Argelaguer Vall del Llierca

Garrotxa: Argelaguer – Tortellà – Montagut i Oix – Sales de Llierca – Sant Jaume de Llierca – Fundat l´any 2005

L’Ajuntament de Riudaura vol recuperar els camins vells

Posted by lejarza en 28 mayo, 2016


L’Ajuntament de Riudaura vol recuperar els camins vells

Argelaguer – Vall del Llierca

L’Ajuntament de Riudaura (Garrotxa) vol restablir traçats antics de camins que havien quedat en desús. Els considera un patrimoni del municipi i un potencial atractiu turístic.

L’Ajuntament de Riudaura treballa en un projecte que considera “gran i complex”, però que està convençut que s’ha d’acabar convertint en un atractiu turístic per al municipi. Això sí, no el vol tirar endavant de qualsevol manera, tenen clar que els camins els han de recuperar de la mà dels seus propietaris.

La intenció de l’Ajuntament és no quedar-se només en la recuperació dels camins. Un cop restablerts, podrien ser senders i incorporar-se a Itinerànnia, la xarxa de senders de la Garrotxa, Ripollès i l’Alt Empordà.

La recuperació de camins és el gran projecte de territori i medi ambient de l’Ajuntament de Riudaura per aquest any i arriba després de la neteja de la Riera Riudaura que va fer l´any 2015. A la tardor, i amb l’ajuda d’un grapat de veïns que van fer de voluntaris, va poder netejar la llera de la Riera que passa pel municipi.

2 comentarios para “L’Ajuntament de Riudaura vol recuperar els camins vells”

 1. lejarza said

  L’Ajuntament de Riudaura vol fer un catàleg de camins a partir de fotografies aèries

  RIUDAURA | DDG

  L’alcalde de Riudaura, David Jané (Fem Riudaura) i regidors van anar a l’Arxiu Històric de Girona, on van digitalitzar fotografies aèries del 1956. Es tracta de les imatges preses en el conegut com a vol americà. Una empresa americana va fer les fotografies per encàrrec de l’Oficina del Cadastre.
  “En el cas de Riudaura -segons va explicar l’alcalde- es pot comprovar com els camins eren més nets i la parcel·lació més petita”. Va afegir: “Els camps eren més petits i hi havia més masies destinades només a l’activitat agrícola”.
  Va assenyalar que ara l’Ajuntament definirà els camins de les fotografies i els contrastarà amb els plànols i d’altra documentació que hi ha a l’Ajuntament.
  A més, l’Ajuntament ha fet almenys 2 sessions amb veïns, caçadors i membres del Centre Excursionista Olot per tal d’acabar la definició dels camins.
  Feta la feina de documentació -segons va explicar Jané-, la idea és parlar amb els propietaris. La voluntat és negociar els passos, treure baranes i treure o condicionar els pastors elèctrics. El més important -segons va destacar- serà evitar el pas dels camins per davant de les façanes de les cases. “Abans -va indicar-, els camins passaven per les eres”. La idea, doncs, és negociar camins de circumval·lació per l’exterior de les cases.
  El pas final -segons ell- és mobilitzar els veïns de Riudaura. En una acció similar a les darreres neteges de la vora del riu, grups de voluntaris es dedicaran a netejar i marcar els camins.
  “Un cop els tinguem nets i -va explicar-, farem una fitxa de cada camí”. El pas final serà agrupar les fitxes en un catàleg de camins. Ha indicat que la previsió es tenir els camins catalogats a finals d’aquest any o principis del vinent.

 2. lejarza said

  L’Ajuntament de Riudaura inicirà la catalogació dels camins del municipi a partir d’imatges aèries captades per l’exèrcit americà el 1956

  L’Ajuntament de Riudaura recuperarà els antics camins del municipi a partir de les imatges aèries que l’exèrcit americà va captar el 1956, ara fa 60 anys. El consistori vol elaborar el catàleg de camins del municipi i incorporar-lo al Pla d’Ordenació Urbanística en els propers dos anys.

  L’Ajuntament de Riudaura vol identificar els actuals camins del municipi i recuperar els antics camins que han quedat en desús, per tal de tornar-los a fer útils i accessibles. Per poder-lo dur a terme, el consistori ha fet una troballa molt valuosa. Ha descobert que l’Arxiu de Girona guarda una sèrie de làmines fotogràfiques de l’exèrcit americà, corresponents al 1956, que identifiquen perfectament els camins que eren transitables a Riudaura fa 60 anys. A partir d’aquest material, l’Ajuntament vol iniciar una sèrie de treballs de catalogació i recuperació que començarà per la identificació de la xarxa de camins històrica del municipi i el manteniment d’una sèrie d’entrevistes amb els propietaris dels terrenys per on passen.

  El consistori vol elaborar el catàleg de camins del municipi que incorporarà al Pla d’Ordenació Urbanística en els propers dos anys, un objectiu que la corporació municipal es planteja a mig termini. L’Ajuntament de Riudaura inicia una feina feixuga però necessària per conèixer el patrimoni que el municipi té en referència a la seva xarxa de camins.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

 
A %d blogueros les gusta esto: