Argelaguer Vall del Llierca

Garrotxa: Argelaguer – Tortellà – Montagut i Oix – Sales de Llierca – Sant Jaume de Llierca – Fundat l´any 2005

Residus de Catalunya destinarà 14 milions d´euros per construir la Planta de Triatge d´Olot a Sant Jaume de Llierca

Posted by lejarza en 21 junio, 2016


Residus de Catalunya destinarà 14 milions d´euros per construir la Planta de Triatge d´Olot a Sant Jaume de Llierca

Amb un Conveni amb el Consell de la Garrotxa d´Olot”

Argelaguer – Vall del Llierca

El consell de direcció de l´Agència de Residus de Catalunya (ARC) ha aprovat subscriure un Conveni amb el Consell Comarcal de la Garrotxa d´Olot per finançar la Planta de Triatge de la fracció resta dels residus -la que no es recull de forma selectiva-, que incorpora la selecció i tractament de residus voluminosos. Es finançaran alhora les infraestructures i serveis complementaris per al funcionament de les instal·lacions, que donaran també servei a la comarca del Pla de l´Estany.

El pressupost total per a les actuacions és de 14 milions d´euros, que aniran a càrrec de l´ARC, dividits en quatre anualitats, fins a l´any 2020.

L´Ajuntament de Sant Jaume de Llierca continua oposant-se a la ubicació escollida pel Consell Comarcal de la Garrotxa d´Olot (CiU) amb el vistiplau de la Generalitat de Catalunya (Junts pel Sì / CiU-ERC).

L´actual equip de Govern de Sant Jaume de Llierca (CiU) manté el procés judicial que va obrir l´anterior Govern municipal (ERC) format per Ferran Puig Estartús, Clara Bayona Lucena i Rosó Domènech Ferrer, ara a l´oposició, quan va denunciar el Pla Especial per poder construir-hi la planta.

Els terrenys escollits son rústics i es troben a Can Coma de Baix al riu Fluvià (Xarxa Natura 2000 – Uniò Europea), al costat del Polígon Industrial de Politger.

El Consistori ve com a inconvenient el fet que no hi ha el acces necessari, entre altres aspectes.

El Consistori de Sant Jaume de Llierca format per Jordi Cargol Cros, Lourdes Barris Costa, Toni Cruz Grifre i Marc Minguez Regidor, tenen el suport de l´Associació de Veïns de Sant Jaume de Llierca (AVSJ), Entitats ecologistes, alguns partits polítics com la CUP del Llierca i sectors econòmics com la pagesia de la Vall del Llierca, que aposten perquè la Planta de Triatge es fací al Polígon Politger.

L´equip de Govern va presentar diferents estudis tècnics que avalen la seva posició contrària als terrenys escollits, com l´elaborat per un equip de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) que alerta de les pudors de la futura Planta que ompliran de ple la població. Aquesta problemàtica s´afegiria a d´altres d´ambientals, com les contaminacions a l´Aqüífer per la permeabilitat del sòl.

L´Associació de Veïns d´Argelaguer (AVA) dona suport contra la Planta de Triatge del Consell Comarcal de la Garrotxa d´Olot.

WP_20160429_20_26_52_Pro

L´Alcalde de Sant Jaume de Llierca Jordi Cargol Cros parlant al Centre Cìvic contra la Planta de Triatge del Consell Comarcal de la Garrotxa d´Olot (Foto Lejarza Argelaguer)

L´Alcalde de Sant Jaume de Llierca Jordi Cargol Cros parlant al Centre Cìvic (Abril) contra la Planta de Triatge del Consell Comarcal de la Garrotxa d´Olot (Foto Lejarza Argelaguer)

Anuncios

16 comentarios to “Residus de Catalunya destinarà 14 milions d´euros per construir la Planta de Triatge d´Olot a Sant Jaume de Llierca”

 1. lejarza said

  Planta de triatge

  El govern dóna llum verda a la planta de triatge de Sant Jaume de Llierca

   La Generalitat preveu invertir-hi 14 milions d’euros en quatre anys

   L’ajuntament no vol l’equipament tal com està projectat i manté el contenciós administratiu en contra del projecte

  Andreu Oliveras

  El govern de la Generalitat aprova construir la planta de triatge a Sant Jaume de Llierca. Aquest matí el consell de direcció de l’Agència de Residus de Catalunya ha aprovat el conveni amb el Consell Comarcal de la Garrotxa per finançar la construcció de la planta. Les obres està previst que costin 14 milions d’euros, que es dividiran en quatre anualitats des d’ara fins el 2020. La planta ha de donar servei a la Garrotxa i al Pla de l’Estany.

  La mesura no ha agradat a l’Ajuntament de Sant Jaume de Llierca, que confiava que no es prengués cap decisió fins que es resolgués el contenciós que van interposar en contra de la planta. El seu alcalde, Jordi Cargol, ha explicat a NacióGarrotxa que la Generalitat no s’ha posat en cap moment amb contacte amb el consistori per comunicar-los que donaven llum verda a la planta. Sí que ho va fer la setmana passada el Consell Comarcal de la Garrotxa per demanar-los que retiressin el contenciós, en vistes de la imminent aprovació.

  Els veïns de Sant Jaume, contraris a la planta

  Els veïns de Sant Jaume de Llierca fa anys que es mobilitzen en contra de la planta de triatge. Fa tres anys, l’anterior consistori governat per ERC va presentar un contenciós administratiu en contra del projecte. En el text s’al·lega que els terrenys escollits pel govern són massa permebles i a més hi haurà problemes amb les olors, que acabaran arribant al nucli urbà. També temen que els camions que vagin fins a la planta acabin passant per dins del poble.

  Amb el canvi de govern a les passades eleccions municipals, Convergència i Unió va decidir mantenir el contenciós. Cargol assegura que ells també estan en contra de la planta de triatge tal i com està projectada i volen que es repensi tot el projecte. L’actual equip de govern municipal estaria a favor d’acollir la planta, sempre i quan es traslladés al polígon industrial i comptés amb la complicitat dels veïns. “Nosaltres no diem que no volem cap planta de triatge”, aclareix l’alcalde.

  L’Ajuntament de Sant Jaume estudia les accions que durà a terme a partir d’ara, després de la decisió de l’Agència de Residus de Catalunya. Assegura que als propers dies farà públics els passos a seguir. El Consell Comarcal declina per ara fer declaracions i també anuncia que properament convocarà una roda de premsa per explicar tots els detalls de la planta de triatge.

 2. lejarza said

  Ja hi ha pressupost per la construcció de la planta de tractament de Sant Jaume de Llierca

  L’Ajuntament demana a la Generalitat esperar a tenir una resolució judicial en el contenciós administratiu que va obrir contra el pla especial urbanístic

  L’Agència de Residus de Catalunya (ARC) té previst signar properament un conveni amb el Consell Comarcal de la Garrotxa per finançar la futura planta de Sant Jaume de Llierca que s’encarregarà de tractar els residus municipals que no es recullen de forma selectiva així com la selecció i tractament de residus voluminosos. També s’assumirà el cost de les infraestructures i serveis complementaris necessaris per al funcionament de les instal·lacions, que també donaran servei a la comarca veïna del Pla de l’Estany. El pressupost màxim que s’hi preveu destinar és de 14 milions d’euros, que assumirà l’ARC en quatre anualitats i fins al 2020. L’Ajuntament de Sant Jaume de Llierca recorda que hi ha un contenciós administratiu obert perquè no estan d’acord amb l’emplaçament escollit i reclamen que la Generalitat no tiri endavant el projecte fins que el jutge s’hagi pronunciat.

  L’anunci de la dotació de 14 milions d’euros que l’Agència Catalana de Residus (ACR) destinarà a la futura planta de triatge de Sant Jaume s’ha donat a conèixer aquest dilluns a través d’un comunicat. Segons aquest document, s’informa que el consell de direcció de l’Agència ha aprovat subscriure un conveni amb el Consell Comarcal de la Garrotxa per finançar aquest projecte. La signatura encara no té data però es preveu que sigui properament. Des del consell comarcal no han volgut fer declaracions a l’espera de tenir la confirmació oficial.

  Qui sí que ha fet una primera valoració ha estat l’Ajuntament de Sant Jaume de Llierca que continua oposant-se a la ubicació escollida pel Consell Comarcal de la Garrotxa amb el vistiplau de la Generalitat. L’actual equip de govern (CiU) manté el procés judicial que va obrir l’anterior govern municipal, ara a l’oposició, quan va denunciar el pla especial per poder construir-hi la planta. Els terrenys escollits eren rústics i es troben al pla de Can Coma de Baix, una zona apartada dels dos polígons Politger que hi el municipi. El consistori també veia com a un inconvenient el fet que no hi hagués els accessos necessaris ni estiguessin connectats amb l’altre polígon, entre d’altres aspectes. El consistori va tenir el suport de les entitats ecologistes, alguns partits polítics i sectors econòmics com la pagesia, que apostaven perquè la planta es fes al polígon Politger.

  L’equip de govern va presentar diferents estudis tècnics que avalarien la seva posició contrària als terrenys escollits, com ara l’elaborat per un equip de la Universitat Politècnica de Catalunya que alertava de les pudors de la planta que omplirien de ple la població. Aquesta problemàtica s’afegiria a d’altres d’ambientals, com ara possibles contaminacions a l’aqüífer per la permeabilitat del sòl.

  L’alcalde actual, Jordi Cargol, lamenta que la Generalitat continuï endavant amb aquest projecte perquè considera que primer caldria tenir una resolució judicial sobre el contenciós que hi ha obert des de fa dos anys tot recordant que hi ha “molts dubtes tècnics” sobre la seva ubicació. En declaracions a l’ACN ha assenyalat que “en moments de dificultats econòmiques hem de ser tots responsables de fer les coses bé; si ho fem malament no és la solució”. I reclama que s’obri un nou període de diàleg amb un plantejament més global a nivell d’anàlisi i necessitats de l’equipament donat que també es vol que en faci ús la comarca del Pla de l’Estany.

  L’Agència Catalana de Residus ja preveia decidir si tirava endavant la construcció de la planta al llarg del 2016, un cop s’hagués revisat el Pla d’Infraestructures de Residus 2013-2020 per valorar si realment era necessària. Un dels principals aspectes a tenir en compte era l’evolució de la generació de residus.

 3. lejarza said

  L’Agència de Residus de Catalunya destinarà 14 milions d’euros a construir la planta de triatge de la Garrotxa

  El consell de direcció de l’Agència de Residus de Catalunya ha aprovat subscriure un conveni amb el Consell Comarcal de la Garrotxa per finançar la planta de triatge o tractament de la fracció resta dels residus municipals –la que no es recull de forma selectiva–, que incorpora la selecció i tractament de residus voluminosos. Es finançaran alhora les infraestructures i serveis complementaris necessaris per al funcionament de les instal·lacions, que donaran també servei al Pla de l’Estany. El pressupost total màxim per a les actuacions és de 14 milions d’euros, que aniran a càrrec de l’Agència de Residus, dividits en quatre anualitats, fins a l’any 2020.

 4. lejarza said

  La planta de Sant Jaume de Llierca ja té finançament

   La Generalitat destinarà 14 milions d’euros a les futures instal·lacions de tractament d’escombraries

  Ramon Estéban – SANT JAUME DE LLIERCA

  L’Agència de Residus de Catalunya (ARC) i el Consell Comarcal de la Garrotxa subscriuran d’aquí a poc un conveni per finançar la construcció de la planta de tractament d’escombraries projectada al terme de Sant Jaume de Llierca. Segons el tracte, el govern hi destinarà un màxim de 14 milions d’euros d’aquí al 2020, repartits en quatre anualitats. En aquesta quantitat s’inclouen les infraestructures i els serveis que calguin per posar en marxa el complex. Segons el projecte, la planta, que donarà servei a la Garrotxa i al Pla de l’Estany, es construirà a can Coma de Baix, en uns terrenys rústics situats a prop del polígon industrial del Pla de Politger. L’Ajuntament de Sant Jaume, governat aleshores per uns independents vinculats a ERC, a la tardor del 2014 va presentar un recurs al jutjat del contenciós administratiu contra aquest pla especial, perquè, des del seu punt de vista, el document no s’adiu amb les normes urbanístiques i del sòl. En la seva opinió, si la planta s’ha de fer, hauria de construir-se dins del polígon i no pas en sòl rústic. L’Ajuntament sorgit de les últimes eleccions municipals (de CiU) ha mantingut el recurs. Diverses entitats i associacions s’han expressat en el mateix sentit que l’Ajuntament, mentre que el Consell de la Garrotxa, governat per CiU, defensa la idoneïtat dels terrenys escollits i recorda la necessitat que té el territori de disposar d’unes instal·lacions d’aquesta mena, amb les quals s’allarga la vida dels abocadors.

 5. lejarza said

  L’Agència de Residus invertirà 14 milions per fer la planta a Sant Jaume de Llierca

  L’Ajuntament demana esperar a tenir una resolució en el contenciós contra el pla especial urbanístic

  21.06.2016

  SANT JAUME DE LLIERCA | ACN/DDG

  L’Agència de Residus de Catalunya (ARC) té previst signar properament un conveni amb el Consell Comarcal de la Garrotxa per finançar la futura planta de Sant Jaume de Llierca que s’encarregarà de tractar els residus municipals que no es recullen de forma selectiva així com la selecció i tractament de residus voluminosos.
  També s’assumirà el cost de les infraestructures i serveis complementaris necessaris per al funcionament de les instal·lacions, que també donaran servei a la comarca veïna del Pla de l’Estany. El pressupost màxim que s’hi preveu destinar és de 14 milions d’euros, que assumirà l’ARC en quatre anualitats i fins al 2020. L’Ajuntament de Sant Jaume de Llierca recorda que hi ha un contenciós administratiu obert perquè no estan d’acord amb l’emplaçament escollit i reclamen que la Generalitat no tiri endavant el projecte fins que el jutge s’hagi pronunciat.
  L’anunci de la dotació de 14 milions d’euros que l’Agència Catalana de Residus (ACR) destinarà a la futura planta de triatge de Sant Jaume es va donar a conèixer ahir a través d’un comunicat. Segons aquest document, s’informa que el consell de direcció de l’Agència ha aprovat subscriure un conveni amb el Consell Comarcal de la Garrotxa per finançar aquest projecte. La signatura encara no té data però es preveu que sigui properament. Des del consell comarcal no van voler fer declaracions a l’espera de tenir la confirmació oficial.
  Qui sí que va fer una primera valoració va ser l’Ajuntament de Sant Jaume de Llierca, que continua oposant-se a la ubicació escollida pel Consell Comarcal de la Garrotxa amb el vistiplau de la Generalitat. L’actual equip de govern (CiU) manté el procés judicial que va obrir l’anterior govern municipal, ara a l’oposició, quan va denunciar el pla especial per poder construir-hi la planta. Els terrenys escollits eren rústics i es troben al pla de Can Coma de Baix, una zona apartada dels dos polígons Politger que hi ha al municipi. El consistori també veia com un inconvenient el fet que no hi hagués els accessos necessaris ni estiguessin connectats amb l’altre polígon, entre d’altres aspectes.
  El consistori va tenir el suport de les entitats ecologistes, alguns partits polítics i sectors econòmics com la pagesia, que apostaven perquè la planta es fes al polígon Politger.

  Diferents estudis
  L’equip de govern va presentar diferents estudis tècnics que avalarien la seva posició contrària als terrenys escollits, com ara l’elaborat per un equip de la Universitat Politècnica de Catalunya que alertava de les pudors de la planta que omplirien de ple la població. Aquesta problemàtica s’afegiria a d’altres d’ambientals, com ara possibles contaminacions a l’aqüífer per la permeabilitat del sòl.
  L’alcalde actual, Jordi Cargol, lamenta que la Generalitat continuï endavant amb aquest projecte perquè considera que primer caldria tenir una resolució judicial sobre el contenciós que hi ha obert des de fa dos anys, tot recordant que hi ha “molts dubtes tècnics” sobre la seva ubicació.
  En declaracions a l’ACN va assenyalar que “en moments de dificultats econòmiques hem de ser tots responsables de fer les coses bé; si ho fem malament no és la solució”. I reclama que s’obri un nou període de diàleg amb un plantejament més global a nivell d’anàlisi i necessitats de l’equipament donat que també es vol que en faci ús la comarca del Pla de l’Estany.
  L’Agència Catalana de Residus ja preveia decidir si tirava endavant la construcció de la planta al llarg del 2016, un cop s’hagués revisat el Pla d’Infraestructures de Residus 2013-2020 per valorar si realment era necessària.

 6. lejarza said

  L’Agència de Residus destinarà 14M€ a la planta de tractament de Sant Jaume
  20 de juny de 2016
  Per Jordi Altesa

  L’Agència de Residus de Catalunya destinarà 14 milions d’euros a fer la planta de triatge projectada a Can Coma de Baix, a Sant Jaume de Llierca. Ho ha aprovat el consell de direcció de l’Agència de Residus de Catalunya i es farà a través d’un conveni amb el Consell Comarcal de la Garrotxa. La planta a més donarà servei al Pla de l’Estany.

  El pressupost previst és el màxim i l’assumirà l’Agència de Residus de Catalunya en quatre anualitats.

  Amb un contenciós obert

  La decisió sobre el lloc escollit està enmig de la polèmica i l’Ajuntament de Sant Jaume va presentar un contenciós administratiu. Ho va fer l’anterior equip de govern i l’actual ho va mantenir perquè entenia que hi havia raons tècniques suficients, tot i que l’alcalde admetia a Ràdio Olot que veu difícil que es pugui canviar de lloc.

 7. lejarza said

  Sant Jaume proposarà una alternativa d’ubicació de la planta per retirar el contenciós administratiu
  20 de juny de 2016
  Per Jordi Altesa

  Sant Jaume presentarà una proposta alternativa a la Planta de triatge per evitar que es faci a Can Coma de Baix. Si s’accepta la proposta, retirarà el contenciós administratiu. Ho ha dit a Ràdio Olot l’alcalde del municipi, Jordi Cargol. Tot després de que la Generalitat hagi anunciat que ja té els diners que val el centre, 14M€.

  El consell de direcció de l’Agència de Residus de Catalunya ha aprovat un conveni amb el Consell Comarcal de la Garrotxa que assegura el finançament de la planta que s’ha de fer a Sant Jaume i que donarà servei també al Pla de l’Estany, segons ha informat el Departament de Territori i Sostenibilitat a través d’una nota de premsa. Aquest és, a efectes pràctics, pràcticament el darrer pas administratiu abans que es puguin començar a expropiar terrenys i per tant, el projecte deixi el seu procés més burocràtic i passi ja a fets reals. En una entrevista a l’Informatiu del Vespre de Ràdio Olot, l’alcalde de Sant Jaume Jordi Cargol ha explicat que demanaran una reunió d’urgència amb Consell comarcal i el Departament de Territori per tractar el tema ja que creuen que al lloc escollit, Can Coma de Baix, no és el més idoni que hi ha al poble.

  Cargol ha revelat en aquesta entrevista que el Consell Comarcal li demanava per carta que retirés el contenciós administratiu la setmana passada. L’alcalde admet que el Consell no s’ha mogut ni un mil·límetre en el projecte inicial de fer-lo en aquest lloc i amb les característiques marcades.

  Buscaran una alternativa

  L’alcalde s’ha mostrat “sobtat” que malgrat els problemes econòmics de la Generalitat sí que hi hagi 14M€ per fer aquesta planta que anirà pagant en anualitats fins al 2020. Des de Sant Jaume demanen diàleg mentre esperen el contenciós administratius i es comprometen a retirar-lo si s’accepta una alternativa que serà fer la planta al poble però a un altre lloc, sempre i quan hi hagi consens previ al municipi.

  Aquesta redacció s’ha posat en contacte amb el Consell Comarcal de la Garrotxa per si volien fer declaracions sobre l’acord firmat amb l’Agència de Residus, però esperaran a tenir una notificació oficial al respecte. De fet, s’han assabentat de la decisió de la Generalitat per Ràdio Olot.

 8. lejarza said

  L’Agència de Residus de Catalunya destinarà 14 milions d’euros a construir la planta de tractament de la Garrotxa

  Tractarà la fracció resta de les deixalles que es recullen, la que no se separa de forma selectiva

  Donarà servei també a la comarca del Pla de l’Estany

  El consell de direcció de l’Agència de Residus de Catalunya (ARC) ha aprovat subscriure un conveni amb el Consell Comarcal de la Garrotxa per finançar la planta de tractament de la fracció resta dels residus municipals –la que no es recull de forma selectiva–, que incorpora la selecció i tractament de residus voluminosos. Es finançaran alhora les infraestructures i serveis complementaris necessaris per al funcionament de les instal·lacions, que donaran també servei al Pla de l’Estany.

  El pressupost total màxim per a les actuacions és de 14 milions d’euros, que aniran a càrrec de l’ARC, dividits en quatre anualitats, fins a l’any 2020.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

 
A %d blogueros les gusta esto: