Argelaguer Vall del Llierca

Garrotxa: Argelaguer – Tortellà – Montagut i Oix – Sales de Llierca – Sant Jaume de Llierca – Fundat l´any 2005

El Consistori d´Argelaguer sol·licitarà la baixa de Medi Ambient (CILMA) de la Diputacio de Girona

Posted by lejarza en 22 junio, 2016


El Consistori d´Argelaguer sol·licitarà la baixa de Medi Ambient (CILMA) de la Diputacio de Girona

Argelaguer – Vall del Llierca

El Consistori de l´Ajuntament d´Argelaguer, constituït per Artur Ginesta Rambla, Oriol Mascaró Vidal, Xavier Quintana Ricart, Marta Rius Alcay, Jordi Puigdevall Noguer, Núria Roig Bazan, David Palomeras Rodríguez, abandonaràn el Departament d´Iniciatives Locals per al Medi Ambient (CILMA) de la Diputacio de Girona, que a la comarca gestiona el Consell Comarcal de la Garrotxa d´Olot (Sigma).

El Ple de l´Ajuntament d´avui 22 de juny de 2016, a les 13 hores, tè previst en el punt 2.3 de l´ordre del dia la “Sol·licitud de baixa del CILMA” (Consell d´Iniciatives Locals per al Medi Ambient de les Comarques de Girona), aprovarà un acord de desvinculació del Consell de la Diputacio de Girona.

El Consell d´Iniciatives Locals per al Medi Ambient de les Comarques de Girona (CILMA) està integrat per un gran nombre d’Ajuntaments i pel Consell Comarcal de la Garrotxa d´Olot (Sigma) que promou els Plans d´Acció per a l´Energia Sostenible (PAES), i la “Locomotora Energètica d´Olot”, per benefici d´empreses privades com Wattia.

El Consell d´Iniciatives Locals per al Medi Ambient de les Comarques de Girona (CILMA) es proposa els següents objectius:

La cooperació i l’intercanvi: constituir un instrument de cooperació i d’intercanvi per al desenvolupament sostenible dels municipis de les comarques gironines, així com també per a la implantació de les Agendes 21 locals.

La sostenibilitat com a fet transversal. Fomentar la integració dels aspectes ambientals a les polítiques de desenvolupament territorial, social i econòmic dels municipis.

La divulgació d’experiències. Difondre de forma àmplia informació actualitzada de casos concrets i exercicis de bones pràctiques de desenvolupament de la sostenibilitat.

El suport a la gestió dels ens locals. Oferir, als responsables polítics i tècnics de les administracions locals, models, mètodes i tècniques de bones pràctiques de desenvolupament sostenible.

L’actuació conjunta. Promoure i potenciar accions conjuntes amb altres xarxes que treballen en el camp de la sostenibilitat.

La mobilització d’iniciatives en bé d’un objectiu comú. Promocionar la incorporació de tots els sectors i agents socials dels municipis en el procés de les Agendes 21 locals.

El Consell d´Iniciatives Locals per al Medi Ambient de les Comarques de Girona (CILMA) ha subvencionat l´Ajuntament d´Argelaguer des de l´any 2012 amb el programa “Del Pla a l’Acció”.

El 21 de febrer de 2012, l´Ajuntament d´Argelaguer, va aprovar el Conveni per la redacció del Pla d’Acció per a l’Energia Sostenible (PAES) amb el Consell Comarcal de la Garrotxa (SIGMA), amb l´objectiu de preparar un inventari de referència d’emissions, i presentar un Pla d’Acció per a l’Energia Sostenible (PAES); amb data 25 de Setembre de 2012 Medi Ambient, subvenciono la redacció del Pla d’Acció d’Energia Sostenible (PAES) per un import de 1.112€.

L´Ajuntament d´Argelaguer amb data 16 de Desembre de 2014 va ser subvencionat amb 6.200€

Les instal·lacions del camp de futbol d’Argelaguer, ja disposen de la instal·lació de producció d’aigua calenta per sistema solar, la instal·lació formada per 6 captadors de 2m2 i un dipòsit acumulador de 1000l., la Diputació de Girona la ha subvencionat amb 12.645,30€, el cost de la instal·lació ha estat de 16.412,27€, i l’ha efectuat l’empresa Instal·lacions Juanola, SL.

L´Ajuntament d´Argelaguer amb data 3 de Setembre de l´any 2015, fou subvencionat per la Diputació de Girona, àrea de Medi Ambient (CILMA) amb les subvencions següents: Pla de l’Acció, Línea 3: 7.602€ per a la instal·lació solar fotovoltaica d’autoconsum; l´instal.lació fotovoltaica tè un cost de 36.284,21€ i l´esta efectuant Wattia Innova d´Olot sense licitació pùblica, la Diputació de Girona l´ha subvencionat amb 23.232€ euros dins del Programa específic de cooperació municipal PUOSC 2013-2013 i 6.842€ euros dins del Pla a l´Acció, per lluitat contra el canvi climàtic del 2015 i del Pla de l’Acció, Línea 1: 302€ per a la implantació de la comptabilitat energètica al municipi.

El Consistori d´Argelaguer a rebut subvencions del Programa PAES dins el “Pla a l´Acció” sense tenir aprovats els documents: Pla d’Acció Local per a la Sostenibilitat (PALS) de any 2003 i el Pla d’Acció per a l’Energia Sostenible (PAES) de l´any 2013, i que es mante tancat al procés de Participació veïnal d’obligat compliment dins l´Agenda 21 del municipi d´Argelaguer.

Amb data d´avui el document “Pla d’Acció per a l’Energia Sostenible (PAES) del municipi d´Argelaguer” segueix sense ser públic.

WP_20160606_10_17_27_Pro

Argelaguer disposarà d´una instal.lació fotovoltaica amb un cost de 36.284,21€ i d´accions proposades al PAES – Pla d´Acció per a l´Energia Sostenible del Consell d´Iniciatives Locals per al Medi Ambient de les Comarques de Girona (Foto Lejarza Garrotxa)

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

 
A %d blogueros les gusta esto: