Argelaguer Vall del Llierca

Garrotxa: Argelaguer – Tortellà – Montagut i Oix – Sales de Llierca – Sant Jaume de Llierca – Fundat l´any 2005

Euram Garrotxa ha constituït la Locomotora Energètica

Posted by lejarza en 9 mayo, 2016


Euram Garrotxa ha constituït la Locomotora Energètica

fibra òptica als polígons de Argelaguer, Begudà, Pla de Politger a Sant Jaume de Llierca, i Besalú”

Argelaguer – Vall del Llierca

LC Paper, la cooperativa La Fageda, Bassols Energia i Wattia Innova, aquestes tres últimes sòcies de Cercle Euram Garrotxa, han constituït la Locomotora Energètica, una associació d’empreses que té com a objectiu reduir les emissions de diòxit de carboni fins assolir nivells propers a zero.

L’experiència, pionera en el sector privat, està oberta a la incorporació d’altres empreses.

Per entrar a formar part del grup, caldrà signar l’acord voluntari per a la reducció de gasos d’efecte hivernacle de l’Agència del Canvi Climàtic de la Generalitat de Catalunya.

L’objectiu de l’Associació, que s’ha compromès de manera pública a reduir les seves emissions i a monitoritzar-les, és fonamentalment pedagògic i se centrarà a desenvolupar accions de formació i informació tant en centres educatius com en empreses i administracions públiques.

La Locomotora energètica comptarà amb una pàgina web, a través de la qual es podrà fer seguiment tant dels treballs i accions de les empreses com de la incorporació de nous membres.

Euram Garrotxa ha establert com a directrius de la seva acció els següents objectius:

Recolzar des del territori la promoció de les infraestructures del corredor ferroviari mediterrani i de les xarxes de comunicació de fibra òptica.

En consonància amb els objectius del Institut d’Economia i Empresa Ignasi Vilallonga, l’estudi, defensa i promoció del patrimoni econòmic i del teixit empresarial de les regions de l’Arc Mediterrani.

Tenir cura de les infraestructures de mobilitat del territori amb atenció prioritària als projectes de les variants d’Olot i Les Preses, i el seu enllaç amb l’A26 (eix Bracons-Olot) i treballar a favor dels projectes del nou model de mobilitat territorial (variants de la C63 al seu pas per Sant Feliu de Pallarols, Les Planes d’Hostoles i Amer, desdoblament de la A26 Besalú-Figueres i C66 Besalú-Girona), i d’altres infraestructures viàries i ferroviàries que han de contribuir decisivament al creixement socioeconòmic de la comarca.

Potenciar la qualitat formativa de la comarca, cercant sinergies en el marc de l’espai català transfronterer i recolzar les accions d’emprenedoria desenvolupades per les institucions públiques i privades.

Consolidar un fòrum d’opinió empresarial i econòmic davant la societat garrotxina i d’un grup consolidat d’actors socioeconòmics de la comarca davant d’altres fòrums d’opinió i centres de decisió.

Cercle Euram Garrotxa participa també activament de la vida associativa de la comarca, i en aquests moments participa en els òrgans de decissió de les següents entitats socioeconòmiques:

La Fundació d’Estudis Superiors d’Olot, en la qual ocupa la vicepresidència.

La Taula per l’Educació de la Garrotxa.

L’Associació per al Desenvolupament Rural Integral de la Zona Nord-Oriental de Catalunya.

La Fundació Privada Garrotxa Líder.

La Fundació Hospital d’Olot Comarcal de la Garrotxa.

La Xarxa d’Entitats de la Garrotxa.

El Cercle Euram Garrotxa té entre els seus objectius prioritaris contribuir a la competitivitat econòmica del territori vetllant d’una manera permanent per la millora de les seves infraestructures viàries i logístiques, pel desenvolupament de les noves tecnologies de la informació i la comunicació, o per la optimització de les seves àrees industrials, entre d’altres.

En aquest marc, Euram ha creat dues comissions de treball dins l’àrea d’Insfraestructures, que operen en les línies següents:

Àrea de mobilitat i polígons industrials Responsable: Josep Santandreu i Josep Maria Ginabreda

Objectius:

Accelerar la construcció de les variants de la C37 a les Preses i Olot, i el seu enllaç amb amb l’A-26 (Eix Bracons-Olot-Figueres-Girona).

Desencallar la construcció de les variants de la carretera C63 al seu pas per Sant Feliu de Pallerols, les Planes d’Hostoles i Amer.

Promoure el desdoblament de la A26 entre Besalú i Figueres.

Promoure el desdoblament de la C66 entre Besalú i Girona

Donar suport, des del territori, a la promoció de les infrastructures del corredor ferroviari mediterrani

Donar suport, des del territori, a la promoció de les plataformes logístiques per a l’exportació

Optimització i millora dels polígons industrials

Accions en curs:

Pressió davant les administracions competents per reivindicar la construcció de les infrastructures viàries diverses.

Realització d’un mapatge de les zones d’activitat econòmica (ZAE) de la Garrotxa que contribueixi a la ordenació i millora de l’oferta de sòl industrial

Creació, en el marc d’Euram, d’una comissió de Polígons Industrials, amb un representant a cada zona d’activitat econòmica, que abordi diferents qüestions monogràfiques d’interès per a les empreses: Seguretat, residus, desplegament de la fibra òptica, etc.

Benchmarking amb altres zones d’activitat econòmica de la demarcació i de l’Arc Mediterrani.

Àrea TIC (Tecnologies de la Informació i la Comunicació) Responsables: Marcel Coderch i Josep Maria Ginabreda

Objectius:

Promoure el desplegament de la xarxa de fibra òptica a les zones d’activitat econòmica de la comarca per garantir una connectivitat de qualitat a les empreses i la societat civil a preus competitius.

Accions en curs:

Pressió davant l’administració autonòmica i local per assegurar l’aprofitament de les infraestructures que poden permetre el desplegament físic de la xarxa de fibra òptica a tota les zones d’activitat econòmica de la comarca.

Negociació amb la Xarxa Oberta de Catalunya i altres operadors minoristes per portar, abans de l’any 2016, la fibra òptica als polígons de Begudà a Sant Joan les Fonts, Pla de Politger a Sant Jaume de Llierca, Argelaguer (Vall del Llierca) i Besalú.

Organització de reunions amb empresaris dels polígons industrials per analitzar la demanda i fer una repercussió de costos.

llierca.wordpress.com/2016/05/05/la-locomotora-energetica-dolot-se-surt-de-la-via-a-sant-feliu-de-pallerols/

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s

 
A %d blogueros les gusta esto: