Argelaguer Vall del Llierca

Garrotxa: Argelaguer – Tortellà – Montagut i Oix – Sales de Llierca – Sant Jaume de Llierca – Fundat l´any 2005

Argelaguer ha demanat ajuda al Departament de Cultura per preservar l´obra d´en Garrell

Posted by lejarza en 27 julio, 2016


Argelaguer ha demanat ajuda al Departament de Cultura per preservar l´obra d´en Garrell

Jordi Altesa

És una de les poques demostracions d´art brut que hi ha a la demarcació i esperen que els ajudi a mantenir en condicions aquest espai més valorat a l´estranger que aquí.

Art brut, o outsiderart, és un concepte que fa referència a les creacions artístiques de persones autodidactes i que van per lliure. A la demarcació, un dels pocs casos que es coneixen és el parc de les Cabanes d´Argelaguer, fetes per Josep Pujiula, en Garrell. Garrell era el creador i també el guardià d´aquest espai fins que va morir a principis del mes de juny. Mantenir aquestes construccions úniques és un repte que sobrepassa al poble, com admet el seu alcalde Artur Ginesta.

Per tot plegat, han iniciat converses amb el Departament de Cultura perquè d´alguna manera o altra s´impliqui en aquest pla de futur d´aquestes construccions úniques. Ginesta ressalta que no es coneixen expressions tant potents d´art brut i s´ha aconseguit el seu reconeixement sobretot gràcies a gent de fora, com és el cas de la professora de la Universitat de Califòrnia, Jo Farb.

Per tal de mantenir el lloc en condicions, Argelaguer ha decidit no deixar-hi aparcar perquè s´hi havia detectar robatoris. Ara, els cotxes es poden deixar a l´alçada del pavelló i es vol potenciar que el lloc sigui el màxim silenciós i sense fums possible per gaudir millor de l´obra d´en Garrell.

A hores d´ara, l´Ajuntament d´Argelaguer segueix fent tasques de manteniment i compta amb dos col·laboradors, en Jordi i en Ramon, que tenen intenció de seguir format part del projecte vital de Josep Pujiula.

WP_20160606_10_22_16_Pro

Argelaguer ha demanat ajuda al Departament de Cultura per preservar el parc de les Cabanes (foto: Lejarza – Garrotxa)

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

 
A %d blogueros les gusta esto: