Argelaguer Vall del Llierca

Garrotxa: Argelaguer – Tortellà – Montagut i Oix – Sales de Llierca – Sant Jaume de Llierca – Fundat l´any 2005

El Consell de la Garrotxa a aprovat un conveni per la construcció de la planta de triatge a Sant Jaume de Llierca

Posted by lejarza en 15 julio, 2016


El Consell de la Garrotxa a aprovat un conveni per la construcció de la planta de triatge a Sant Jaume de Llierca

L´alcalde de Besalú s´hi va oposar a la planta de triatge de Sant Ferriol”

Argelaguer – Vall del Llierca

El ple del Consell Comarcal de la Garrotxa a aprovat un conveni amb l´Agència de Residus de Catalunya (ARC) per la construcció de la planta de triatge a can Coma de Baix de Sant Jaume de Llierca, pel qual aquest organisme de la Generalitat de Catalunya en finançarà la construcció amb 14 milions d´euros.

Van votar a favor del conveni amb l´Agència de Residus de Catalunya (ARC) els consellers de l´equip de govern, de CiU (excepte l’alcalde de Sant Jaume de Llierca, que es va abstenir) i el PSOE-PSC de Pedro Sanchez, mentre que ERC i la CUP van votar no.

Al ple del Consell Comarcal de la Garrotxa van recordar, que hi ha una forta oposició veïnal, i que l´Ajuntament manté un contenciós administratiu contra el pla especial del lloc on volen fer la planta i que s´hauria de consensuar amb el Pla de l´Estany, ja que aquesta comarca també farà servir la planta. “Escolteu el clam popular de Sant Jaume”, va demanar la consellera Clara Bayona Lucena, que és regidora de l´oposició de Sant Jaume de Llierca.

Inicialment la planta de triatge de residus anava al municipi de Sant Ferriol, a can Roset, una proposta a la qual s´oposaven els ajuntaments de Sant Ferriol, Besalú i Serinyà, així com el Consell Comarcal del Pla de l´Estany (Banyoles) i col·lectius veïnals, liderats per Lluís Guinó Subiros alcalde de l´Ajuntament de Besalú (CiU), s´hi va oposar. Un grup de veïns va començar a recollir firmes en contra i la Comissió Antiabocador de Beuda, creada als anys vuitanta, es va reactivar.

Can Roset, una finca a tocar el Pla de l´Estany, va ser escollida en primera instància per un equip de tècnics i posteriorment la tria va ser ratificada pel Consell d´Alcaldes de la Garrotxa. Davant la negativa dels habitants, el mateix Ajuntament de Sant Ferriol i la veïna població de Besalú, el Consell d´Alcaldes de la Garrotxa va acordar que els tècnics revisessin si seria possible encabir la planta en un polígon industrial, existent o bé tot just programat.

El l´actualitat el Consell Comarcal de la Garrotxa d´Olot, preveu construir una planta de tractament d’escombraries en una finca rústica a can Coma de Baix al riu Fluvià.

AVA Planta

Sant Jaume de Llierca. Inicialment la planta de triatge de residus anava al municipi de Sant Ferriol, a can Roset, una proposta a la qual s´oposaven els ajuntaments de Sant Ferriol, Besalú i Serinyà, així com el Consell Comarcal del Pla de l´Estany (Banyoles) i col·lectius veïnals, liderats per Lluís Guinó Subiros alcalde de l´Ajuntament de Besalú (CiU), s´hi va oposar. (Foto Lejarza Argelaguer – Garrotxa)

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

 
A %d blogueros les gusta esto: