Argelaguer Vall del Llierca

Garrotxa: Argelaguer – Tortellà – Montagut i Oix – Sales de Llierca – Sant Jaume de Llierca – Fundat l´any 2005

El Consell Comarcal de la Garrotxa aprova 1.117.874 milions d´euros en el tractament de lixiviats

Posted by lejarza en 18 mayo, 2016


El Consell Comarcal de la Garrotxa aprova 1.117.874 milions d´euros en el tractament de lixiviats

Argelaguer – Vall del Llierca

El Consell Comarcal de la Garrotxa va aprovar amb els vots de CiU, ERC, PSC i l’abstenció de la CUP el projecte d’adequació del vas del dipòsit descontrolat de residus municipals de la Garrotxa per al tractament de lixiviats.

El projecte està valorat en 1.117.874€ i es concretarà en el decurs d’aquest any. L’actuació farà possible el tractament de lixiviats en l’estació depuradora d’aquests líquids del mateix abocador del Clot de les Mules, a Beuda.

Part dels lixiviats (líquids resultants de la descomposició de residus) són transportats a equipaments de fora de la comarca, cosa que suposa una despesa important.

Abans, havien estat tractats a la depuradora d’Olot i també havien projectat una planta en un polígon d’Olot.

Des de fa uns 4 anys el Consell Comarcal i la Junta de Residus van decidir fer el tractament al mateix abocador, perquè quan el tanquin encara s’hi hauran de treure durant molt de temps els lixiviats.

El lixiviat és un residu perillós, els residus de la fracció rebuig dipositats a l’abocador comarcal sofreixen, en condicions anaeròbiques, un procés de transformació i estabilització dels residus, que produeix per una banda biogàs i per una altra un líquid de color negre anomenat lixiviat.

Una respuesta para “El Consell Comarcal de la Garrotxa aprova 1.117.874 milions d´euros en el tractament de lixiviats”

 1. lejarza said

  CONSELL COMARCAL DE LA GARROTXA Anunci sobre l’aprovació inicial d’un projecte

  Núm. 103 – 31 de maig de 2016 Núm. 4365

  Anunci sobre l’aprovació inicial d’un projecte

  En data 12 de maig de 2016, el Ple del Consell Comarcal de la Garrotxa va aprovar inicialment el Projecte d’adequació del vas del dipòsit controlat de residus municipals de la comarca de la Garrotxa. Adequació i millora del tractament de lixiviats, que té un pressupost d’execució de 923.866,55 € més 194.011,98 € corresponents a l’IVA.

  Els mateixos acords varen delegar en el president del Consell Comarcal la competència específica per aprovar-lo definitivament i posteriorment aprovar l’obertura de l’expedient de contractació i adjudicar-lo.
  L’esmentat projecte es sotmet a informació pública en el Butlletí Oficial de la Província de Girona i al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya pel termini de 15 dies hàbils per tal que es pugui examinar i formular-hi les al·legacions pertinents.

  En cas que no es presentin al·legacions, el projecte restarà aprovat definitivament, donant-se, en aquest acte, per complet el que disposen els articles 37 i 38 del Decret 179/95, de 13 de juny, pel qual s’aprova el Reglament d’obres, activitats i serveis dels ens locals, sense perjudici que l’acord d’aprovació definitiva del projecte es publiqui en el Butlletí Oficial de la Província de Girona i en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

  Acords que es fan públics als efectes oportuns

  Olot, la Garrotxa, 23 de maig de 2016

  Joan Espona i Agustín President

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

 
A %d blogueros les gusta esto: