Argelaguer Vall del Llierca

Garrotxa: Argelaguer – Tortellà – Montagut i Oix – Sales de Llierca – Sant Jaume de Llierca – Fundat l´any 2005

La Locomotora energètica d´Olot se surt de la via a Sant Feliu de Pallerols

Posted by lejarza en 5 mayo, 2016


La Locomotora energètica d´Olot se surt de la via a Sant Feliu de Pallerols

Juan R Lejarza, Argelaguer (Garrotxa)

Sant Feliu de Pallerols a abandonat el departament d´Iniciatives Locals per al Medi Ambient (CILMA) de la Diputacio de Girona, que a la comarca gestiona el Consell Comarcal de la Garrotxa (Sigma).

El Ple de l´Ajuntament del dia 4 de febrer de 2016, va aprovar un acord de desvinculació del Consell, el Ple municipal manifesta que des de l´adhesió a aquet organisme de la Diputacio de Girona no s´ha obtingut el redit desitjat per Sant Feliu de Pallerols i considerà que l´aportació que efectua el municipi garrotxi pot ser més beneficiosa a altres actuacions i/o institucions més interessants i atractives pel conjunt de la ciutadania, de aquet municipi de la Garrotxa.

El Consell d´Iniciatives Locals per al Medi Ambient de les Comarques de Girona (CILMA) està integrat per un gran nombre d’Ajuntaments i pel Consell Comarcal de la Garrotxa (Sigma) que promou els Plans d´Acció per a l´Energia Sostenible (PAES), i la “Locomotora Energètica d´Olot”, per benefici d´empreses privades.

El Consell d´Iniciatives Locals per al Medi Ambient de les Comarques de Girona (CILMA) es proposa els següents objectius:

La cooperació i l’intercanvi: constituir un instrument de cooperació i d’intercanvi per al desenvolupament sostenible dels municipis de les comarques gironines, així com també per a la implantació de les Agendes 21 locals.

La sostenibilitat com a fet transversal. Fomentar la integració dels aspectes ambientals a les polítiques de desenvolupament territorial, social i econòmic dels municipis.

La divulgació d’experiències. Difondre de forma àmplia informació actualitzada de casos concrets i exercicis de bones pràctiques de desenvolupament de la sostenibilitat.

El suport a la gestió dels ens locals. Oferir, als responsables polítics i tècnics de les administracions locals, models, mètodes i tècniques de bones pràctiques de desenvolupament sostenible.

L’actuació conjunta. Promoure i potenciar accions conjuntes amb altres xarxes que treballen en el camp de la sostenibilitat.

La mobilització d’iniciatives en bé d’un objectiu comú. Promocionar la incorporació de tots els sectors i agents socials dels municipis en el procés de les Agendes 21 locals.

Anuncios

Una respuesta to “La Locomotora energètica d´Olot se surt de la via a Sant Feliu de Pallerols”

 1. lejarza said

  Euram Garrotxa ha constituït la Locomotora Energètica

  “fibra òptica als polígons de Argelaguer, Begudà, Pla de Politger a Sant Jaume de Llierca, i Besalú”

  Argelaguer – Vall del Llierca

  LC Paper, la cooperativa La Fageda, Bassols Energia i Wattia Innova, aquestes tres últimes sòcies de Cercle Euram Garrotxa, han constituït la Locomotora Energètica, una associació d’empreses que té com a objectiu reduir les emissions de diòxit de carboni fins assolir nivells propers a zero. L’experiència, pionera en el sector privat, està oberta a la incorporació d’altres empreses.

  Per entrar a formar part del grup, caldrà signar l’acord voluntari per a la reducció de gasos d’efecte hivernacle de l’Agència del Canvi Climàtic de la Generalitat de Catalunya.

  L’objectiu de l’Associació, que s’ha compromès de manera pública a reduir les seves emissions i a monitoritzar-les, és fonamentalment pedagògic i se centrarà a desenvolupar accions de formació i informació tant en centres educatius com en empreses i administracions públiques.

  La Locomotora energètica comptarà amb una pàgina web, a través de la qual es podrà fer seguiment tant dels treballs i accions de les empreses com de la incorporació de nous membres.

  Euram Garrotxa ha establert com a directrius de la seva acció els següents objectius:

  •Recolzar des del territori la promoció de les infraestructures del corredor ferroviari mediterrani i de les xarxes de comunicació de fibra òptica.

  •En consonància amb els objectius del Institut d’Economia i Empresa Ignasi Vilallonga, l’estudi, defensa i promoció del patrimoni econòmic i del teixit empresarial de les regions de l’Arc Mediterrani.

  •Tenir cura de les infraestructures de mobilitat del territori amb atenció prioritària als projectes de les variants d’Olot i Les Preses, i el seu enllaç amb l’A26 (eix Bracons-Olot) i treballar a favor dels projectes del nou model de mobilitat territorial (variants de la C63 al seu pas per Sant Feliu de Pallarols, Les Planes d’Hostoles i Amer, desdoblament de la A26 Besalú-Figueres i C66 Besalú-Girona), i d’altres infraestructures viàries i ferroviàries que han de contribuir decisivament al creixement socioeconòmic de la comarca.

  •Potenciar la qualitat formativa de la comarca, cercant sinergies en el marc de l’espai català transfronterer i recolzar les accions d’emprenedoria desenvolupades per les institucions públiques i privades.

  •Consolidar un fòrum d’opinió empresarial i econòmic davant la societat garrotxina i d’un grup consolidat d’actors socioeconòmics de la comarca davant d’altres fòrums d’opinió i centres de decisió.

  Cercle Euram Garrotxa participa també activament de la vida associativa de la comarca, i en aquests moments participa en els òrgans de decissió de les següents entitats socioeconòmiques:

  •La Fundació d’Estudis Superiors d’Olot, en la qual ocupa la vicepresidència.

  •La Taula per l’Educació de la Garrotxa.

  •L’Associació per al Desenvolupament Rural Integral de la Zona Nord-Oriental de Catalunya.

  •La Fundació Privada Garrotxa Líder.

  •La Fundació Hospital d’Olot Comarcal de la Garrotxa.

  •La Xarxa d’Entitats de la Garrotxa.

  El Cercle Euram Garrotxa té entre els seus objectius prioritaris contribuir a la competitivitat econòmica del territori vetllant d’una manera permanent per la millora de les seves infraestructures viàries i logístiques, pel desenvolupament de les noves tecnologies de la informació i la comunicació, o per la optimització de les seves àrees industrials, entre d’altres.

  En aquest marc, Euram ha creat dues comissions de treball dins l’àrea d’Insfraestructures, que operen en les línies següents:
  Àrea de mobilitat i polígons industrials Responsable: Josep Santandreu i Josep Maria Ginabreda

  Objectius:

  •Accelerar la construcció de les variants de la C37 a les Preses i Olot, i el seu enllaç amb amb l’A-26 (Eix Bracons-Olot-Figueres-Girona).

  •Desencallar la construcció de les variants de la carretera C63 al seu pas per Sant Feliu de Pallerols, les Planes d’Hostoles i Amer.

  •Promoure el desdoblament de la A26 entre Besalú i Figueres.

  •Promoure el desdoblament de la C66 entre Besalú i Girona

  •Donar suport, des del territori, a la promoció de les infrastructures del corredor ferroviari mediterrani

  •Donar suport, des del territori, a la promoció de les plataformes logístiques per a l’exportació

  •Optimització i millora dels polígons industrials

  Accions en curs:

  •Pressió davant les administracions competents per reivindicar la construcció de les infrastructures viàries diverses.

  •Realització d’un mapatge de les zones d’activitat econòmica (ZAE) de la Garrotxa que contribueixi a la ordenació i millora de l’oferta de sòl industrial

  •Creació, en el marc d’Euram, d’una comissió de Polígons Industrials, amb un representant a cada zona d’activitat econòmica, que abordi diferents qüestions monogràfiques d’interès per a les empreses: Seguretat, residus, desplegament de la fibra òptica, etc.

  •Benchmarking amb altres zones d’activitat econòmica de la demarcació i de l’Arc Mediterrani.

  Àrea TIC (Tecnologies de la Informació i la Comunicació) Responsables: Marcel Coderch i Josep Maria Ginabreda

  Objectius:

  •Promoure el desplegament de la xarxa de fibra òptica a les zones d’activitat econòmica de la comarca per garantir una connectivitat de qualitat a les empreses i la societat civil a preus competitius.

  Accions en curs:

  •Pressió davant l’administració autonòmica i local per assegurar l’aprofitament de les infraestructures que poden permetre el desplegament físic de la xarxa de fibra òptica a tota les zones d’activitat econòmica de la comarca.

  •Negociació amb la Xarxa Oberta de Catalunya i altres operadors minoristes per portar, abans de l’any 2016, la fibra òptica als polígons de Begudà´, Pla de Politger, Argelaguer i Besalú.

  •Organització de reunions amb empresaris dels polígons industrials per analitzar la demanda i fer una repercussió de costos.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

 
A %d blogueros les gusta esto: