Argelaguer Vall del Llierca

Garrotxa: Argelaguer – Tortellà – Montagut i Oix – Sales de Llierca – Sant Jaume de Llierca – Fundat l´any 2005

Obres de desdoblament de la carretera C-66 entre Banyoles i Besalú

Posted by lejarza en 28 abril, 2016


Obres de desdoblament de la carretera C-66 entre Banyoles i Besalú

Argelaguer – Vall del Llierca

Proposta de resolució sobre les obres de desdoblament de la carretera C-66 entre Banyoles i Besalú

Reg. 19370 / Admissió a tràmit: Mesa del Parlament de Catalunya, 12.04.2016 núm. 250-00306/11

Presentació: GP PPC

A la Mesa del Parlament

Josep Enric Millo i Rocher, portaveu del Grup Parlamentari del Partit Popular de Catalunya, d’acord amb el que estableixen els articles 164 i 165 del Reglament del Parlament de Catalunya, presenta la Proposta de resolució sobre les obres de desdoblament de la C-66 en el tram Banyoles-Besalú, per tal que sigui substanciada davant la Comissió de Territori, amb el text següent:

Exposició de motius

Les Infraestructures són claus pel progrés de les comarques de Girona i per a la seva economia. El desenvolupament econòmic i social d’aquestes comarques depèn doncs, en bona part, de crear les condicions de competitivitat apropiades per generar noves activitats econòmiques i incrementar la productivitat de les empreses, i això requereix, sens dubte, disposar d’unes bones infraestructures arreu del territori.

En aquest sentit actualment les comarques gironines pateixen encara un important dèficit de infraestructures per tal de millorar la vertebració del nostre territori. Infraestructures totes elles competència de la Generalitat de Catalunya i per tant tenen la responsabilitat i el deure de executar-les.

Una de les infraestructures importants per les comarques de Girona que està pendent des de fa temps, malgrat ha estat promesa per els diferents governs catalans en els últims anys és el desdoblament de la C-66 en el seu tram entre Banyoles i Besalú.

Des del PPC hem insistit i demanat reiteradament aquesta obra però el Govern de CDC i ERC, malgrat en campanya electoral es compromet a executar-la alhora de la veritat s’hi ha oposat.

La carretera C-66, des que s’acaba el tram desdoblat poc abans de la variant de Banyoles, al terme municipal de Cornellà del Terri, fins a la seva connexió amb l’autovia A-26 Argelaguer-Besalú és una carretera d’un carril per sentit de circulació, que té un trànsit important, amb un flux de 13.150 vehicles cada dia.

Aquests tram de carretera està pendent de desdoblar des de fa anys i malgrat s’hi han fet actuacions puntuals d’arranjament i que el Departament de Territori i Sostenibilitat ha adjudicat aquest mes de gener la redacció del projecte de millora de la seguretat degut a que és un tram amb una alta sinistralitat.

Però l’actuació definitiva i necessària seria el seu desdoblament i aquesta actuació no es preveu fer a mig termini malgrat que l’any 2007 es van aprovar els estudis informatius i l’any 2010 es va anunciar la finalització de l’avantprojecte i la immediata redacció del projecte definitiu i l’execució de l’obra.

Per aquests motius, el Grup Parlamentari del Partit Popular de Catalunya (PP) presenta la següent:

Proposta de resolució:

El Parlament de Catalunya insta el Govern de la Generalitat a desencallar de manera immediata les obres de desdoblament de la C-66 en el seu tram entre Banyoles-Besalú i preveure la partida necessària per a l’execució d’aquestes obres en els Pressupostos de la Generalitat de 2016.

Palau del Parlament, 5 d’abril de 2016

Josep Enric Millo i Rocher, portaveu GP PPC

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s

 
A %d blogueros les gusta esto: