Argelaguer Vall del Llierca

Garrotxa: Argelaguer – Tortellà – Montagut i Oix – Sales de Llierca – Sant Jaume de Llierca – Fundat l´any 2005

La UdG i la “responsabilitat social” patrocinada pels bancs

Posted by lejarza en 17 mayo, 2016


La UdG i la “responsabilitat social” patrocinada pels bancs

Florencio de la Torre Yugueros

Avui m´he trobat la notícia que la UdG acull una trobada d´universitats i entitats que aposten per la responsabilitat social.

M´ha alegrat molt tenir coneixement d´aquesta implicació de la nostra institució en una tema de gran importància en la nostra societat: la responsabilitat.

I ho és sobretot en un moment de gran desconfiança en la gestió dels representants polítics pels casos de corrupció, en què l´individualisme ultraliberal justifica el “campi qui pugi”.

Però la meva sorpresa ha estat veure qui organitza i està darrere d´aquesta trobada: el Banc Santander.

El Banc Santander ha estat denunciat en l´informe 35/2015 d´Intermón Oxfam com la segona empresa espanyola de l´IBEX35 que més empreses filials té en paradisos fiscals, amb un total de 182 empreses, un 20% del total d´empreses offshore de companyies de l´IBEX35.

A més, moltes d´aquestes empreses apareixen en els Papers de Panamà.

També aquest banc ha participat en inversions de 235 milions d´euros en les principals empreses d´armes espanyoles i ha invertit 1.675 milions de dólars en armes nuclears.

Realment creu vostè que aquest banc, amb aquest historial financer, té “responsabilitat social”? I no tenen res a dir, sobre aquest tema, els membres de la comunitat universitària que es dediquen a buscar solucions científiques per als problemes de la nostra societat?

Crec que la responsabilitat social de la Universitat queda molt en dubte quan col·labora amb entitats que el fi prioritari de les quals és el benefici econòmic (sobretot dels que més tenen), sense mirar gaire la moralitat dels mitjans emprats a tal fi. Tot i que vulguin tapar aquests mitjans amb actuacions molt “solidàries” com beques, premis, ajuts i trobades d´entitats amb finalitats socials.

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

 
A %d blogueros les gusta esto: