Argelaguer Vall del Llierca

Garrotxa: Argelaguer – Tortellà – Montagut i Oix – Sales de Llierca – Sant Jaume de Llierca – Fundat l´any 2005

L´Associació de Veïns de Sant Jaume de Llierca dona suport a l’Ajuntament contra la Planta de Triatge

Posted by lejarza en 27 abril, 2016


L´Associació de Veïns de Sant Jaume de Llierca dona suport a l’Ajuntament contra la Planta de Triatge

Argelaguer – Vall del Llierca

Declaració:

Suport de l´Associació de Veïns “No a la planta de triatge” i a la declaració de l’Ajuntament de Sant Jaume de Llierca del dia 31 de març de 2016.

Com Associació de Veïns “No a la planta de triatge” donem el nostre total suport a la declaració de l’Ajuntament principalment quan diu que ”aquest conveni (conveni de col·laboració entre el Consell Comarcal del Pla de l’Estany i el Consell Comarcal de la Garrotxa per integrar i gestionar de forma conjunta el model de gestió de residus de les dues comarques) no pot servir per justificar la necessitat de desenvolupar el Pla Especial aprovat”.

I especialment el nostre total suport al punt TERCER: Que el Ple de l’Ajuntament ratifica el contenciós administratiu contra l’aprovació del pla Especial Urbanístic del Centre de Residus de la Garrotxa, per conseqüència tots els grups municipals que formen part de l’Ajuntament de Sant Jaume de Llierca rebutgem aquest projecte de Pla Especial Urbanístic aprovat per desenvolupar al nostre municipi.

Lògicament nosaltres com a Associació de Veïns tenim una visió diferent al conveni de col·laboració de les comarques de la Garrotxa i el Pla de l’Estany doncs creiem que és un intent de colar-nos per la porta del darrera la Planta de Triatge argumentant que són dues comarques les que ho sol·liciten.

Però comprenem perfectament que el nostre Ajuntament no li hagi quedat més remei que donar-li suport, doncs va ser aprovat quasi per unanimitat per els dos Consells Comarcals i no s’hi podia oposar frontalment. A sigut molt més intel·ligent donar-li suport al conveni en si, i a continuació afegir que no pot servir per justificar la necessitat de la Planta.

Per el qual, encara que tenim una visió diferent sobre un punt, recolzem i aprovem totalment la declaració de l´Ajuntament de Sant Jaume de Llierca.

La proposta del conveni ens va agafar a tots desprevinguts, tant a nosaltres com els representants d’ Esquerra Republicana i la CUP en el Consell Comarcal. Aquests recolzen completament el “NO a la Planta” però en canvi al no aparèixer la Planta en el conveni es varen abstenir. Però diverses declaracions a posteriori ens han demostrat que l’objectiu del conveni és l’intent de portar la Planta a Sant Jaume de Llierca.

La insistència de fer la Planta al lloc proposat pel Consell Comarcal sabem que és un motiu purament econòmic i que no els importa que fer-la en aquell lloc sigui un delicte ecològic.

És un cas clar de corrupció per informació privilegiada. Si no el fan en aquest lloc, els que van comprar el terreny deixen de fer negoci.

El grup econòmic que en combinació amb la Presidencia (lÁlcalde de Sant Joan les Fonts) del Consell Comarcal, vol tirar endavant la Planta, saben que ja no tenen arguments per fer-la a la Garrotxa,

Està funcionant la Planta d’Orís a Osona que processa les escombraries d’Osona i el Ripollès i que funciona al 50% de la seva capacitat per el qual volen les escombraries de la Garrotxa i més (tot per fer més rentable la seva planta).

I el mateix passa amb la Planta de Pedret i Marzà a l’Alt Empordà, que durant 9 mesos al any solament treballa al 25% de la seva capacitat.

Es per això que han fet un conveni en la única comarca veïna que no te Planta per poder anar a tornar a fer pressió a la Generalitat de Catalunya per fer la Planta. Argumentant que si es porten a Orís faran més kilòmetres els camions de les escombraries i no és veritat. Més de la meitat de la comarca i ha menys distancia a Oris que a l’Abocador de Beuda (Les Mules) que és on es portant actualment.

Per tot l’exposat diguem:

NO AL ABOCADOR, NI A SANT JAUME NI EN LLOC DE LA GARROTXA

Asantjaume

Anuncios

Una respuesta to “L´Associació de Veïns de Sant Jaume de Llierca dona suport a l’Ajuntament contra la Planta de Triatge”

 1. lejarza said

  Assemblea dels veïns de Sant Jaume de Llierca per rebutjar la planta de triatge

  Veïns de Sant Jaume de Llierca es resisteixen a la construcció de la planta de triatge i han organitzat una xerrada informativa per aquest divendres

  Assemblea General de l’Associació de Veïns de Sant Jaume de Llierca, davant la insistència de fer una Planta de Triatge a Sant Jaume de Llierca (Garrotxa), en terreny agrícola i permeable en un meandre natural del Riu Fluvià, amb el perill de contaminació dels aqüífers, i l’impacte ecològic en un àmbit d’interès connector, volem expressar el nostre rebuig als interessos econòmics que volen tirar endavant aquest projecte que resulta totalment innecessari.

  Assemblea General el divendres 29 d’abril, a les 19.30 h. al Centre Cívic de Sant Jaume de Llierca.

  Intervindran:

  Antoni Tomàs, President de l’Associació de Veïns de Sant Jaume de Llierca, Carles Santaeulària de l’Agrupació Naturalista i Ecologista de la Garrotxa; Sílvia Pagès consellera comarcal al Consell Comarcal de la Garrotxa.

  Moderador: David Picola, secretari de l’Associació de Veïns de Sant Jaume de Llierca.

  Nota: En acabar, hi haurà un pica-pica per tothom.

  http://www.eldigitaldegirona.com/assemblea-dels-veins-de-sant-jaume-de-llierca-per-rebutjar-la-planta-de-triatge/

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

 
A %d blogueros les gusta esto: