Argelaguer Vall del Llierca

Garrotxa: Argelaguer – Tortellà – Montagut i Oix – Sales de Llierca – Sant Jaume de Llierca – Fundat l´any 2005

Un 15% de l’energia d’onze pobles garrotxins prové de fonts renovables

Posted by lejarza en 16 junio, 2016


Un 15% de l’energia d’onze pobles garrotxins prové de fonts renovables

Jordi Altesa

Un pas més en els acords del protocol de Kyoto que marquen que el 2020 el 20% del que gastem hauria de venir d’aquest tipus d’energies. Aquest any, el Consell espera que més pobles obtinguin aquests nivells.

De l’energia que gasten Argelaguer, Besalú, Castellfollit, les Planes, les Preses, Mieres, Montagut, Sant Aniol, Sant Feliu, Sant Ferriol i Sant Jaume un 15% prové de fonts renovables. Això inclou tant la que gasten els seus edificis com la de l’enllumenat públic: 250 punts de subministrament i un volum de 3GigaWatts/hora. A banda, el propi Consell Comarcal i els organismes que en depenen també han obtingut un certificat de que el 15% de l’energia que gasten és neta. Des de l’àrea d’urbanisme del Consell Comarcal, Josep Martín ha explicat que els mateixos consumidors poden demanar el certificat energètic que ara s’ha lliurat als municipis.

Els certificats acrediten les dades del 2015 i els reptes per aquest any és anar creixent en nombre de municipis i en percentatge d’energies renovables. Els compromisos de l’acord de Kyoto és que el 2020 el 20% de l’energia que gastem sigui renovable. Aquests 11 consistoris i el propi Consell fan el que es coneix com una compra agregada en aquest cas a l’empresa garrotxina Bassols Energia. Martín ha detallat de què serveix fer una compra agregada d’energia.

El Consell espera que amb aquestes mesures es pugui conscienciar als ciutadans de demanar energia de fonts netes ja que el consum dels ajuntament suposa entorn al 3% o 4% del total que es gasta. L’entrega dels diplomes als consistoris complidors s’ha fet en el marc de la Setmana per l’Energia.

WP_20160606_10_17_20_Pro

Argelaguer disposarà d´una instal.lació fotovoltaica amb un cost de 36.284,21€ i l´esta efectuant Wattia Innova, accions proposades al PAES – Pla d´Acció per a l´Energia Sostenible (Foto Lejarza Garrotxa)

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

 
A %d blogueros les gusta esto: