Argelaguer Vall del Llierca

Garrotxa: Argelaguer – Tortellà – Montagut i Oix – Sales de Llierca – Sant Jaume de Llierca – Fundat l´any 2005

Tortellà acusa l’empresa de la pedrera d’haver tret més material del compte

Posted by lejarza en 31 mayo, 2016


Tortellà acusa l’empresa de la pedrera d’haver tret més material del compte

Un estudi encarregat per l’Ajuntament conclou que Cycosa va extreure dels Comuns uns 500.000 metres cúbics més dels permesos en la concessió

Ramon Estéban / ACN – TORTELLÀ

Un estudi encarregat per l’Ajuntament conclou que Cycosa va extreure més material del permès de la pedrera de calç dels Comuns de Tortellà, propietat municipal, durant els setze anys que la va explotar. La diferència és de 500.000 metres cúbics, una xifra que els topògrafs han calculat a partir dels metres d’alçària i fondària, així com del perímetre, de la pedrera a cel obert. Per aquest fet, l’Ajuntament preveu demandar Cycosa per danys i perjudicis.

Al marge de la probable demanda, la sobreexplotació s’afegirà a l’expedient sancionador que té obert el consistori contra l’empresa des de fa sis anys perquè no l’ha restaurat. L’equip de govern sorgit de les últimes eleccions municipals va decidir mantenir el procés després que en una reunió informativa amb els veïns va quedar clar que la majoria ho volia així. “No va caldre fer la consulta ciutadana que havíem anunciat”, va explicar ahir l’alcalde, Rafel Domínguez (Independents de Tortellà-CP). L’alternativa a mantenir l’expedient era una proposta que consistia a renovar el conveni i extreure uns 260.000 metres cúbics més en un període de deu anys per acabar de perforar una zona que serviria de dipòsit de runes.

A la pedrera no s’hi treballa des del 2010, quan va expirar el termini de la concessió i l’Ajuntament no la va voler renovar precisament –segons sostenia– perquè l’empresa havia incomplert el punt del conveni pel qual s’havia d’anar restaurant la zona. També hi van influir les queixes dels veïns per les molèsties que ocasionava el pas de vehicles de gran tonatge. L’empresa va denunciar l’Ajuntament, però els tribunals van donar la raó al consistori.

Cycosa (Cales Yesos y Cementos de Olot, SA

Cales, Yesos y Cementos de Olot va sobreexplotar la pedrera de calç dels Comuns de Tortellà, Cycosa, situada al municipi d´Argelaguer Foto Lejarza Garrotxa

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

 
A %d blogueros les gusta esto: