Argelaguer Vall del Llierca

Garrotxa: Argelaguer – Tortellà – Montagut i Oix – Sales de Llierca – Sant Jaume de Llierca – Fundat l´any 2005

Exigim l´aigua potable!

Posted by lejarza en 12 agosto, 2016


Exigim l´aigua potable!

Manoli Muñoz Moreno

A la comarca de l´Urgell farts de ramaderia industrial fan una Fira de Merdes.

No seria mala idea fer-la a l´Empordà per informar de passada al turisme que ens visita. Em pregunto quants restaurants cuinen amb aigua de botella…

Els productes trobats a l´aigua de l´aixeta de la Bisbal surten a la llista d´alteradors hormonals, carcinògens etc.

¿Quin país nou construirem amb tant de verí, si els ciutadans no exigim acabar amb les males pràctiques, retornar a una agricultura ecològica, consum de proximitat, respecte pel territori i els seus recursos naturals, sòl fèrtil, aqüífers i rius protegits, aire net per respirar, aliments per nodrir-nos i no per engreixar-nos i perdre la salut amb contaminants?

Anuncios

18 comentarios to “Exigim l´aigua potable!”

 1. lejarza said

  Fa vuit dies que la Bisbal d’Empordà i Forallac no poden fer servir l’aixeta per beure ni per cuinar

  Més de 12.000 veïns de la Bisbal d’Empordà i Forallac (Baix Empordà) fa vuit dies que no poden poder beure aigua de l’aixeta ni fer-la servir per cuinar a causa d’una contaminació per excés d’herbicides detectada a finals de juliol. Davant la indignació dels afectats, tots dos ajuntaments estan estudiant diferents opcions per solucionar el problema de manera urgent, després de publicar un ban la setmana passada que comunicava que l’aigua de l’aixeta no era potable. No obstant això, encara no s’espera una solució “imminent”. Els tècnics del Departament d’Agricultura de la Generalitat estan prenent mostres de les explotacions de blat de moro de la zona per intentar localitzar l’origen dels pesticides filtrats a l’aigua potable.

  Càritas de la Bisbal ha començat a repartir 90 garrafes d’aigua de 8 litres pagats per l’Ajuntament a la gent en situació econòmica precària i d’avançada edat. A més l’Ajuntament s’ha compromès a bonificar una part del rebut de l’aigua mentre no arriba una solució.

  En el control de qualitat de l’aigua del 27 de juliol, que es fa de forma periòdica, SOREA, l’empresa gestora del subministrament, va detectar una concentració de productes fitosanitaris a la xarxa d’aigua de proveïment públic de la Bisbal i Forallac per sobre de la concentració màxima permesa de 0,1μg / l (segons el Reial decret 140/2003, del 7 de febrer, pel qual s’estableixen els criteris sanitaris de la qualitat de l’aigua de consum humà). En la mostra es detecta presència de diuró en una concentració de 0,19μg / l i de terbutilazina en una concentració de 0,53 mg / l, la concentració d’ambdues substàncies està per sobre del valor permissible segons normativa estatal. No obstant això, les concentracions detectades estan per sota dels valors guia que estableix la OMS (Organizació Mundial de Salut).

  La concentració d’herbicides s’atribueix, segons els experts, a l’activitat agrícola i en concret als cultius de blat de moro de la zona. No obstant això, el diuró també es troba en productes utilitzats en pintura per evitar que surtin algues a les piscines. A més, ho atribueixen també al fet que la sequera ha fet baixar el cabal de l’aqüífer del riu Daró i això ha potenciat la concentració que ha incrementat els nivells dels herbicides.

  La Bisbal i Forallac es proveeixen en un 75% de l’aigua dels pous de l’aqüífer del riu Daró i en un 25% del de Fontanilles. La contaminació s’ha localitzat en els de el Daró, per això una de les dues opcions que s’està tenint en compte és o agafar més aigua de l’altre aqüífer, o posar filtres de carboni en la sortida dels pous de la Bisbal; ambdues mesures complexes. “S’estan fent proves de bombament a Fontanilles per veure si és possible traslladar més aigua cap a la Bisbal i Forallac amb l’objectiu de barrejar-la amb la dels pous contaminats per reduir la concentració d’herbicides. No obstant això, han d’assegurar-se que aquest increment de subministrament no causi problemes als pous de Fontanilles”, ha explicat el regidor de Comunicació, Josep Maria Castells.

  Per la seva banda, a través d’informació facilitada per l’Agència de Salut Pública, tècnics d’Agricultura estan prenent mostres tant de la terra com del blat de moro de diverses plantacions. Comproven a més que tota la documentació de les explotacions sigui correcta i que compleixin els 50 metres de seguretat respecte els terrenys contigus que estableix la llei.

  Al problema de la sequera se li ha d’afegir també l’aigua que consumeixen les segones residències a l’estiu. L’Elena, veïna de La Bisbal, ha demanat que s’arribi “a l’origen del problema” per poder-lo solucionar i ha criticat que “l’agricultura capitalista comporta aquestes conseqüències”. Des del seu punt de vista “calen cultius més ecològics”.

 2. lejarza said

  Repartiment d’aigua

  D’altra banda, Càritas de la Bisbal d’Empordà va repartir ahir a la tarda un palet de 90 garrafes d’aigua de vuit litres per a la gent que s’hi va adreçar. Inicialment, havien de ser per a persones en situació econòmica precària, però la regidora d’Acció Social, Maite Bravo, va manifestar que es repartirà a tothom. Divendres en repartirà la Creu Roja.

 3. lejarza said

  Aprofiten la crisi de l’aigua de la Bisbal i Forallac per fer negoci

  12.08.2016

  LA BISBAL D’EMPORDÀ | C.TORRAMADÉ Les crisis estan plenes d’oportunitats, o això afirmen els gurus econòmics i de l’autoajuda. Els municipis de la Bisbal d’Empordà i Forallac n’estan passant una de severa amb l’aigua com a conseqüència d’excés de concentració de dos herbicides, cosa que ha estat vista com una oportunitat de negoci per una empresa que ven «el millor sistema de tractament d’aigua del món». Ahir, en diversos habitatges de la Bisbal hi havia publicitat d’aquesta empresa en paper amb dos missatges diferents, un dels quals fa referència als dos herbicides detectats a la xarxa d’aigua dels dos municipis i que han provocat que l’Agència de Salut Pública de Catalunya alertés que «no és apta ni per beure ni per cuinar». «Soluciona els problemes de Diuron i Terbutilazina», encapçala aquesta targeta publicitària. L’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà va desmarca-se totalment d’aquesta publicitat i de l’empresa. Fonts de l’equip de govern també van concretar que Sorea, l’empresa que gestiona el servei municipal del subministrament d’aigua, no realitza analítiques als habitatges -coincidint amb aquest episodi de contaminació de l’aigua potable, veïns de Corçà han rebut trucades que els oferien analitzar l’aigua de l’aixeta.

  La publicitat que van rebre els domicilis de la Bisbal juga amb la contaminació que hi ha actualment als pous del Daró, amb altres tipus de contaminants i el risc per a la salut que pot comportar beure directament de l’aixeta: «Beu aigua pura»; «qualitat d’aigua 99,99% segura», suposadament, amb el sistema de tractament que venen.

 4. lejarza said

  La por de denunciar

  José Ramón Durán y Pérez. La Bisbal d´Emporda

  Les terres del Baix Empordà, a part d´un mar de transgènics son un mar de confusió. Es evident que hi ha diversos culpables «contaminadors»: Els propietaris de les granges i dels camps que ho permeten, els pagesos que llencen els purins o els pesticides, els ajuntaments i la Generalitat de Catalunya que tiren pilotes fora fent veure que no passa res, i finalment, els ciutadans que ho patim en silenci.

  I aquest silenci, és el principal culpable d´aquesta contaminació.

  En el segle XXI, la gent encara tenim por de denunciar als culpables (amb nom i cognom!) d´un crim ecològic com és la contaminació de la nostra terra, tenim por de les revenges, tenim por del caciquisme d´alguns ajuntaments que, d´amagat, protegeixen els contaminadors i els seus beneficis… I el nostre silenci és la trista realitat.

  Si tots plegats perdem la por a denunciar, encara hi haurà esperança per salvar la nostra terra.

 5. lejarza said

  El agua potable vuelve a la Bisbal d’Empordà a bordo de cisternas

  El municipio llevaba 12 días sin suministro tras detectarse herbicidas en la red pública

  Marta Rodríguez

  Un camión cisterna empezó ayer a repartir agua por las calles de La Bisbal d’Empordà (Baix Empordà), localidad que lleva 12 días sin suministro después de que fuera detectada la presencia de herbicidas en la red pública. Apenas un centenar de vecinos acudieron con garrafas, evitando así tener que comprarla.

  El alcalde, Lluís Sais, avanzó que los filtros de carbón activo alquilados en Bélgica “serán instalados posiblemente a finales de semana en los depósitos de agua contaminados para diluir los herbicidas, se harán las analíticas correspondientes y el Departamento de Salud decidirá cuando el agua es apta para consumo”.

  Más de 12.000 vecinos de los municipios de La Bisbal d’Empordà y Forallac no pueden beber agua del grifo ni usarla para cocinar por la contaminación por exceso de herbicidas detectada a finales de julio.

  Desde el Consistorio se sospecha que la escasa asistencia de vecinos que acudieron a abastecerse del camión cuba —de 17.000 litros— se debe a la fiesta mayor y también al desconocimiento. El camión parará en seis puntos diferentes de lunes a viernes entre las 9.00 y las 14.30 para que sus vecinos dispongan de agua potable gratuita. Se trata de una solución a corto plazo, ya que para el Ayuntamiento la definitiva debe pasar por la ampliación del segundo pozo que también suministra agua al municipio y que no tiene problemas de contaminación. Por otra parte, técnicos de la Generalitat toman muestras de las explotaciones de maíz de la zona para localizar el origen de los pesticidas.

  El Ayuntamiento de la Bisbal se ha comprometido a bonificar una parte de la factura del agua: “Cuantificaremos el coste proporcional del suministro del agua que se usa para beber y cocinar, y ajustaremos el precio de la factura”, explicó el edil de comunicación, Josep Maria Castells. Además, los que están más al día de temas municipales, sospechan que el mantenimiento que hace Sorea, la empresa que administra el servicio en esta localidad, no es el adecuado teniendo en cuenta que el Ayuntamiento le debe 1,2 millones de euros.

  Los dueños de la quincena de bares y restaurantes de la turística localidad medieval de Peratallada han mostrado sus quejas por la situación, pero la están logrando capear gracias al gran pedido de garrafas de agua que realizaron al ver que se avecinaban los días con más trabajo del año sin tener asegurado el suministro.

 6. lejarza said

  El Port de la Selva aplica restriccions al consum d’aigua per l’alt nivell de sal

  S’ha prohibit l’ús de la xarxa per a alguns usos per evitar que empitjori la situació

  20.08.2016

  EL PORT DE LA SELVA | C.VILÀ El Port de la Selva ha aplicat restriccions en l’ús d’aigua de la xarxa pels alts nivells de salinització, que s’han doblat en una setmana. Està en límits molt elevats i es vol evitar que continuï pujant. Es prohibeix el reg agrícola i de jardins, neteja de carrers i espais públics; omplir piscines; neteja de vehicles i embarcacions; façanes i terrasses o qualsevol altre ús que no sigui pròpiament domèstic.

  L’alcalde, Josep Maria Cervera, va signar ahir al migdia un decret d’alcaldia i va informar públicament de la situació. «La darrera setmana l’aigua que obtenim de l’aqüífer que subministra el nostre municipi ha duplicat el nivell de sal fins arribar als 210mg/L», diu l’alcale, «i si la situació no canvia i continua augmentant, la qualitat de l’aigua per l’ús domèstic se’n pot ressentir».
  Per això, en el decret s’informa que per tal d’«intentar assegurar la màxima qualitat de l’aigua» s’han pres unes mesures de caràcter excepcional per «intensificar l’estalvi i fer un aprofitament encara més eficient de l’aigua, i tot plegat per estabilitzar o si és possible reduir el nivell de sal a la nostra aigua».
  Es decreta prohibida la utilització de l’aigua subministrada a través de les xarxes pels usos exposats que no són d’ús domèstic. També es limita el funcionament de les dutxes de les platges d’onze del matí a set de la tarda. A més, se’ls demana que facin l’ús estrictament necessari.
  El decret també informa que l’Ajuntament podrà posar a disposició dels que ho necessitin i justifiquin la urgència, aigua regenerada provinent del terciari. L’aigua se subministraria, en cas de rebre sol·licitud i ser acceptada, a la sortida de la depuradora. L’alcalde demana a la població que faci un ús responsable i fomenti l’estalvi en l’activitat diària.
  El Port de la Selva busca mesures des de fa temps per evitar situacions d’aquest tipus. Participa en un projecte d’àmbit europeu juntament amb el Consorci de la Costa Brava per recarregar els aqüífers amb aigua regenerada.

 7. lejarza said

  Calculen que a la protesta contra Rec Madral avui a Girona hi haurà més de cent veïns

  20.08.2016

  MAÇANET DE LA SELVA | R.A. L’Associació de veïns del Residencial Park de Maçanet de la Selva, calcula que a la concentració de protesta prevista per aquesta tarda a Girona, contra les companyies Rec Madral i Riera de Cabanyes, hi assistiran «més d’un centenar» de veïns d’aquesta urbanització i de tres més. «Omplirem tres autocars i sabem que alguns veïns vindran amb cotxes particulars, de manera que calculem que serem més d’un centenar», explicava ahir el secretari de l’entitat veïnal, Santi Nofuentes.

  La concentració es farà davant de l’hotel Llegendes de Girona, que és de l’empresari i propietari de Rec Madral, Carles Mallart, per denunciar la «mala qualitat de l’aigua» i els «reiterats problemes en el subministrament». Al Residencial Park, l’aigua de l’aixeta «no és apta per al consum de boca» des del passat mes d’abril, a causa -segons Salut- de les elevades concentracions que té de ferro, manganès i alumini.

 8. lejarza said

  Posen dos filtres per eliminar els herbicides de l’aigua de la Bisbal

  El consum per a ús de boca es podrà reprendre quan les analítiques de Salut concloguin que és potable

  20.08.2016

  LA BISBAL D’EMPORDÀ | ACN/DDG L’empresa que gestiona l’arribada d’aigua potable a la Bisbal d’Empordà i Forallac va instal·lar, dijous passat, els dos filtres de carbó actiu al dipòsit de subministrament de les dues poblacions. Aquests filtres permetran -segons Sorea- eliminar restes de productes plaguicides i recuperar la normalitat en l’abastiment i el consum d’aigua per a ús de boca, restringida des del 4 d’agost. Per la seva banda, el Departament de Salut de la Generalitat analitzarà ara a l’aigua per poder aixecar les restriccions vigents quan concloguin que torna a ser potable i apta per al consum.
  Segons va informar l’empresa Sorea, cadascun dels filtres té una capacitat de depuració de 100 metres cúbics l’hora, suficient per abastir els dos municipis amb «total normalitat». Els filtres van arribar de Bèlgica i tenen unes dimensions de 7,7 metres d’altura per 2,5 metres de diàmetre. El pes en buit és de 22 tones i plens, de 40.
  La instal·lació dels filtres de carbó actius es va poder fer uns dies abans de la data prevista inicialment i, d’aquesta manera, esperen recuperar la normalitat en l’abastiment d’aigua «el més aviat possible».
  El 4 d’agost els ajuntaments de la Bisbal i Forallac van avisar la població que, d’acord amb la comunicació rebuda del Departament de Salut de la Generalitat i les analítiques realitzades per Sorea, l’aigua dels dos municipis no era apta per beure o cuinar. El motiu d’aquesta decisió era que l’aigua contenia una concentració superior a la normativa estatal de Diuron (0,19 micrograms per litre) i de Tertbutilazina (0,53 micrograms per litre).
  La presència d’aquestes substàncies als pous d’abastiment de la Conca del riu Daró era indicadora d’una possible contaminació de tipus agropecuari per utilització de productes fitosanitaris i/o herbicides.
  En aquest sentit, Sorea va recalcar que, d’acord a la normativa sobre la qualitat de l’aigua, les concentracions detectades només podrien tenir un efecte perjudicial per a la salut si es consumís durant un període de temps de molts anys.

  Treballant en dues línies
  Les poblacions de la Bisbal i Forallac tenen dues fonts d’abastament: els pous de la Conca del Daró, on s’han detectat aquestes substàncies, i els pous de Fontanilles amb la seva corresponent planta de tractament. Els primers subministren aproximadament dos terços del total dels cabals servits.
  Per això, l’empresa va detallar que des que es va detectar la contaminació de l’aigua, ha treballat en dues línies per normalitzar el servei: d’una banda instal·lar els filtres i, de l’altra, augmentar la capacitat de la planta de tractament de Fontanilles. Paral·lelament, l’ajuntament bisbalenc ha garantit l’abastiment d’aigua potable als veïns amb un camió cisterna que, des de dimarts passat, distribueix aigua als veïns, tots els dies laborables.

 9. lejarza said

  La protesta contra Rec Madral a Girona aplega uns 200 veïns

  Els manifestants de Vidreres i Maçanet van reclamar “millores en el servei d’abastament d’aigua”, que asseguren que “és pèssim i il·legal”

  21.08.2016

  GIRONA | ACN/DDG Uns 200 veïns de diverses urbanitzacions de Vidreres i Maçanet de la Selva es van manifestar ahir a Girona per reclamar a les companyies Rec Madral i Riera de Cabanyes una millora en el servei de l’aigua que reben. Durant la protesta, que es va fer davant de l’hotel Llegendes -que és de l’empresari i propietari de Rec Madral, Carles Mallart- els veïns van criticar que paguen la factura “més cara” de totes les comarques gironines i, en canvi, l’empresa els ofereix un servei que qualifiquen de “pèssim i il·legal”. El president de l’Associació de Veïns Aiguaviva Park, Esteban Basallote, va criticar que les administracions “fan els ulls grossos”. Per això, van assegurar que seguiran manifestant-se mentre no es posi solució a un problema que “ve des de l’any 98” i continua “igual”.

  Basallote també va assegurar que l’empresa no els arregla les avaries i va denunciar que molts carrers de les urbanitzacions afectades tenen el ferm aixecat i en males condicions. “Quan vénen a arreglar-nos l’avaria, el mateix operari ha de respondre les queixes dels veïns” va afirmar. Per la seva banda, el secretari de l’Associació de Veïns Residencial Park de Maçanet, Santi Nofuentes, va explicar que manifestar-se és una forma de mostrar la indignació per la situació i va recordar que a Maçanet l’aigua no és apta per al consum des del 2 d’abril.

  Ara, les diferents urbanitzacions afectades (Residencial Park de Maçanet i a Vidreres La Goba, Aiguaviva Park i Puigventós) faran queixes a Consum per reclamar que els tornin tots els diners que els han cobrat en les diferents factures mentre l’aigua no ha estat apta. Amb tot, no descarten obrir un procés judicial contra els responsables de Rec Madral si la situació es manté com fins ara i no s’arregla un servei que diuen que és deficient.

  De fet els veïns de la urbanització de Maçanet Residencial Park ja han presentat un recurs en el jutjat contenciós administratiu de Girona contra les deficiències del servei. Com a mesura cautelar demanen al jutjat que mentre l’aigua no sigui apta, el camió cisterna la reparteixi diàriament i porta a porta, i no com ara que ho fa només els dissabtes al matí i només en un punt de la urbanització.

  A més, segons els veïns, les anàlisis de l’aigua fetes per Salut tenen els nivells d’alumini més elevats del permès. Això ha fet que el departament reclami a l’empresa que faci una inversió clara en el servei fins que l’aigua pugui ser potable.

  Contra el consistori

  Una de les queixes dels veïns de la urbanització Aiguaviva Park va dirigida a l’Ajuntament de Vidreres, el qual van culpar de mirar cap a un altre costat cada cop que protesten contra l’empresa. L’explicació que els donen, segons Basallote, és que el consistori està municipalitzant l’aigua. Basallote però en desconfia perquè segons afirma “un tràmit de 3 mesos ha trigat 2 anys” i això demostra que no hi ha voluntat d’actuar per part de l’Ajuntament.

  Els veïns es van manifestar des de les set fins a les vuit del vespre, hora en la qual s’acabava el permís, amb pancartes, xiulets i cridant consignes contra l’empresa Rec Madral.

 10. lejarza said

  La Bisbal preveu que l’aigua torni a ser apta per al consum a mitjans de setmana

  Aquest dilluns faran unes anàlisis que determinaran si s’ha eliminat la contaminació per herbicides de l’aigua
  22.08.2016

  ACN | LA BISBAL D’EMPORDÀ L’Ajuntament de La Bisbal d’Empordà espera que a partir de mitjans de setmana els veïns puguin tornar a fer ús de l’aigua de l’aixeta, que està declarada no apta per al consum des del passat 4 d’agost. Dependrà, això sí, d’unes anàlisis que es faran aquest dilluns un cop els filtres que depuren l’aigua ja estan en funcionament. L’alcalde del municipi, Lluís Sais, confia en que entre dimecres i dijous es pugui tornar a beure i cuinar amb normalitat a través de la xarxa d’aigua. “Ens diuen que els dipòsits funcionen bé i comptem que a mitjans de setmana podrem tornar a l’aigua de boca”, ha afirmat Sais.

  Els filtres es van instal·lar la setmana passada i permeten netejar 100 metres cúbics d’aigua cada hora. Segons ha explicat l’alcalde, des que estan en funcionament ja s’han fet unes anàlisis que han determinat que l’aigua està en bon estat. Aquest dilluns, però, es tornaran a agafar mostres de la xarxa d’aigua corrent i, si els resultats són satisfactoris, Salut declararà l’aigua de La Bisbal d’Empordà apta per al consum.


  Sais ha explicat que els filtres són una “solució provisional” i no contempla que hi hagi un sobrecost a partir d’ara per tenir aigua potable. L’alcalde recorda que aquests filtres tenen un cost de lloguer i, per tant, des del punt de vista de l’ajuntament la solució passa per captar més aigua del pou de Fontanilles, un dels que abasteix La Bisbal. L’alcalde ha recordat que ja es va fer una inversió de 800.000 euros en aquesta instal·lació precisament per solucionar problemàtiques com l’actual, referents a la qualitat de l’aigua.

  El consistori s’ha compromès a assumir part de la factura dels veïns afectats per les restriccions en l’ús de l’aigua. Sais diu que no han quantificat l’import global però ha explicat que l’aigua que es gasta per cuinar i beure “no és ni un 5% de tot el que es fa servir”. En aquest sentit, l’alcalde bisbalenc ha subratllat que l’ajuntament ha estat al costat dels veïns. “Cal valorar la solució que ha posat l’ajuntament amb el camió cisterna”, ha ressaltat. La cuba continuarà repartint aigua en sis punts de La Bisbal fins que el subministrament torni a la normalitat.

  L’ACA pagarà el 50% del cost de la cisterna

  Un dels compromisos que el consistori ha pogut arrencar de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) és que pagui el 50% del cost total del camió cisterna que des del 16 d’agost abasteix els veïns del poble. Sais ha explicat que l’ACA “té una línia de subvencions” per quan passen casos com el que afecta a La Bisbal i que preveu pagar la meitat del cost de la cisterna. Un cost que no està definit ja que anirà en funció dels dies que hagi de continuar portant aigua al municipi.

 11. lejarza said

  Atribueixen la contaminació de l’aigua de la Bisbal a la «mala gestió i falta de control»

  Diverses associacions demanen als ajuntaments afectats informació sobre les accions que s’estan fent

  08.09.2016

  LA BISBAL D’EMPORDÀ | DDG Les associacions Gent del Ter, Sos Empordanet, ICV de la Bisbal i un grup de ciutadans van assegurar ahir, mitjançant un comunicat, que la contaminació per herbicides de l’aigua que aquest agost ha afectat la Bisbal d’Empordà, Forallac i Fontanilles «no són fets aïllats» sinó que són «el resultat d’una mala gestió i falta de control sobre l’aplicació dels productes fitosanitaris, el consum desmesurat de l’aigua per al cultiu del blat i la mala gestió de la depuradora i dels pous».
  Per aquest motiu, i coincidint amb els consistoris afectats, van remarcar que la instal·lació dels filtres de carbó no suposa una solució definitiva «ni a curt ni a llarg termini».
  De moment, segons van informar, ja han presentat diferents instàncies als ajuntaments de la Bisbal i Forallac, per tal de conèixer i fer un seguiment de les accions preventives i legals que estan duent a terme en relació a aquest tema i per tal conèixer a nivell tècnic la gestió i funcionament de la depuradora i de les analítiques dels pous.
  A més, en aquests documents també sol·liciten saber quines mesures s’estan realitzant per tal de determinar l’origen de la contaminació i de quins mitjans disposen per esbrinar-ho.
  Així mateix, aquest col·lectiu ha demanat informació sobre les mesures preventives que es duran a terme per tal de prevenir la contaminació dels pous a partir d’ara i com i quan aplicaran la llei basada en el principi de «qui contamina paga», entre altres.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

 
A %d blogueros les gusta esto: