Argelaguer Vall del Llierca

Garrotxa: Argelaguer – Tortellà – Montagut i Oix – Sales de Llierca – Sant Jaume de Llierca – Fundat l´any 2005

La Garrotxa amb un 41,54% de recollida selectiva a de millorar el seu nivell de reciclatge

Posted by lejarza en 21 julio, 2016


La Garrotxa amb un 41,54% de recollida selectiva a de millorar el seu nivell de reciclatge

Argelaguer – Vall del Llierca

La majoria dels Ajuntaments del Consell Comarcal de la Garrotxa, no supera el 40% en reciclatge; sobre el total dels residus generats, els resultats estan lluny de l´objectiu europeu per a l´any 2020 que fixa que, com a mínim, la meitat de la recollida ha de ser selectiva.

Els resultats sorgeixen de la presentació que ha fet aquesta setmana l´Agencia de Residus de Catalunya (ARC) sobre la recollida de residus de l´any 2015. El conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya ha explicat que de mitjana (al conjunt de Catalunya) el 39% dels residus generats es reciclen, per millorar les dades, la Generalitat s´ha ofert als Ajuntaments que vulguin desplegar el “porta a porta”, amb l´objectiu d´incentivar la recollida selectiva.

El sistema del “porta a porta” ja funciona a diferents municipis de la província de Girona, com són Sant Joan de les Abadesses, Celrà i Vilablareix; altres localitats es plantegen implantar aquest sistema de recollida de residus. Un cas és el Pla de l´Estany (Banyoles), que estudia aprofitar el suport de la Generalitat de Catalunya per aplicar el “porta a porta” a les seves poblacions.

DSCF0043

La majoria dels Ajuntaments del Consell Comarcal de la Garrotxa, no supera el 40% en reciclatge; sobre el total dels residus generats, els resultats estan lluny de l´objectiu europeu per a l´any 2020 que fixa que, com a mínim, la meitat de la recollida ha de ser selectiva. (Foto: Lejarza “la ex papelera de la Teisa d´Argelaguer”)

Una respuesta para “La Garrotxa amb un 41,54% de recollida selectiva a de millorar el seu nivell de reciclatge”

  1. lejarza said

    El Pla de l’Estany valora implantar la recollida porta a porta de residus

    21.07.2016

    BANYOLES | DDG Fontcoberta, Serinyà, Camós i Porqueres són els quatres municipis del Pla de l’Estany on el Consell comarcal valora implantar la recollida selectiva de residus porta a porta a partir del 2017. L’ens comarcal ha encarregat un estudi per determinar-ne la viabilitat.

    El conseller de Medi Ambient i alcalde de Serinyà, Josep Antoni Ramon, va destacar -en declaracions a Ràdio Banyoles- la importància de la viabilitat econòmica del projecte, ja que el nou sistema apujarà el preu de la recollida; tot i que es reduirà la despesa per l’entrada del rebuig a l’abocador comarcal. Dels quatre consistoris esmentats, el de Porqueres ha decidit que implantarà la recollida selectiva l’any vinent. Als altres tres s’està valorant la viabilitat de dur-ho a terme, i a la resta de la comarca la mateixa emissora informava que o bé ho han descartat o bé tenen massa cases aïllades.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

 
A %d blogueros les gusta esto: