Argelaguer Vall del Llierca

Garrotxa: Argelaguer – Tortellà – Montagut i Oix – Sales de Llierca – Sant Jaume de Llierca – Fundat l´any 2005

Castellfollit de la Roca aprova reclamar 28.823,59 euros per danys i perjudicis a la constructora Coempco S. A.

Posted by lejarza en 8 junio, 2016


Castellfollit de la Roca aprova reclamar 28.823,59 euros per danys i perjudicis a la constructora Coempco S. A.

ACN Argelaguer – Vall del Llierca

El ple de l’Ajuntament de Castellfollit de la Roca (Garrotxa) ha aprovat, per unanimitat, reclamar 28.823,59 euros d’indemnització en concepte de danys i perjudicis a l’empresa que va deixar inacabades les obres de la segona fase de construcció del nou ajuntament. Segons l’informe que l’equip de govern ha portat al ple d’aquest dimarts, la constructora ha certificat obres que no estan enllestides, que tenen amidaments erronis i també ha deixat treballs pendents. En paral·lel, l’equip de govern també proposa reclamar una indemnització a l’arquitecta, però encara estan quantificant quin import podrien demandar i quina és la via més idònia per fer-ho. El consistori ha donat llum verda al projecte per acabar les obres del polèmic edifici i xifra la inversió necessària en més de 137.000 euros.

L’acord de ple aprovat aquest dilluns al vespre recull que el ple de l’Ajuntament de Castellfollit (aleshores amb majoria de CiU) va adjudicar la segon fase de les obres de construcció del nou consistori a l’empresa COEMPCO S. A. per un total de 423.277,30 euros. Un cop enllestits aquests treballs, l’edifici hauria de poder “ser ocupat i destinat a seu de les oficines municipals”.

El ple del 15 de desembre del 2015 va aixecar acta notarial de l’estat de les obres i va acordar resoldre el contracte i confiscar al contractista la fiança de 18.244,71 euros (que es descomptaria de la indemnització que reclamen). “A l’acta notarial es va poder constatar que les obres que han estat certificades, no estaven realment executades”, recull l’acord de ple. A més, ressalten que no s’ha fet l’acta de recepció de les obres i encara queden per certificar 6.813,26 euros. “La resta del projecte està certificat i abonat”, exposen.

Com que les obres no estan enllestides i, a més, la constructora ha fet fallida i està en mans d’un administrador concursal, l’ajuntament ha decidit quantificar els danys i perjudicis provocats per la no finalització de les obres i reclamar-los. El motiu que ha portat l’Ajuntament de Castellfollit de Roca, en mans d’ERC, a prendre aquesta decisió és donar resposta a una reclamació d’una quantitat de diners en concepte d’interessos de demora que l’administrador concursal els hi ha exigit per un retard que hi va haver en el pagament de les certificacions d’obres.

Segons l’acord aprovat per unanimitat, la suma és de 28.823,59 euros (16.855,19 euros per obra certificada no executada, 3.062,72 euros per obra certificada amb amidaments erronis i 8.905,68 euros de redacció del projecte d’acabament d’obres pendents). Restant-hi la fiança confiscada, l’import a abonar seria de 10.578,88 euros.

L’acord de ple es farà arribar a l’empresa i a l’administrador concursal que està executat la liquidació de l’empresa perquè es pronunciïn sobre la reclamació. Sinó, l’equip de govern no descarta recórrer a la justícia interposant una demanda per la via civil.

El ple també ha donat llum verda per unanimitat al projecte que defineix i quantifica les obres que falten per enllestir definitivament l’edifici i que pugui entrar en servei, després d’anys de litigis i obres empantanegades. Segons el projecte, els treballs que encara hi ha pendents costaran 137.017 euros i, si es fan de forma simultània, el termini d’execució seria de quatre mesos.

El nou ajuntament de Castellfollit de la Roca, situat a la plaça Sant Roc número 1, ha estat envoltat de polèmica i va desencadenar diversos processos judicials que ara, nou anys després de l’adjudicació de les obres, comencen a arribar al final. El jutjat va declarar il·legal el nou edifici, sobre el qual pesava una ordre d’enderroc parcial que es va evitar després d’indemnitzar amb 175.000 euros el propietaris d’uns terrenys no expropiats que s’havien envaït.

L’empresa COEMPCO S. A. construint l'edifici polivalent o poliesportiu d'Argelaguer a la Garrotxa (Foto Lejarza)

L’empresa COEMPCO S. A. construint l’edifici polivalent o poliesportiu d’Argelaguer a la Garrotxa (Foto Lejarza)

Foto: L’empresa COEMPCO S. A. construint l’edifici polivalent o poliesportiu d’Argelaguer a la Garrotxa

Anuncios

3 comentarios to “Castellfollit de la Roca aprova reclamar 28.823,59 euros per danys i perjudicis a la constructora Coempco S. A.”

 1. lejarza said

  AJUNTAMENT DE CASTELLFOLLIT DE LA ROCA Anunci d’aprovació inicial d’un projecte

  Núm. 111 – 10 de juny de 2016 Núm. 5072

  Anunci d’aprovació inicial d’un projecte

  El Ple de l’Ajuntament, en sessió celebrada en data 7/06/16 va aprovar inicialment el Projecte d’Acabament del nou Ajuntament de Castellfollit redactat per l’arquitecta N’Anna Baldò Sánchez, amb un pressupost total de 137.017,00€, que inclou IVA; en virtut del que determina l’art. 37 del ROAS s’exposa al públic a les oficines municipals, durant el termini de 30 dies, per tal que els interessats puguin presentar al·legacions i suggeriments.

  Castellfollit de la Roca, 8 de juny de 2016

  Miquel Reverter Tres Alcalde

 2. lejarza said

  Castellfollit de la Roca aprovarà definitivament les obres per acabar el nou ajuntament amb un cost de 137.000 euros

  Redacció | Data: 19 juliol 2016

  Es decidirà en un ple extraordinari aquest dimarts amb l’objectiu que els treballs acabin a finals d’any

  L’Ajuntament de Castellfollit de la Roca (Garrotxa) farà aquest dimarts un dels últims passos per posar punt i final a la polèmica construcció del nou edifici del consistori que va començar fa més de 9 anys. L’equip de govern (ERC-AM) preveu aprovar de forma definitiva les obres que han de permetre enllestir definitivament l’edifici perquè pugui entrar en servei el primer semestre de l’any que ve. El cost és de 137.000 euros, del quals el consistori n’aportarà 30.000 euros i la resta, la Diputació de Girona. També s’aprovarà el plec de clàusules per a la licitació del projecte d’obres.

  “Ha estat una feina de moltes dificultats i un llarg litigi judicial”, reconeixia aquesta tarda l’alcalde del municipi, Miquel Reverter, que confia posar punt i final a nou anys de problemes i maldecaps.

  El nou ajuntament de Castellfollit de la Roca, situat a la plaça Sant Roc número 1, ha estat envoltat de polèmica i va desencadenar diversos processos judicials que ara, nou anys després de l’adjudicació de les obres, comencen a arribar al final. El jutjat va declarar il·legal el nou edifici, sobre el qual pesava una ordre d’enderroc parcial que es va evitar després d’indemnitzar amb 175.000 euros el propietaris d’uns terrenys no expropiats que s’havien envaït.

  El projecte inicial del nou edifici -que va impulsar l’anterior equip de govern de CiU- era d’1,2 milions d’euros però se li han d’afegir els 450.000 euros dels litigis judicials i els 137.000 euros per a la finalització de les obres, és a dir, que eI cost total serà d’uns 1,9 milions d’euros. I encara quedarà pendent el tema de mobiliari del nou edifici. L’alcalde, però, diu que aquest és un aspecte menor i que aprofitaran tot el que es pugui de l’edifici vell. Per culpa d’aquest projecte, les finances municipals han quedat molt afectades i el consistori té un alt nivell d’endeutament.

  Si tot va sobre el previst, les obres han de durar uns 4 mesos i han d’estar enllestides abans que acabi l’any, per poder-se acollir a les subvencions del Pla únic d’Obres i Serveis (PUOSC).

  Cal recordar que en el ple del mes de juny es va aprovar per unanimitat reclamar 28.823 euros d’indemnització en concepte de danys i perjudicis a l’empresa que va deixar inacabades les obres de la segona fase de construcció del nou ajuntament i que ara es preveuen enllestir.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

 
A %d blogueros les gusta esto: