Argelaguer Vall del Llierca

Garrotxa: Argelaguer – Tortellà – Montagut i Oix – Sales de Llierca – Sant Jaume de Llierca – Fundat l´any 2005

Podriem estalviar.nos les eleccions en general si seguim el model de les eleccions municipals

Posted by lejarza en 27 julio, 2016


Podriem estalviar.nos les eleccions en general si seguim el model de les eleccions municipals

Juan R Lejarza, Argelaguer (Garrotxa)

Els Partits i els politics procedeixen així, a les eleccions municipals, als pobles de les comarques gironines, grosso modo: els veïns votem i surt l’alcalde, -normalment el mateix de tota la vida- despres es reuneixen i elegeixen el president del Consell Comarcal, en el meu cas el de la Garrotxa, -ara amb una votació ja en te dos càrrecs amb 835 vots- i moltes representacions en consorcis, mancomunitats, hospital etc, etc…

Poc després els mateixos es reparteixen la Diputació de Girona, col·loquen, recol·loquen, es posen els sous, dietes, complements i berenars…

Per posar dos exemples de democràcia, l’alcalde de Llagostera i vicepresident 3r de la Diputacio, governa als gironins amb 1.946 vots del seu poble; el president Pere Vila Fulcarà, en camvi no és ni alcalde del seu poble, no la votat ningu…, i en el cas que ho fos només tindria 1.085 vots, d’aquesta manera governen a 740.537 habitants de les comarques gironines, (IDESCAT 2010) democràcia li diuen.

Si seguim amb aquest procediment, els presidents de les quatre diputacions catalanes, poden triar la taula del Parlament i aquesta al president de la Generalitat, i els presidents de les autonomies, la taula del Congres, que triaria al president del govern …, Bruxeles? ja va per la seva conta…

Ens estalviariem totes les eleccions, inclus les municipals si seguin l’exemple del president Pere Vila Fulcarà de la Diputaciò de Girona.

4 comentarios para “Podriem estalviar.nos les eleccions en general si seguim el model de les eleccions municipals”

 1. lejarza said

  Dinou ajuntaments van incomplir els límits d’estabilitat pressupostària el 2015

  Un informe d’Hisenda assenyala municipis com Lloret de Mar, Caldes de Malavella, Sant Pere Pescador o Cornellà del Terri

  22.08.2016

  GIRONA | DDG Un total de 19 ajuntaments gironins van incomplir l´objectiu d´estabilitat pressupostària durant l´any 2015. En un informe del ministeri d´Hisenda publicat a principis de mes, el departament que dirigeix Cristóbal Montoro assenyala els municipis de tot l´Estat que van superar els límits de despesa fixats arran dels ajustos econòmics. Els gironins són Amer, la Vajol, Bàscara, Brunyola, Caldes de Malavella, Cornellà del Terri, Garriguella, Fontanals de Cerdanya, Lloret de Mar, Mont-ras, Pau, Peralada, Sant Pere Pescador, la Cellera de Ter, Setcases, Torrent, Vilabertran, Viladrau i Vilamalla.

  El municipi amb més població inclòs en aquest llistat és Lloret de Mar. Segons Hisenda, va tancar el 2015 superant el sostre de dèficit en 47.453 euros. Aquesta xifra correspon al balanç entre els saldos per operacions no financeres.

  El regidor d´Hisenda de Lloret de Mar, Albert Robert, admet que el municipi va tancar l´any per sobre dels objectius d´estabilitat, però argumenta que aquests 47.000 euros de diferència entre ingressos i despeses són molt reduïts (del 0,07%) tenint en compte que els ingressos no financers del municipi de Lloret de Mar van arribar als 61 milions. «A més, Lloret és un dels municipis més endeutats i seguim en ràtio de descens», assenyala.

  En aquest sentit, segons l´edil, a l´informe d´Hisenda també s´especifica que el volum d´endeutament de Lloret entra clarament dins dels paràmetres per seguir demanant crèdits. «La idea és, de cares a l´any que ve, intentar acabar a zero i sortir del pla econòmic financer. Això també ens ajudarà a tenir més llibertat a l´hora de manejar els comptes», assenyala el regidor.

  En el cas d´altres poblacions com Amer (-191.353 euros), Bàscara (-184.422 euros), Cornellà del Terri (-211.853 euros) o Peralada (-339.718 euros), també figura un saldo negatiu. En aquest sentit, lidera la classificació el municipi altempordanès de Pau, que presenta un balanç de -832.632 euros.

  Tanmateix, en la llista no tots els balanços de les localitats que van incomplir el dèficit van ser negatius. El municipi de Garriguella, per exemple, va tancar l´exercici de l´any 2015 amb un saldo positiu de 2.550 euros. I el poble de la Vajol ho va fer amb un valor de 28.420 euros.

  El ministeri indica que normalment els municipis que incompleixen l´objectiu d´estabilitat pressupostària ho fan o bé perquè no van generar prou ingressos com per poder fer front a les factures pendents, o bé perquè van invertir més d´un 1,3% respecte de l´any anterior, encara que tanquessin l´any amb superàvit.

  Segons el diari El Mundo, l´incompliment comporta que els ajuntaments hagin d´aprovar un nou pla econòmic per redreçar els comptes anuals. De la mateixa manera, Hisenda no permetrà que aquests municipis contractin nous crèdits.

  El llistat d´Hisenda també inclou els municipis que no van informar a temps de la liquidació financera del 2015. En el cas de les comarques gironines, es tracta dels ajuntaments de Queralbs, Corçà, Isòvol, Madremanya, Meranges, Masarac, Massanes, Maçanet de Cabrenys, Planoles, Puigcerdà, Sant Andreu Salou, Sant Climent Sescebes, Sant Jordi Desvalls, Sant Joan de Mollet, Toses i Viladesens.

 2. lejarza said

  Canvis de dos assessors a la Diputació

  23.08.2016

  GIRONA | P. E. Canvis de dos dels assessors dels grups polítics a la Diputació de Girona. D’una banda, Meritxell Novillo ha passat a ocupar una vacant temporal del PSC. De l’altra, Javier Lara assumirà una de les places de CDC que ha quedat lliure. En els dos casos, tenen la figura d’assessors de ple amb un sou de 36.360 euros anuals bruts.

  En concret, Novillo ha ocupat una vacant temporal del grup socialista en substitució de Maite Guerrero. Novillo ja havia estat assessora de la Diputació, també per part del PSC, en l’anterior mandat de la corporació (del 2011 al 2015). Així mateix, en les eleccions municipals del maig de l’any passat, Novillo va ser la número 18 de la llista socialista per a l’Ajuntament de Figueres.
  Pel que fa a Lara, assumirà una de les places del grup convergent en substitució d’Àfrica Masó. Els últims mesos, Lara ha estat al gabinet del conseller de Cultura, Santi Vila, exercint la tasca d’assistència en les relacions institucionals, així com de comunicació i de suport de protocol.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

 
A %d blogueros les gusta esto: