mida del concessionari.
  A TV3, l’alcalde, nerviós, assenyala Europa com a responsable. Els herbicides que han contaminat l’aigua, segons ell, no perjudiquen la salut i s’ha d’advertir que no es apte pel consum humà, que està contaminada, perquè una directiva europea assenyala que, amb determinant nivell dels herbicides, no és potable. Un avenç: les culpes ja no són de Madrid, són d’Europa. Renoi. Una directiva europea és una norma d’obligat acompliment. Com és que els serveis sanitaris de la Generalitat i els serveis de potabilització que pugui tenir l’empresa concessionària quasi no controlin la presència d’herbicides amb sòl agrícola prop dels pous? Cada quan, qui i què es controla de l’aigua de la Bisbal? Poques i confuses explicacions, ningú és responsable de res i tuf de negligència.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

 
A %d blogueros les gusta esto: